Firebird Update ?

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye
Mesajlar: 523
Kayıt: 05 May 2005 03:24
Konum: DelphiTürkiye.COM

Firebird Update ?

Mesaj gönderen hi_selamlar »

S.A. arkadaslar.

merak ettiğim bir sorum var. bunu uzun süredir araştırıyorum fakat bir türlü bulamadım. yani merak ettiğim şey su ; (lafı fazla uzatmayalım :) )

FireBird 1.5 ile hazırlanmış bir vt. daha sonra 2.0 olarak nasıl update edilecek. bu sorunu çözebilen varmı?

her güncellemede biz böyle sorunlar yaşayacakmıyız sizce?

sevgiler ve saygılar.
Herkes cahildir, bazi konularda.
assoft

Mesaj gönderen assoft »

Şuna için birşey aklıma gelmiyor ama şöyle yapabilirsin :

1.5 Veritabanın DDL' ini oluşturursun sonra 2.0'da yeni bir vt oluşturarak SQL Script aracılığı ile tablo, trigger, procedure, vs... oluşturursun.
Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye
Mesajlar: 523
Kayıt: 05 May 2005 03:24
Konum: DelphiTürkiye.COM

Mesaj gönderen hi_selamlar »

saol kardeş.

önerin mantıklı.

peki daha basit bir yöntem yok mu acaba?

ne bilim küçük bir convert programı gibi. bu işlemi her versiyonda nasıl yapacağız. uğraşılmaz ki..

peki bunu kullanıcıya nasıl yaptırıcaz, veya kullanıcı hissettirmeden bu işlemi nasıl yaptıracağız.

enteresan bir konu !


sevgiler ve saygılar.
Herkes cahildir, bazi konularda.
Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
Mesajlar: 565
Kayıt: 06 Eki 2003 12:01
Konum: Bursa
İletişim:

Mesaj gönderen undefined »

viewtopic.php?t=11617

Aynı şeylerı senin sorun içinde geçerli. Ama bahsi geçtiği gibi geriye doğru uyumluluğu vardır Firebird'ün. Büyük ihtimal dönüştürmene gerek kalmayacak.
assoft

Mesaj gönderen assoft »

http://www.sqlmanager.net sitesinde datapump diye bir araç var sanırım bu işi yapıyor, Delphi ile beraber gelen Data Pump aracı var buda aynı işi yapıyor.
hi_selamlar yazdı:saol kardeş.
peki bunu kullanıcıya nasıl yaptırıcaz, veya kullanıcı hissettirmeden bu işlemi nasıl yaptıracağız.
Lakin bunu anlamış değilim.
1. Neden bu işi kullanıcılarınıza bırakıyorsunuz.
2. Sizin hazırlamış olduğunuz program hazır çalışır durumda iken 1.5'ten 2.0'a geçmek mantıksız değilmi. Yok illa programım 2.0'da çalışacak diyorsanız o zaman yeni bir sürüm çıkartırsın.
t-hex
Kıdemli Üye
Mesajlar: 531
Kayıt: 18 Mar 2005 02:45
Konum: İstanbul/Antalya
İletişim:

Mesaj gönderen t-hex »

firebird 1.5'in oluşturduğu veritabanı dosyasının ODS (On-Disk Structure) numarası 9 bildiğim kadarıyla. Firebird 2.0 Alpha 1'de ODS 10 Alpha 3'te ise 11 oldu. Yani ODS küçükse firebird açar, ama firebird 2.0'da açıp değişiklik yaptıktan sonra firebird 1.5'te açamazsın o dosyayı bir daha.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
Mesajlar: 2248
Kayıt: 06 Ağu 2003 12:07
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Firebird'ün en güzel taraflarından biri de şudur. Geriye dönük tam uyumluluk. Yani eğer siz Veritabanı yapısında değişiklik yapmak istemiyorsanız tek yapmanız gereken, sadece daha yeni sürümünü bilgisayarınıza kurmak olacak. Başka hiçbir şeye ihtiyacınız yok.

Eğer siz 2.0'a has özellikleri veritabanınıza uyarlamak isterseniz, Firebird 2.0'ı kurun ve veritabanınıza bu değişiklikleri uyarlayın. Sadece bu kadar.

Eğer ben 1.5'de yapılmış olan bir veritabanı dosyamı tamamıyle sıfırdan 2.0'da oluşturmak istiyorum derseniz, Database Migrating yapan bir sürü araç var. Bunlardan biri de DatabaseWorkbench (DBWorkbench)'tir.

Adresi,

http://www.upscene.com

adresinden Firebird'e özgün bir sürü aracı var ordan temin edebilirsiniz.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye
Mesajlar: 523
Kayıt: 05 May 2005 03:24
Konum: DelphiTürkiye.COM

Mesaj gönderen hi_selamlar »

arkasaşlarım,

hepinize vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.

S.A.
Herkes cahildir, bazi konularda.
Cevapla