Com port ile ilgili forumda yoğun araştırdım ama tama cevaba ulaşamadım.
Ben bilg. uyumlu bir tartı makinesinden bilgi almaya çalışıyorum ve bilgi comport bağlantısı ile alınıyor normalde bildiğim işlem klavyeden bilgi girişi gibiydi ama olmuyor ancak hyper terminal ile varsayılan bir bağlantı oluşturup denedim ve veriyi bu şekilde alabiliyorum.
Delphi ile bu ayarları yazabileceğim veya comporttan bilgiyi nasıl alabilirim acaba yardımlarınız için teşekkürler.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
tpapro bileşeni ile alabilirsin. Sourceforge'da var. Turbopower AsyncPro olarak da geçer. Forumda tartı diye bir aratsana, daha önce dijital tartı hakkında daha da detaylı bir yanıt verdiğimi hatırlıyorum.
herkese merhaba,
yeni bir üyeyim böyle bir paylaşım ortamını hazırlayanlara ve burada olanlara teşekkürler.
benim sorunum da comport uygulamasyla ilgili olduğu için ayrıca bir başlık açmayı tercih etmedim.
sorun şu:
RS232 portunda, bir veri katarının içinde var olan hexadecimal 0x00 baytını memoya nasıl yazdırabilirim. ComPortRxChar () proseduründe read() ya da readstr () fonksiyonlarıyla porta gelen veriiyi alabiliyorum.
Ancak:
aaa#1#0#0#1bbb verisini gönderdiğimi var sayarsanız;benim yazdığım kodda aldığım veri aaa#1#1bbb şeklinde oluyor ortadaki 2 bytı kaybediyorum.
ne tavsiye edersiniz?
şimdiden herkese ilgilendikleri için çok teşekkürler.
kutal yazdı:herkese merhaba,
yeni bir üyeyim böyle bir paylaşım ortamını hazırlayanlara ve burada olanlara teşekkürler.
Merhaba öncelikle hoşgeldiniz hocam.
Siz galiba benden bu konuda bir adım öndesiniz hocam comporttan bilgi alma hakkında bana yardımcı olabilrmisiniz acaba.
@colerad hocam tartı diye arattım bir sorunuç bulamadım daha önce dediğim gibi comport diye rama yaparak tüm cevapları gözden geçirdim ama bişey bulamadım. Apro bileşenini indirdim ve kurdum ama sonrası
Saygılarımla
Teşekkürler.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
ComPort.ShowSetupDialog;
ComPort.WriteStr(gönderilecek string ifade);
ComPort.readStr(alınacak string ifade),
fonksiyonlarını(procedure) kullanabilirsiniz.
öncelikle ComPort.ShowSetupDialog; dan ilk değerleri girmelisiniz sonra veri alıp gönderebilirsiniz.
not: ilgili konular "baudrate,parity,stopbit,port numarası vs."
saygılar.
Aproyu kurdum ve ApdComPort1 bileşenini forma koydum Auto open özelliğini True yaptım. Bu konuda örnek yapan ark. varnmı acaba.
Saygılarımla
Kolay gelsin.
bu konuda yardımcı olabilirim.
Merhaba O zaman sizden şöyle bir ricam olacaktı cport bileşenini nereden download edebiliriz. comportaki ayarlar ise şöyle
Verinin alınacağı port := Comport1
Saniyedeki Bit sayısı :=9600
Veri Bitleri:=8
Eşlik :=Yok
Dur bitleri:=1
Akış denetimi :=Yok
Bu ayarlar windowstaki heyper terminal ile yapınca veriyi orada gösteriyor benim yapmam gereken bu ayarları bir comport bileşenine yaptırmam ve Sonucuda bir edite aldırmam.
Yardımlarınız için çok tşk ederim
Saygılarımla.
forumda bu konuda bilgi yok diyemezsiniz. onlarca örnek hazır fonksiyonlar falan filan verildi, yok balık istiyorsanız buyrun etis ve baykonla çalışan bir örnek. yok balık istemem kendim avlıcam diyorsanız forumun offline halini indirip bir inceleyin derim
procedure TForm1.FormCloseQuery(Sender: TObject; var CanClose: Boolean);
begin
CanClose:= bClose;
end;
procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
begin
label2.Caption := inttostr(UpCounter);
UpCounter := 0;
end;
procedure TForm1.LMDLEDLabel1Click(Sender: TObject);
begin
Edit2.Visible := NOT Edit2.Visible;
end;
end.
Hocam bu kısmı hangi amaç için kullanıyorsunuz acaba. Button 1 tıklanıldığı zaman porttaki veri lmd label1e geliyor. button1 click olayında formu close yapmışsınız
Saygılarımla
@mege hocam
çok saolun hocam.
Çalışmalarınızdaki başarılarınızın daim olması dileğiyle.
Teşekkür Ederim.