Harita Düzlemi (x/y koor. ve mesafe ) oluşturabilecek comp.?
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Harita Düzlemi (x/y koor. ve mesafe ) oluşturabilecek comp.?
S.A.
Uzun süredir forumdan uzak kaldım. Arama yaptım ama istediğim sonuçlara ulaşamadım...
Gelelim yapmak istediğime;
Haritasal bir düzlem oluşturmak (bilenler varsa CAD programlarının harita düzlemi gibi) bu düzleme hem X/Y koordinatlarını girerek hemde üzerine mousla tıklayarak (tıkladığım yerin X/Y sini verecek) yarıca da bir noktadan mesafe girerek ve yön vererek yeni nokta atacak.
Daha bitmedi bu haritasal düzlemi de parse edebileceğim bir program yapmak için kullanmam gereken companentler konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim...
Uzun süredir forumdan uzak kaldım. Arama yaptım ama istediğim sonuçlara ulaşamadım...
Gelelim yapmak istediğime;
Haritasal bir düzlem oluşturmak (bilenler varsa CAD programlarının harita düzlemi gibi) bu düzleme hem X/Y koordinatlarını girerek hemde üzerine mousla tıklayarak (tıkladığım yerin X/Y sini verecek) yarıca da bir noktadan mesafe girerek ve yön vererek yeni nokta atacak.
Daha bitmedi bu haritasal düzlemi de parse edebileceğim bir program yapmak için kullanmam gereken companentler konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim...
Yok Hocam ben zoom falan istemiyorum eksik olsun
Ama yukarıda bahsettiğim çözüm yollarından 1 ini yaptırayım yeter. AutoCad veya NetCad yazacak değilim. TCAD diye bir kompanent var ama 200-250$ arası.. Parasından ziyade ben 1-2 özellik istiyorum o ise daha geniş kapsamlı..
Aslında uğraşılsa belkide bişeyler yazılabilir...

Ama yukarıda bahsettiğim çözüm yollarından 1 ini yaptırayım yeter. AutoCad veya NetCad yazacak değilim. TCAD diye bir kompanent var ama 200-250$ arası.. Parasından ziyade ben 1-2 özellik istiyorum o ise daha geniş kapsamlı..
Aslında uğraşılsa belkide bişeyler yazılabilir...
tıklanan iki nokta arasındaki mesafeyi almak için pisagor teoremini kullanabilirsin.
ama senin istediğin şeyle nekadar ilgili orasını bilemiyorum.
yanlış hatırlamıyorsam böyle bişeydi.a2=b2+c2
ama senin istediğin şeyle nekadar ilgili orasını bilemiyorum.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Furkan Bey çok teşekkür ederim. Verdiğiniz linkin birinde benim için gerekli olan companent setinin TGEoMap olduğunu öğrendim. TGeoMap companent seti tam aradığım.. Hatta baya fazlası var. Bununla NetCad bile yazarım 
Link : http://www.lohninger.com/download.html
@aslangeri niyetim NetCad yazmak değil ama 3-5 kişi daha olsa yazacak teknik bilgiye sahibim
tekrar teşekkürler.. Kolay Gele...

Link : http://www.lohninger.com/download.html
@aslangeri niyetim NetCad yazmak değil ama 3-5 kişi daha olsa yazacak teknik bilgiye sahibim

tekrar teşekkürler.. Kolay Gele...
Eyvallah hocam. baya uzak bir ihtimal malum nedenlerden.
Lakin sanırım siz AutoCad ile karıştırdınız. Çünkü NetCad zaten Türk yapımı..
http://www.netcad.com.tr/default.asp?lng=TR
(Not: FF de problemli ie malesef...[Kınıyorum])
Lakin sanırım siz AutoCad ile karıştırdınız. Çünkü NetCad zaten Türk yapımı..
http://www.netcad.com.tr/default.asp?lng=TR
(Not: FF de problemli ie malesef...[Kınıyorum])
üstad geomap ile nasıl bir proje ürettin bende yazdığın doğrultuda bir çalışma yapmak istiyorum bir harita yükleyip ölçeği belli o ölçek doğrultusunda ve 4 -5 nokta ile gps ten veri alıp parsel edip hatta sayısallaştırmak istiyorum gps ile
takip yapabilmek ve en önemlisi tıklayarak oluşturduğum alanı işaretlemek renk vermek yazı yazmak ve en önemlisi o alanı metre kare cinsinden hesaplayabilmek geomap ı inceledim eminim aradığım bunların içinde var ama ayrıntı arasında kayboldum tecrübelerini paylaşırsan yönlendirebilirsen çok sevinirim.
takip yapabilmek ve en önemlisi tıklayarak oluşturduğum alanı işaretlemek renk vermek yazı yazmak ve en önemlisi o alanı metre kare cinsinden hesaplayabilmek geomap ı inceledim eminim aradığım bunların içinde var ama ayrıntı arasında kayboldum tecrübelerini paylaşırsan yönlendirebilirsen çok sevinirim.