Selam
Memo'da nasıl ben belirledim sözleri, Harfleri,Kelimelri, istediyim renk vere bilirim
delphini kod editörü gibi hani delphi-de begin kelimse nasıl yazınca siyah renk'de oluyor
ben'de bununh gibi istiyorum bazi kelimeleri istediyim renkde yazdırmak istiyorum
birde ben belirlediyim kelime ister satırın sonuda ya da ortasında ve yahum bir cümlenin ostasında bile gelirse
siyah renk olucak(tabi ki boşluk karakterleri arasında olan kelimeleri yani böyle > ( selam begin nasılsın)
sizini'de görüyorsunuz ki ' begin ' kelimsei siyah renkde oldu bende bunu istiyorum
Memo'da İstediyim Kelimeye Renk Vermek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Memo'da İstediyim Kelimeye Renk Vermek
< The Best Boy >
Re: Memo'da İstediyim Kelimeye Renk Vermek
Memo da yapılmıyor galiba ben richeditle yapmıştım...
richeditin SelAttributes özelliğini araştırırsan yapabilirsin...
kolay gelsin...
kolay gelsin...
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
showmessage('Dehanın %1 i ilham %99u terdir.');
end;
end.
begin
showmessage('Dehanın %1 i ilham %99u terdir.');
end;
end.
Search bir az daha yardımcı ola bilirimisin kulanımı hakındaSearch yazdı:Memo da yapılmıyor galiba ben richeditle yapmıştım...
kolay gelsin...
ben araştıtdım bir şey bulamadım
< The Best Boy >
- bulutsuzluk_35
- Üye
- İletişim:
Richedit1.SelAttributes.Color:=clred
Bu seçili kısmın rengini kırmızı yapar
Richedit1.SelAttributes.size:=25
buda büyüklük
ve bunun gibi font style gibi şeyleri ayarlayabilirsin ama unutma seçili metni seninde şöle bi olayın olabilir.editin çeynç olayına sorgulama koyarsın yani kelime yazıldıkça senin özel kelimlerin arasındamı die sorgularsın sonra arasındaysa ilkönce seçersin kelimeyi sonra font renk sayz filan ayarlarsın
buda büyüklük
ve bunun gibi font style gibi şeyleri ayarlayabilirsin ama unutma seçili metni seninde şöle bi olayın olabilir.editin çeynç olayına sorgulama koyarsın yani kelime yazıldıkça senin özel kelimlerin arasındamı die sorgularsın sonra arasındaysa ilkönce seçersin kelimeyi sonra font renk sayz filan ayarlarsın
Kod: Tümünü seç
try
try
inc(Bilgi);
except
sabir;
end;
finally
inc(Mutluluk);
end;
kod için teşekürler ederim ancak ben kodu delphinin kod editörü gibi kulanmak istiyorumbulutsuzluk_35 yazdı:Richedit1.SelAttributes.Color:=clred
buda büyüklük
Yani diyelimki ben RichEdit'de bunları yaziyorum (kulanıcı ne isteyecekse) selam iyiyim nasılsın
burada ben her hangi bir kelimeyi belirtmek istemiyorum yani RichEdite yazıl kelimeyi kulanıcı belirler eh tabi
bene kulanıcın ne yazdığıın bilmediyim göre yani böyle ola bilir Ben Sen Biz ancak Biz Sen Ben olunca sen
kelimesi siyah olmuyucakdır
< The Best Boy >
- bulutsuzluk_35
- Üye
- İletişim:
sen belirlemeyeceksen bu özel kelimeleri bilgisayar mı belirleyecek...
yazılan richeditin ceync olayına yazarsın kodunu boşluklardanda kullanıcının yazdığı kelimeleri anlarsın sonra boyarsın neyin olmayacağını anlamadım.
yazılan richeditin ceync olayına yazarsın kodunu boşluklardanda kullanıcının yazdığı kelimeleri anlarsın sonra boyarsın neyin olmayacağını anlamadım.
Kod: Tümünü seç
try
try
inc(Bilgi);
except
sabir;
end;
finally
inc(Mutluluk);
end;