VclSkin Hatası

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Kullanıcı avatarı
omerdurmus
Üye

VclSkin Hatası

Mesaj gönderen omerdurmus »

delphi 7 kullanıyorum. Skin destekli programlar yapmak için Suipack ve VclSkin componentlerim var. İkisi de çok güzel çalışıyorlar(dı-mı). Aslında SuiPack bana yetiyordu ama sadece kendi komponentlerini kullanmak gerekiyordu. bu yüzden vclskini de aldım. dün akşam kurdum. Bir güzel çalışıyordu. (Windows xp sp 2 bilgisayarımda windows klasik teması ile windows standart renk ayarlarını kullanıyordum)
bu sabah renk ayarlarından sıkıldım ve yine windows klasik temasının ayarlarından akağaç ı seçtim. sonra delphiyi açtım. vclskin ile neler yapılabiliyormuş bakalım diye bir kurcalıyacaktım (Fast reportu, tmsleri filan da skinleyebiliyormuş sanırım) ama o da ne run yaptığımda aşağıdaki hatayı vermesin mi?

Kod: Tümünü seç

project project1.exe raised exception class EOutOfResources with message 'Sınıf Yok.' Process stopped. Use Step or Run to continue.
ne oluyor yahu dedim kaldım. Vclskinin klasöründe kendi derledikleri bir uygulama vardı. nasıl çalıştığını göstermek için. açınca mevcut temaları değiştirip izleyebileceğiniz bir uygulama. onu açayım dedim. O da çalışmadı. sildim tekrar kurdum vclskini, fakat yok olmadı. Tam vazgeçtim artık delphiturkiye ye sorarım diyordum. Cesaretim (belki de aklım :)) geri geldi. Dur biraz daha uğraşayım dedim. Sonra da dün akşam çalışıyordu, şimdi çalışmıyor; muhtemelen bu sabah yaptığım bir şeyin etkisi var dedim ve sonunda windows klasik temasının windows standart renk ayarlarına geri döndüm.
Artık VclSkin çalışıyor ama aklıma da şu takıldı: Ya benim yazdığım bir programı kullanan kişi windows temasının renk ayarlarını benim yaptığım gibi değiştirirse ne olacak? Program yine çalışmayacak mı?
Anlayacağınız desteği biraz daha az olabilir ama sanırım suipack e döneceğim. hata olması olasılığı kötü bir şey.
Not : Bir sorunum daha var VclSkinin beraberinde gelen örnek programları ben açamıyorum. delphi kitleniyor.
Belki bir yardımı olur hangi komponentleri kullandığımı yazayım:
standartlara ek olarak QGrid paketi, TMS, JEDIVcl, Suipack, VclSkin, Huso componentleri,FastReport, bir de bir kaç ufak komponent
...