diye hata alıyorum fakat uzun zamandan beri çalışan bir program ve bunu sade HP 1600 de yapıyor diğer yazıcılardan çıktı alıyor sorun yok. Yazıcı ağda tanımlı ve yazıcının bağlı olduğu bilgisayarda da sorunsuz çıktı alabiliyorum. Karışık mı oldu
En son Query tarafından 04 Oca 2008 10:23 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
--------
Kayıp sorularım var
Bulunmuş cevaplarım
Bir dönenceden ibaret hayatım
Gün gelecek sorular bulunacak
Lakin cevaplarım kayıp...
Fakat yazıcının direk bağlı olduğu bilgisayarda sorun yok. Sorun olan bilgisayarda yazıcıyı sildim tekrar tanıttım sorun çözülmedi İlginç olan sorunlu bilgisayarda da diğer yazıcılardan çıktı alabliyorum.
--------
Kayıp sorularım var
Bulunmuş cevaplarım
Öncelikle hata mesajını tam ve doğru yazarsanız eminim daha çok yardım alırsınız. 2. olarak bu mesajı delphi programımı veriyor yoksa bu mesaj yazıcıdan mı çıkıyor? Benim de önerim yazıcının sürücüsünü veya çalışma modunu değiştirin. Çalışma modu derken yazıcınız PostScript, PCL gibi modları destekliyor olabilir. Sürücü için de HP nin güncellemelerini kontrol edebilirsiniz.
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
Sürücü ile alakalı olabileceğini yada ayarlarla olabileceğini bende düşündüm fakat daha önce de dediğim gibi aynı yazıcı aynı ayarlarla diğer bilgisayarlardan çıktı alabiliyor.
--------
Kayıp sorularım var
Bulunmuş cevaplarım