Query için TbatchMove?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
oguzozturk74
Kıdemli Üye

Query için TbatchMove?

Mesaj gönderen oguzozturk74 »

Selamun Aleykum,

Arkadaşlar bu TbatchMove bileşeninin Table ile yaptığı işi Query de yapabilirmiyiz?

Örneğin:
DBGrid içinde bulunan TABLO1 e ait A , B , C , D , E , F , G isimli alanları , farklı 3 tabloya göndereceğim. Mesela TABLO2 ye A , B , C ; TABLO3 e D , E ; TABLO4 ede F , G alanlarını kopyalayacağız. Yani , kullanıcı Grid içine verilerini girecek ve ben bunları otomatik olarak her kayıt değiştiğinde veya kayıt eklendiğinde Table.XXXX olayı ile diğer üç tabloya aktaracağım.

Böyle birşey mümkün mü?

Saygılar,
Oğuz Öztürk.
oguzozturk74
Kıdemli Üye

:?: :?: :idea: :idea: :?: :?:
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

DataSet'in AfterPost eventi ile yapabilirsin ama güzel bir algoritma kur mesala kayıtın değişmemiş halini beforePost eventi ile güncelleme yapacağın tabloda değiştir. Kayıt'ın değişmiş halinide AfterPost ile güncelleme yapacağın tabloda güncelle. Database in Trigeri destekliyorsa bu işlemler daha kolay.

Bu tip bir soru sormuştum cözümünüde buldum veritabanı olarak ACCESS kullanıyordum bayağı zorlanmıştım ama hallettiydim o zaman şimdi FireBird kullanıyorum triger ile bu işlemleri daha rahat bir şekilde yapıyorum.

İyi Geceler.

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
oguzozturk74
Kıdemli Üye

Cevabınız için çok sağolun, :)

Forumdan takip ettiğim kadarı ile her yeni başlayan gibi ben de paradox kullanıyorum. Yani Triger gibi birşey kullanamam (Gerçi o da nedir bilmiyorum :roll: ).
İnanın forumdaki bütün yazışmaları bilgisayarıma indirdim ve okudum fakat birşey göremedim(En azından ben öyle sanıyorum), Helpte de böyle birşey yok. :(

Bu AfterPost eventi , BeforePost eventi nde algoritma kurulması nasıl olacak?? Basit bir örnek verebilirmisiniz veya herhangi bir kaynak?

Saygılar
Oğuz ÖZTÜRK
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

forumun arama kısmını kullanmanız iyi olur. trigger yazıp aratın, başta Fahrettin abinin makalesi olmak üzere, birçok açıklayıcı yazı var. Ayrıca sitede de bu makalesi yer alıyordu.

Batchmove ben bir ara kullanmıştım. Onun için dataset önemli değildi, tek dikkat etmen gereken tabloların aynı yapıda olması. Sen 6 alandan sadece 3 ünü aktarmak istiyorsan Query'de sadece bu alanları seçmen lazım.

SELECT A,B,C
FROM TABLO

gibi.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Data modülde her tablo için bir de data source eklemiş olmanıuz lazım. Bu data sourceların, afterpost, beforepost, afteredit, beforeedit gibi eventları var.
Bir tablo post edilmeden önce yapmak stediklerinizi o tablonun datasource'unun beforpost event'ına yazmalısınız. Post edildikten sonrakileri ise afterpost event'ına.
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
oguzozturk74
Kıdemli Üye

İlginiz için sağolun,

Mustafa kardeş ben paradox kullanıyorum, sanırım paradox triggerı desteklemiyor.
Amacım Query ile sorgu yapmak değil. Ana tablodaki belli alanları tamamen farklı tablolara bir nevi kopyalama işi. Bu alt tabloları daha sonra master detay ilişkilerinde kullanmak istiyorum. (Bilmiyorum belki de yanlış bir yoldayım.)
Belki meramımı anlatmamda biraz yetersiz kaldım, ama Hüseyin ve Hdayi kardeş sanırım sorunumu anladılar. Görünüşde basit gibi ama bir türlü koda dökemedim. Küçük bir örnek verirler ise memnun olurum. :)

Saygılar
Oğuz ÖZTÜRK
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Merhaba,

viewtopic.php?t=1342&highlight=beforepost

Bu adreste ufak bir örneğim var incelemenizi tafsiye ederim.

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
oguzozturk74
Kıdemli Üye

Sağolasın hocam,

örneği inceleyeceğim. :)