bağlantı seçimi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
omeraktas
Üye
İletişim:

bağlantı seçimi

Mesaj gönderen omeraktas »

selamunaleykum arkadaslar.
size bir sorum olacak. web uzerinde calisacak bir proje gelistiriyorum delphi 7 ve sql server kullanarak. sorum su; baglantilari ben ado ile yapıyorum. hızı local de calıştıgım için gayet iyi. bazı yerlerde genelde insertlerde stored procedure de kullandım. sorgular biraz agır oldugu için localde bile yavaslık oluyo bazen korkum bunu webe attıgımda daha da yavas olması. bunun bir çözümü varmı ? birde tüm sorguları stored_procedure ile yapsam hız farkeder mi?

ikinci olarak ta bu online calisacak bir program. ilk defa böyle bir proje yapıyorum. bağlantı kontrolleri vs. nasıl olmalı ? beni aydınlatırsanız sevinirim
__Digi_ManiaC__
omeraktas
Üye
İletişim:

:?:
__Digi_ManiaC__
deltas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen deltas »

İyi günler hocam.
sorduğunuz soruda eksik bilgi vermişsiniz. Programı ne amaçla kullanackasınız. daha doğrusu aynı anda sürekli veri transferi yapcakmısınız. yani client tahmininiz nedir. ayrıca gönderdiğiniz verilerin miktarıda azda olsa önem arz etmektedir. Bu tür sistemlerde serveri kuracağınız PC'nin bağlantı hızı çok büyük önem arz etmektedir. ayrıca insert+update olayında mümkün olduğu kadar sp kullanın. Bu bağlantınız üzerinde etkili olur. Konuyu biraz daha açarsanız diğer arkadaşlar daha detaylı yardımcı olurlar.
Kolay gelsin...
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
omeraktas
Üye
İletişim:

sagol hocam. haklisin biraz aciyim konuyu. Program bir rezervasyon programi. adam istedigi anda girip rezervasyon yapicak, eski rezervasyonlari görecek, bilgilerini gorucek vs.. client fazla olacagini sanmiyorum programi verdiğimiz yerler konsolu indirip onla bağlanıcaklar sisteme en fazla 100 diyeyim şimdilik. insertlerin cogunda sp kullandım zaten. tesekkur ederim online hale getirdiğimde yine sorularım olacaktır sizlere .. saygilar
__Digi_ManiaC__
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Ben olsam asp.net yada php ile yazardım böyle bir uygulamayı. Eğer içinde fatura basım, ayrıntılı grafik ve analizler yoksa.