Email Dosya Yapısı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
freett
Üye

Email Dosya Yapısı

Mesaj gönderen freett »

Gelen Emailleri Outlook vb programlardaki gibi kendim dosyalatmak istiyorum.Gönderdiğimiz veya aldığımız dosyaları veri tabanımızda tutmak istiyoruz.Bu konu hakkındaki görüşlerinizi bekliyoruz.
talip türkmen
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Yani email client mi oluşturacaksınız.. Yani bir program yazıp mailleri kendiniz mi okutmak istiyorsunuz yoksa outlook'dan gelmiş mailleri okutmak mı ?
Resim
Resim ....Resim
freett
Üye

Mesaj gönderen freett »

Indy nin componentlerini kullanarak yapmış olduğum email programında gelen veya giden dosyaları database de nasıl tutabilirim.Diyelimki Zipli bir dosya gönderdim ben bunu database kayıt edip sonra tekrar emaile bakmak istediğimde bu dosyayıda görmek gerejkirse açmak istiyorum.
talip türkmen
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Şimdi ortada farklı bir konu var. Mail ya da değil, zipli bir dosyayı veritabanına koymak istiyorsunuz...

- Bunun veritabanını şişireceği gerçeğine razı olursanız devam eden işlemleri yapacaksınız...

- Dosyayı bir blobstream haline sokup, veritabanındaki blob alana aktaracaksınız... Bu şekilde veritabanına kaydını sağlamış olacaksınız. Tersi işlem yapıp bu dosyayı okutabilirsiniz... Ama özel önerim, bu dosyanın veritabanına değil de bir klasöre veritabanı güdümüyle kaydını sağlamak. Yani klasöre ismini sıralı bir dosya ismi verip kaydını sağlayın ve bu dosyanın gerçek adını veritabanında saklayın.. Hem işlemleriniz hem de veritabanınızın sağlığı için iyi olur.

- Bu arada cevabınızda hangi tip veritabanı kullandığınızı da bildirirseniz, diğer üye arakadaşlarım ve ben bu konudaki cevap çerçevemizi belirleriz...
Resim
Resim ....Resim
freett
Üye

Mesaj gönderen freett »

MSSQL VE INTERBASE VERİTANINI KULLANIYORUM.BlobStream la ilgili örnek veya demo bulabileceğim bir yer varmı?Daha ayrıntılı bir bilgi için...
talip türkmen
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

- http://community.borland.com/article/0, ... 81,00.html linkindeki örneği bir inceleyin...

- Uygun çözüme ulaşamazsanız buradan örnek yazarız...
Resim
Resim ....Resim
freett
Üye

Mesaj gönderen freett »

Gelen ve Giden Emailleri saklama olayını (textler,dosyalar vb) outlook gibi programlar nasıl yapıyor.Onlar bir veritabanı kullanıyormu?Outlook da bizim gibi bir klasöremi atıyor.
talip türkmen
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

outlook .pst uzantılı tek bir dosyada saklıyor.

outlook express her klasörü bir dosyada saklıyor. Mesela Inbox.dbx, Sen Items.dbx gibi.

Depolama olayı çokta problem olmaz. Kendinize göre bir yapı oluşturabilirsiniz. Mesela maille ilgili bilgileri bir tabloda, attachmnet'lar ile ilgili bilgileri detay bir tabloda, gelen dosyaları da (attachment) açacağınız bir alt klasörde tutabilirsiniz.

Indy'de mailclient isimli bir örnek var, incelemenizi öneririm. Orda nasıl yapmışlar tam hatırlamıyorum. Örnek bilgisayarınızda yoksa http://www.indyproject.org tan indirebilirsin.

Kolay gelsin.