username

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
muglaus
Üye

username

Mesaj gönderen muglaus »

interbase ve dlphi7 kullanıyorum
oluşturduğun formun herhangi bir yerinde username görülsün istiyorum
mümkünmü

sizin web sayfanizda olduğu gibi formun herhangi bir yerinde kullanıcı adı ve şifresini isteyebilirmiyim.

her iki soruma da cevap verileceğini zannetmiyorum ama genede teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Re: username

Mesaj gönderen mussimsek »

muglaus yazdı:her iki soruma da cevap verileceğini zannetmiyorum ama genede teşekkür ederim
ya bu nedir? şu sorulara cevap almak için uygulanan garip teknikleri bırakın artık. Kimi özel mesaj atar, kimi başka bir kullanıcıyla kendi mesajına cevap yazar vs. vs.

Cevap yazacaktım ama bu ifadeyi görünce isteğim kaçtı :evil:

Sanki normal sorunca, bildiğimiz birşeyi paylaşmıyoruz.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Re: username

Mesaj gönderen fahrettin »

muglaus yazdı:her iki soruma da cevap verileceğini zannetmiyorum ama genede teşekkür ederim
Valla hocam bu ne ki simdi....

Ne demek anlamadim... cok mu zor soru da bilen olamayacak...

Yoksa gaza gelip Allah bu dunyanin en zor sorusunu ben biliyorum diye mi atliyacagiz.... Anlamadim ki gercekten amac ne? Ne denilmek istenmis?
Sizden ricam cevap verilecegini neden zannetmediginizi izah eder misiniz? Neden cevaplamayalim ki 11000 mesaj atilmis bu foruma yuzlerce kisi takip edip bilgilerini paylaşıyor....

Kolay gelsin......
* http://www.fahrettin.org Manzara Fotoğraflarım... :)
* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler... ;)
* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır... 8)
Kullanıcı avatarı
calvan
Üye

Mesaj gönderen calvan »

ayrıca cevap alamayacğını düşünen soru da sormasın
nijara
Üye

bu ne...

Mesaj gönderen nijara »

al bendende okadar
Kullanıcı avatarı
y.kulac
Üye

Mesaj gönderen y.kulac »

ben 5-6 aydır delphi öğrenmeye çalışıyorum ve bu foruma sorduğum her
sorunun cevabını aldım. bu forum benim şu ana kadar üye olduğum
(gerek delphi gerek diğer çeşit forumlar...) forumlar içinde en güzel ve üyelerinin seviyeli ,yardımsever olduğu bir forumdur. arkadaş neden böyle bir ifade kullandı anlam veremedim.
ben bu forum sayesinde çok şey öğrendim. bilgisini hiç bir karşılık beklemeden bizlerle paylaşan arkadaşlardan Allah razı olsun.
loxka
Üye

Mesaj gönderen loxka »

Sorulara cevap verilmeyeceğine katılmıyorum. Forumdaki yöneticilerin hepsi büyük bir sabırla! bildiklerini paylaşıyorlar...
Sorunun cevabına gelince DBText kullanmayı dene kullanıcıyı kaydettiğin table da dbtext'in DataField'inde gösterebilirsin..
Bir dene istersen..
shadowmann
Üye

Mesaj gönderen shadowmann »

mesajı gönderen arkadaşın mesaj sayısına bakarsanız sadece 4. mesajı. bu durumda arkadaşın eski sorulara cevap verilip verilmediğni araştırmadan bunu yazdığını düşünüyorum. yalnız yanlışları yanlış ifadelerle düzeltmek imkansızdır. doğrusu ne ise o yazılıp bundan sonra bu şekilde yazmaması için uyarılamaz mıydı? sanki mal bulmuş mağrıbi çıkışı var ortada. herkesde aynı şekilde konuya cevap yazmaya devam etmiş. bunun yerine " " işareti koyun yeter.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

shadowmann yazdı:mesajı gönderen arkadaşın mesaj sayısına bakarsanız sadece 4. mesajı. ...
yalnız yanlışları yanlış ifadelerle düzeltmek imkansızdır. doğrusu ne ise o yazılıp bundan sonra bu şekilde yazmaması için uyarılamaz mıydı?
Merhaba,

iyi de ben bu arkadaşı ilk 3 mesajında da uyardım :!: İlk uyarılarımda mümkün olduğu kadar nazik bir dil kullanmaya çalışıyorum.

