Herkese Selam,
C++ Builder 6 kullanıcısıyım ve Access 2002 de tarih isimli bir sutuna sahip siparis isimli bir tablom var. Bu tabloda ne yaptıysam SQL sorgusu calistiramadim.. Sadece
Select * from siparis where tarih > Date() yazdığım zaman sorgu calisiyor...Bu sorguyu TADODataSet nesnesinin Commandtext bolumune yazdıgımda calisiyor...
Bunun dısında ne denediysem hep hata verdi.
Fakat asagidaki gibi calisma esnasinda atadigim kodlarin hicbiri calismiyor...(Parametre degerini false olarak set ettim)
Mesela
TADODataSet1->CommandText="Select * from siparis where ttarih <01.01.2004";
TADODataSet1->CommandText="Select * from siparis where ttarih <'01.01.2004' ";
TDate zaman=date();
TADODataSet1->CommandText="Select * from siparis where ttarih "+ zaman;
TDate zaman=date();
TADODataSet1->CommandText="Select * from siparis where ttarih "+ StrToDate(zaman);
Yardımlarınız icin simdiden tesekkurler...
Access 2002 de tarih sıralama
merhaba normalde cevap veremiyorum ama kimse cevaplamamış cevap vereyim 
Select * from siparis where tarih > Date() yazdığın zaman olur çünkü date de bir sql functionı.
not:hem delphide stringleri çift tırnak alamazsın
bu arada runtime anında şunu dene olduğunu göreceksin:
ADODataSet1.CommandText=
'Select * from siparis where ttarih >' +''''+StrToDate(zaman)+'''';
bu arada unutmadan tarih formatı ne ise ona göre gönder accese
Saygılar

Select * from siparis where tarih > Date() yazdığın zaman olur çünkü date de bir sql functionı.
not:hem delphide stringleri çift tırnak alamazsın
bu arada runtime anında şunu dene olduğunu göreceksin:
ADODataSet1.CommandText=
'Select * from siparis where ttarih >' +''''+StrToDate(zaman)+'''';
bu arada unutmadan tarih formatı ne ise ona göre gönder accese
Saygılar
Öncelikle ilginize teşekkür ederim...
Ben C++ Builder kullanıcısıyım dolayısıyla stringler için tek degil çift tırnak kullanıyorum...
Sizin örneginizi builder icin denemistim hüsranla sonuclanmıştı.Tekrar düzenleyip denedim sonuc aynı oldu.
Fakat forumu biraz tarayınca parametre kullanarak sorunun çözülebildigini gördüm...
Yani sorunu hallettim tekrar teşekkür ederim...
Ben C++ Builder kullanıcısıyım dolayısıyla stringler için tek degil çift tırnak kullanıyorum...
Sizin örneginizi builder icin denemistim hüsranla sonuclanmıştı.Tekrar düzenleyip denedim sonuc aynı oldu.
Fakat forumu biraz tarayınca parametre kullanarak sorunun çözülebildigini gördüm...
Yani sorunu hallettim tekrar teşekkür ederim...
Merhaba.
Aynı sorunla Delphi'de ben de karşılaştım. Yazmaya çalıştığım programda AdoDataSet ile Access veritabanına bağlanıyorum. Veritabanında tarih/saat tipinde zaman isimli bir alan var. Ben bir edite girilen yıl'dan daha sonraki kayıtları görüntülemek için aşağıdaki kodu kullandım. Yukarıdaki cevapta da belirtildiği gibi, Access'deki tarih formatı için # kullanılıyormuş.
İyi çalışmalar.
Aynı sorunla Delphi'de ben de karşılaştım. Yazmaya çalıştığım programda AdoDataSet ile Access veritabanına bağlanıyorum. Veritabanında tarih/saat tipinde zaman isimli bir alan var. Ben bir edite girilen yıl'dan daha sonraki kayıtları görüntülemek için aşağıdaki kodu kullandım. Yukarıdaki cevapta da belirtildiği gibi, Access'deki tarih formatı için # kullanılıyormuş.
Kod: Tümünü seç
try
adtsbilgi.Close;
adtsbilgi.CommandType:=cmdtext;
adtsbilgi.CommandText:='SELECT * FROM bilgi WHERE zaman>'+'#1/1/'+edtarama.Text+'#';
//ShowMessage(adtsbilgi.CommandText);
adtsbilgi.Open;
except
ShowMessage('Aramada Hata Oluştu');
adtsbilgi.Close;
adtsbilgi.CommandText:='SELECT * FROM bilgi';
adtsbilgi.Open;
end;