qreport ve printer sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
birisi
Üye
Mesajlar: 17
Kayıt: 12 Haz 2003 08:46
Konum: istanbul
İletişim:

qreport ve printer sorunu

Mesaj gönderen birisi »

merhabalar.
uzun bir aradan sorna tekrar ofisimdeyim ve hemen size koştum :D şehir şehir gezdim turkiyeyi desem yalan olmaz yani. pek çok proje teslim ettik ama bir proje varki şu qreport yüzünden harcadıgım onca emege leke düştü :cry: sorun şu

A5 kagıdına rapor almamız gerekiyor. ancak A5 normalde diktir. matris printerlar için A5 form aldıgınızda yatay olarak geliyor. Tamam olabilir bizde ona ugun ölçüleri veririz dedim ve kagıt boyutu olarak custom secerek ölçüleri girdim. Hersey ok. ama print işlemi her zaman bir A5 boyunda olmasına ragmen herseferinde arkasından bir A5 bosluk bırakıyor. Yani ayarlar A5 ancak cıkan kagıt A4 kadar. printerin ayarlarını A5'e gore yaptım. Qreport'a kagıdı A5 diye tanıtıp yan cevir dediğimde bu sever yan olarak yazıyor ve iki kagıdı bir den kullanıyor. Neden Olabilir bir fikri olan varmı? :?:
name
Kıdemli Üye
Mesajlar: 243
Kayıt: 09 Ağu 2003 02:11
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen name »

Benzer bir sorunla bende daha önce karşılaştım. Eğer kullanılan yazıcının kağıt ayarı ile qreport'da hazırladığın raporun kağıt boyutu farklı ise problem çıkıyor. Yani yazcının özelliklerinde kağıt boyutu "A4" raporun ayarıda "Custom" yada başka bir boyut'a ayarlı ise yazıcının ayarlarında çıktı alınıyor. Problem bu. Ben fazla uğraşamadım ve yazıcılar klasöründen yazcının kağıt ayarını raporunki ile aynı yaptım. Tabiki kod kullanarak sende çalışma sırasında iki ayarıda uyumlu hale getirebilirsin.
Cevapla