Kayıtların seçildikçe ayrı ayrı panellerde görünmesi

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
tatu
Üye

Kayıtların seçildikçe ayrı ayrı panellerde görünmesi

Mesaj gönderen tatu »

Selamlar
Herkesin bayramını kutlarım ve iyi yıllar.

Sorunum şu:
Bir formdan kayıt seçiyorum bu kayıtta kişi adı soyadı, resmi ve Note bilgisi var. Burdan seçtiğim bilgiyi her yeni seçtiğim kayıta ayrı bir panel (veya başka ne içine atabilirim bilmiyorum) olacak şekilde göstermek istiyorum formumda.

Formumun sol kısmında her kayıt seçildikçe yeni bir panel eklenecek ve bu panelde seçtiğim kayıttaki bilgiler olacak. Üzerine gelip seçtiğim paneli de silmem veya yok etmem lazım ayrıca. Maksimum 30 Panel göstereceğim bir formda ve becerebilirsem her 10 panelden sonra alta öbür sayfaya geç gibi butonlar koyup 3 ayrı sayfada göstermek istiyorum.

Ama nasıl yapabileceğim konusunda hiçbir fikir yürütemiyorum. işin açıkcası da yapmak istediğim programın en can alıcı noktası burası.

fikir ve düşüncelerinize açığım.
saygılar.
palandoken
Üye

Mesaj gönderen palandoken »

Arkadaşım işine yarar mı bilmem ama bunları ayrı ayrı panellerde yaptırmak yerine bunun için kontrol panelindeki DataControl sekmesinde bulunan DBCtrlGrid komponentini kullanabilirsin.Bu aynen DBGrid gibi çalışır.Bunu şu an denemedim ama ben bu DBCtrlGrid ' i başka bir alanda daha önce kullanmıştım.Birazda sen geliştirirsen eminim işine yarayacaktır.

Yapman gereken şeyler şunlar.

Öncelikle aynı alanlara sahip ayrı bir tablo oluştur.DBCtrlGrid ' in DataSource ' üne bu tablonun DataSource ' ünü ver.

DBCtrlGrid'in en üstteki bölmesine Adı Soyadı için bir DBText,Resim için bir DBImage ve not için bir DBMemo koy ve bunların DataSource ' ünede yine bu tablonun DataSource ' ünü ver.

Formda seçtiğin kayıtları alıp bu sonradan oluşturduğun tabloya kaydettir ve bu tabloyu güncelle.Bence panelden daha kullanışlı olur ve göze daha güzel görünür.

Kolay gelsin.
akıllanma , aklını başına toplama , toparlanma , kendisini derleme bu dünyaya ait bir vazife.
ahirette nasıl olsa aklın başına gelecek.
tatu
Üye

Mesaj gönderen tatu »

Dostum çok teşekkürler. aslında yapmak istediğim temelde bu şekilde birşey.

Burda benim temel sorunum benim buraya ekleme yaptığım gibi mesela üzerindeyken seçili bulunan kısmın veya panelin bir butana basarak kaldırılması. Ve yine üzerine geldiğimde üzerindeki bilgilerin üzerinde çalışabileceğim daha büyük bir panele aktarılması geekiyor. Burada işlem yaptıktan ve verilerde gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra yine kendi yerinde veya Panelinde update olarak kalcak. Taki ben kaldır butonuyla onu yok edene kadar.

Ve bu işlemleri Dokunmatik ekranlar üzerinden yaptırmam gerekiyor. Hem sayfa bu yüzden kafayı sıyırmış durumdayım.

yoksa senin çözümün zaten işimin %60-70'ini çözüyor.

İlgi ve alakana çok teşekkürler.