klasördeki tüm dosyaları kopyalama, yeni klasör oluşturma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
serkan
Üye

klasördeki tüm dosyaları kopyalama, yeni klasör oluşturma

Mesaj gönderen serkan »

arkadaşlar uzun süredir zamanım olmadığı için forma giremiyorum.herkese saygılar,kolay gelsin,
bir yedekleme programı yazmayı düşünüyorum.kullanıcı sol taraftaki alana yedekleyeceği klasörü seçecek sağ tarafada hedef klasörü seçip yedekleme diyince seçtiği klasörü altdizinleri ile birlikte hedef dizine kopyalayacak.dizin yoksa oluşturayımmı diye soracak.Yani DOS taki XCOPY Komutu gibi.bunun için kod veya komponentbilgisi verirseniz çok sevinirim.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Bir klasördeki tüm dosyaları diğer bir klasöre kopyalamak için :

http://www.delphiturkiye.com/ipapi.htm# ... ri_kopyala

NOT : Delphi İpuçları kısmına forumdaki önceki mesajları da tarayıp aktarıyorum. Bu yüzden bakmanızda büyük yarar var :wink:

Kolay gelsin.
murat2608
Üye

Mesaj gönderen murat2608 »

öncelikle merhaba,

takıldığım konu ile ilgili önce bir arama yapayım dedim. sonuçların içinde "klasördeki tüm dosyaları kopyalama, yeni klasör oluşturma" başlığını görünce "heh işte bu. Adminler boşu boşuna önce arama yapın demiyor" diye söylendim.

Mustafa hocam eyvallah eline sağlık cevabı yazmışsın. Ama ben takıldığım yerden yine bir çıkış yolu bulamadım. Eğer yardım edebilirseniz sevinirim. Sorum biraz uzun alta yazıyorum.
Sesini değil,
Sözünü yükselt !
Yağmurlardır zambakları büyüten
Gökgürültüleri değil ...
murat2608
Üye

tekrar selamün aleyküm,

Emlak dükkanlarında kullanılmak üzere bir program hazırlamaya çalışıyorum. Programın bir bölümünde ev,daire vb. kayıtların resimlerinin de eklenmesini istiyorum. Takıldığım yerde burası zaten. uğraştım beceremedim bir türlü. Veritabanına resimleri değil bulundukları dizinleri (path) kaydedeceğim. Böylece daha sonra yanındaki tablodan ilgili kayıt seçilince vt.da resim1-2-3-4 diye giden alandaki dizinler sırasıyla image1.Picture.LoadFromFile() komutunun () içine bu dizini aktaracak.
Şimdi, kullanıcı ilgili resimleri ilk etapta kestirmeden gidip, masaüstüne attı diyelim. Formun üzerinde de 4 tane resim seç butonu var. