Dinamik arama sorgu bilgi ekranı oluşturmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

Dinamik arama sorgu bilgi ekranı oluşturmak

Mesaj gönderen delphist »

S.a. Değerli Arkadaşlar...Yapmak istediğim şöyle bir şey...

Birden fazla ürünümüz var örneğin temizlik ürünü, bu ürün grubunda her temizlik ürününün ayrı ayrı bilgileri ve ayrı ayrı resimleri var. Örneğin kişi temizlik ürün grubundan porçözleri arattırdı mesela...5 çeşit porçöz var veritabanında ve bunlara ait bilgi ve resimler...

Şimdi normalde ben forma bir ürünü göstermek için örneğin bir image bir edit ve bir de memo koydum diyelim tek kaydı ait özellikleri gösterebiliyorum...ama arama yapıldığı zaman birden fazla kayıt geldiği takdirde bu ürünlerin bilgilerini dinamik olarak kaç tane bulunduysa nasıl düzenli bir şekilde formda çıkartabilirim.

Eğer tabi ürün fazla olursa örneğin 20 tek formda göstermek doğru olur mu web sayfalarındaki gibi next 10 gibi bir şeyde yapılabilirmi

Yardımlarınızı bekliyorum...İyi Çalışmalar
Kullanıcı avatarı
comfort
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen comfort »

Quantum grid kullanabilirsiniz. :idea: Sayfalar halinde göstermek kullanışsız olur. Sorgudan 100 tane sonuç dönerse ne yapacaksınız 100 tane form yada tabsheet tarzı bi nesne mi yaratcaksınız. Ayırca normal dbgrid nesnesinde resim gösterilebiliyordu sanırım. Yeni en mantıklısı bir grid nesnesi kullanmanız. Kolay gelsin.
EeCOMP
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen EeCOMP »

umarım sorunu doğru anlamışımdır
Bence istediğinin ne oldu önemli
kullanışlı olması bakımından comfort arkadas en doğru yolu yazmış ama bu göz zevkine pek hitap etmez
tasarımı hoş birşeyler yapmak istiyorsan formda paneller create edersin dediğin gibi 10dan fazla olursa ileri diyip diğerlerini görebilir o panellerde ürünün resmini ve bir satırlık bir bilgi gösterirsin ürünün adı gibi gerekirse hintlerinde bir bilgi daha gönsterirsin üstüne tıkladığındada o ürünün ayrıntılarını göstermek için farklı bir form açarsın

aklıma şu an böyle birşeyler geldi bu tarz bişeyler yapabilirsin bence
Kainat dahi bir programdır ve şüphesiz onun bir programcısı vardır...
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

Mesaj gönderen delphist »

Benim şöyle bir şeye ihtiyacım var örnek veriyorum ürün arandıktan sonra örneğin 5 ile sınırlayalım 5 tane ürün geldi...sıra ile bu ürünleri alt alta 5 tane gösterdikten sonra ki bu bulunan ürünleri dizilere almak lazım ve sadece açıklayıcı ön bilgi ile açılan bir kaç nesneden sonra ürünün detaylı bilgisine girilmek istendiği zaman yeni bir form içerisinde detaylı bilgilere girmek lazmı dişe düşündüm...