user abort hata mesajı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- huseyinert
- Üye
user abort hata mesajı
merhaba arkadaşlar vt. nin bulunduğu ana makina ve terminal makinlar var hepsinde de yeni kayıtta bu hatayı vermiyor fakat önceden kaydedilmiş üzerinde değişiklik yapılan bi kayıtta bu hatayı veriyor 'user abort' hatası kullanıcı hatası gibi görünüyor ama ben bi türlü çözemedim forumda da bişey bulamadım. yardımllarınızı bekliyorum
kolay gelsin
kolay gelsin
"Kula bela gelmez Hak yazmayınca,Hak bela yazmaz kul azmayınca..." MEVLANA
- huseyinert
- Üye
İndex sorunu olabilirmi.Yani primary key sorunu.Update ederken sorun çıkması bu ihtimali akla getiriyor ama.Tek hata mesajı mu.Başka ca bir hata mesajı varmı?
Kod: Tümünü seç
"user abort"
- huseyinert
- Üye
- huseyinert
- Üye
Hocam şimdi mesajı da hiç bir şey çağrıştırmıyor.Yani keşke daha ayrıntılı bir hata mesajı olsaydı.Sizi oyalamış olamkta istemem ama yardımcı olmaya çalışıyorum.Acaba eş zamanlı edit etme hatası, veya transactionun commit olamaması gibi bir şey olabilirmi?Mesela try except içine aldığınız komutlar satırlarında bir hata oluşupta alt satıra geçememesi transactionun açık kalması ve try exceptten dolayı hatada döndürmemesi gibi bir sorun olabilirmi?Eş zamanlı editlere karşı bir önleminiz varmı projenizde.Hata mesajı sanki kullanıcının transactionu commit edememesi gibi bir soruna işaret ediyor.
Kod: Tümünü seç
"User Abort"
- huseyinert
- Üye
Sayın hocam.Şimdi aslında önce sorunun teşhisin koymak gerekir.O bir varsayım.Siz vt nizi inceleme imkanınız var.Ben size bu konuyuda göz önüne alı diye yazdım.Sorun bud aolmayabilir.Bu tür bir onarım aracı bilmiyorum.
Ancak ben sizin yerinizde olsam şunu yapardım.Öncelikle şu andaki databasin bir kopyasını alır bir yer saklardım.Ondan sonrada IBexpert ile update yapmaya çalışırdım.Yani sorun vt demi yoksa sizin kodlarınızdamı?Bunu anlamak için.
Eğer Ib Expertte sorun çıkmaz ise buradaki kodlarımı tekrar gözden geçirirdim.
Bir ikincisi olarakta şunu yapardım.Özellikle IbbExperttede hata verirse(Hata vermesede yapardım ya) databasei IBexpertte Backup-Restore ile veritabanını onarırdım.
Bence bunları bir dene.Yani en azından IBExpertte de hata verirse sorunun vt den olup olamdığı konusunda ve IBExpertin hata mesajı hakkında bilgi sahibi oluruz.
Kolay gelsin.
Ancak ben sizin yerinizde olsam şunu yapardım.Öncelikle şu andaki databasin bir kopyasını alır bir yer saklardım.Ondan sonrada IBexpert ile update yapmaya çalışırdım.Yani sorun vt demi yoksa sizin kodlarınızdamı?Bunu anlamak için.

Eğer Ib Expertte sorun çıkmaz ise buradaki kodlarımı tekrar gözden geçirirdim.
Bir ikincisi olarakta şunu yapardım.Özellikle IbbExperttede hata verirse(Hata vermesede yapardım ya) databasei IBexpertte Backup-Restore ile veritabanını onarırdım.
Bence bunları bir dene.Yani en azından IBExpertte de hata verirse sorunun vt den olup olamdığı konusunda ve IBExpertin hata mesajı hakkında bilgi sahibi oluruz.
Kolay gelsin.