+ Sizin de dediğiniz gibi burda biz karşı haksız bir itham var. Kimse kusura bakmasın, kimse gelip burda kafasına göre önüne gelen gruba alakalı alakasız mesaj atıp, uyarıları dikkate almayıp birde geldiğinin üçüncü günü hiçbir soruma da cevap alamadım diyemez.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

+ birşey daha eklemek istiyorum :

Üyelerin bazı hareketlerimizi çok ağır bulduğunun farkındayım. Forum Kuralları noktasında çok ısrar ettiğimizi biliyorum. Peki neden?

Yaklaşık 6 senedir bu işin içindeyim, bu arada başımızdan birçok olay geçti ve bunlardan ders aldık. Ben birçok mail listesi ve forumlara üyeyim. Burdaki üyelerin davranışlarını ve meydana çıkan olayları da yakından izliyorum.

Geçmişte bunların çok örneğini gördüm. Karşılıksız yardım etmeye çalışan, sorunun cevabını bulmak için soru sorandan çok vakit ayıran insanlar haksız yere suçlandılar. Birçoğu da artık cevap yazmayacağım diye listelerden/forumlardan kaçtılar.

Forum kuralları 6 senelik tecrübenin, başta 6 tane yönetici olmak üzere onlarca kişi ve olayın deneyimiyle hazırlandı. Eğer bu kurallarının uygulamasında bu kadar ısrarlı olmasak burda cevap yazmakta olan birçok insan bir daha uğramayacaktı, karma karışık neyin ne olduğu belli olmayan bir düzen olacaktı.

Kolay gelsin.
shadowmann
Üye

Mesaj gönderen shadowmann »

çok afedersiniz. ben durumu bu şekilde olduğunu bilmiyordum. sizin ne kadar özverili bir biçimde çalıştığınızı biliyorum. sizlere de kolay gelsin teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
salvation
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen salvation »

Bide şuraya bakın:

http://www.delphiturk.com/Replys.aspx?P ... 6Size%3d15

üyelik gerektirir,
üye olmayanlar için söyliyim, arkadaş aynı soruyu oradada sormuş, sondaki cümlede dahil...
Ama üye olanlar bi baksın
muglaus
Üye

Mesaj gönderen muglaus »

arkadaşımın söylediği doğrudur bu mesajı sadece sizin sitenize atmadım
kelimesi kelimesine aynen diğer sitelerde de bulabilirsiniz hatta yabancı sitelerde de görebilir arkadaşlarım
ancak hiç bir sitede bu kadar tepki olmadı hatta hiç tepki olmadı
arkadaşları bilmeden kırdıysam özür dilerim
ben devlet büyüğü değilim yada her sözünün altında bir anlam aranan bir köşeyazarı değilim bir siyaset adamı hiç değilim yazdıklarım söylediklerim içerisinde yanlışlar olabilir.
neden bu denli tahammülsüz neden bu denli kırıcı neden bu denli dışlayıcı olduğunuzu cidden anlayamadım. arkadaşlarım bir andan on civarında cevap yazdılar gerek yoktu site yöneticisi zaten ağır bir dille uyarmıştı
sitenize üye olduktan sonra sadece birkaç mesaj yazdım rahatsız etti isem özür dilerim
site yöneticisinden ricam üyeliğimi iptal etmesidir.
Allah hepinizin yardımcısı olsun
Kullanıcı avatarı
calvan
Üye

Mesaj gönderen calvan »

kimsenin seni kırmaya çalıştığına inanmıyorum, ama bu son mesajı yazmadan önce sorduğun sorudaki ifade şeklini umarım tekrar okumuşsundur.

Toplumumuzdaki genel hata , kimse kendi yaptığına dikkat etmiyor sonra mağdur rolü
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Sayın muglaus

İnternet kullanımında veya forumlarda yeni olabilirsiniz. Zaten hiç kimse tecrübeli olmanızı beklemiyor. Biz zaten sizi neler yapılıp, neler yapılamayacağı konusunda bilgilendiriyoruz. Bunun kuralları oluşmuş zaten. Üstüne biraz nazik ve anlayışlı olmak yeterli oluyor.

Şimdi hatanızın ve tepkilerin üstünde yorum yapmayacağım. Eğer kurallara uyarım derseniz başımızın üstünde yeriniz var, bir hata yaptıysanız hatanızı anlayıp, özür dilemekte bir erdemdir. Amacımız hata yaptınız diye sizi dışlamak değil. Değilse üyelik iptalinizi teyit edin silerim hemen.

Kolay gelsin.