Selamünaleyküm.
firebird ile server client bir program hazırlıyorum. server program çalışmadığında clientteki programların da çalışmamasını istiyorum. bunun için firebirdü manuel olarak çalıştırmak nasıl bir yoldur? veya başka nasıl bir yol izleyebilirim? eğer firebirdü manuel olarak çalıştır diyorsanız firebirdü kodla nasıl çalıştırırım? server program çalıştığında firebirdü de başlatacak.
Bir de programın herhangi birinde commit, commitretaining vs. yapıyorum diğer programlarda dataseti close open yapıyorum yine de diğer programda son eklenen veriler gözükmüyor. programı kapatıp açmam gerekiyor. bu konuda da yardımcı olur musunuz?
teşekkürler.
server çalışmadan clientlerin çalışmaması(firebird)
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
selam..
zaten server çalışmıyorken clientler ona bağlanamayacağı için terminaller çalışmaz.bunun için özel bir kod yazmassan ingilizce bir hata verir.ama sen try...except şeklinde veritabanına bağlanmyı denersen ve bağlanamazsa showmessage('Server Çalışmadığı için Program Kapatılacak!') diye bişey yapabilirsin.
terminallerde son kaydı göremiyorsan ibtransaction üzerine çift tıklayıp read committed seçeneğinin işaretli olup olmadığını kontrol et değilse seçili hale getir sanırım o zaman sorun düzelir..
iyi çalışmalar.
zaten server çalışmıyorken clientler ona bağlanamayacağı için terminaller çalışmaz.bunun için özel bir kod yazmassan ingilizce bir hata verir.ama sen try...except şeklinde veritabanına bağlanmyı denersen ve bağlanamazsa showmessage('Server Çalışmadığı için Program Kapatılacak!') diye bişey yapabilirsin.
terminallerde son kaydı göremiyorsan ibtransaction üzerine çift tıklayıp read committed seçeneğinin işaretli olup olmadığını kontrol et değilse seçili hale getir sanırım o zaman sorun düzelir..
iyi çalışmalar.
teşekkürler hocam. Fakat clientler programa değil de direk firebird servera bağlanmıyor mu?Program çalışmasa da firebird server çalışıyor olduğu için ve veritabanına ulaşabildiği için client programlar da çalışır diye düşünmüştüm. Şu an deneme fırsatım yok, fırsat olduğunda deneyeceğim fakat sanırım clientler çalışıyordu.serkan yazdı:selam..
Tıkladım readcommited seçeneği değil de snapshot seçiliymiş. sorun ondandır. çok teşekkür ederim.serkan yazdı: terminallerde son kaydı göremiyorsan ibtransaction üzerine çift tıklayıp read committed seçeneğinin işaretli olup olmadığını kontrol et değilse seçili hale getir sanırım o zaman sorun düzelir..
iyi çalışmalar.
aslında databasede server her açıldığında bir alanı 1 çıktığında 0 yapsa clientlerde o alanın içeriğine göre 1 ise çalışır 0 ise çalışmaz gibi birşey geldi şu an aklıma ne derece doğru bir yöntem bilemiyorum hem gerekirse ilerde bir alanada lisanslanmış client sayısını yazarsın mesela 5 client lisanslanmışsa clientlerde her girdiğinde bir alandaki değeri bir artırır clientler bağlanırken o değere bakar 5 ise gene çalışmaz
Kainat dahi bir programdır ve şüphesiz onun bir programcısı vardır...
hmm.ben sorunun ilk bölümünü yanlış anlamışım.sen programın ana makinada açık değil ise terminallerdede çalışmasın istiyorsun sanırım.bunun bir çok çözümü vardır..mantık olarak ana makinada program açıldığında biyere bişey yazacaksın terminallerde açılırken o yazdığın şeye bakacak server açık mı değilmi diye.tabi serverda program kapatılırken o yazdığın şeyide sileceksin..