SQL SQL SQL
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
SQL SQL SQL
Merhaba Arkadaşlar. Yine bir problemle karşı karşıyayım.
Çözüm Bende değil bu yüzden yardım bekliyorum.
Bir form üzerinde 4 adet query var
Bu queryler aynı alan üzerinde farklı hesaplar yapıyor.
Benim bu hesapları tek rapor üzerinde istatistik olark toplamam gerekiyor ama raporu hiçbir query e bağlamazsam sadece bir kayıt geliyor eğer bağlarsam bu sefer de bütün alanlar geliyor ama sadece bağladığım querynin değerleri doru diğer querylere ait alanlar sadece ilk kaydın değerleri
Sanırım anlatabildim derdimi
Sizlere Kolay gelsin
Çözüm Bende değil bu yüzden yardım bekliyorum.
Bir form üzerinde 4 adet query var
Bu queryler aynı alan üzerinde farklı hesaplar yapıyor.
Benim bu hesapları tek rapor üzerinde istatistik olark toplamam gerekiyor ama raporu hiçbir query e bağlamazsam sadece bir kayıt geliyor eğer bağlarsam bu sefer de bütün alanlar geliyor ama sadece bağladığım querynin değerleri doru diğer querylere ait alanlar sadece ilk kaydın değerleri
Sanırım anlatabildim derdimi
Sizlere Kolay gelsin
- Yusuf AYDIN
- Üye
Birden fazla query ile sonuç alıyor ve bunlarıda raporlamayı düşünüyor isen, Stored procedure kullanmalısın diye düşünüyorum.
SP ile bilgiyi Anasayfadaki Makale ve ipucu kısmından bulabilirsin.
Ayrı ayrı Queryleri Delphi üzerinden çalıştırıp bir rapor üzerinde toplamak için yazacağın kodu. Procedure ile daha az uğraşarak halledebilirsin. Ayrıca işlem (Interbase) yada ne kullanıyorsan delphidekine göre çok daha hızlı olacaktır.
Ben bu tür işlemlerde böyle bir yol takip ediyorum. Hem zaman kazanıyorum, hemde hızlı çalışmasını sağlamış oluyorum.
KOLAY GELSİN....
SP ile bilgiyi Anasayfadaki Makale ve ipucu kısmından bulabilirsin.
Ayrı ayrı Queryleri Delphi üzerinden çalıştırıp bir rapor üzerinde toplamak için yazacağın kodu. Procedure ile daha az uğraşarak halledebilirsin. Ayrıca işlem (Interbase) yada ne kullanıyorsan delphidekine göre çok daha hızlı olacaktır.
Ben bu tür işlemlerde böyle bir yol takip ediyorum. Hem zaman kazanıyorum, hemde hızlı çalışmasını sağlamış oluyorum.
KOLAY GELSİN....
ASE Demişki
İyi Çalışmalar...
Access ta Sp nasıl oluşturabiliyorsun merak ettim biraz açıklayabilirmisin.Access te SP ler problem çıkarabiliyor.
İyi Çalışmalar...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Teşekkürler sabırla bekleyeceğim.
Bayramınız Kutlu Olsun İyi Bayramlar.
Bayramınız Kutlu Olsun İyi Bayramlar.
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.