merhaba. arkadaşlar ben delphide COM nesnesi oluşturulur ve her projede nasıl kullanılır onu soracaktım.
bu amaçla ben delphide ActiveLibrary projesi oluşturdum ve bu projenin içine yeni bir COM Object ekledim karşıma çıkan adımları takip ederek çok basit bir com objesi oluşturdum galiba. galiba diyorum çünkü açıkcası ben hiç kod yazmadan bu tool baya birşeyler oluşturup yazdı.
basit manada faktöryel alan bir fonksiyon yazmaktı amacım. neyse fonksiyonu yazdım sayılır. daha sonra bu com nesnesini Register ActiveX Server yaptım.
peki ama ben bu dll içerisindeki fonksiyonları bir ASP sayfasında yada normal bir windows programında nasıl kullanabilirim. yani delphi kendisi örnek bir asp sayfası yazmış.
Set DelphiASPObj = Server.CreateObject("comProject.aspokuryazar")
DelphiASPObj.faktoryel_al(5)
burda ben sonucu nasıl elde edebilirim. yanş kısacası hiçbirşey bilmiyorum ve yardıma ihtiyacım var. COM objesi hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim
----------------------------------------------------------------------------------
arkadaşlar ya 20 kişi bu konuyu incelemiş ama bir tane bile cevap veren yok. ya hiç daha önce COM nesnesi kullanmış yada ne biliyim ASP ile uğraşmış arkadaş yok mu ya?
yaptığım örnek deneme projesini aşağıda veriyorum. belki inceleyen arkadaş olursa bana nerde yanlış ve eksik yaptığımı söyleyebilir.
http://rapidshare.de/files/9155749/COModevi.rar.html
20 kişi içerisinden COM nesnesini bilen yok mu ya?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
20 kişi içerisinden COM nesnesini bilen yok mu ya?
[ F X E R K A N © - E r k a n Ç İ F T Ç İ ]
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim: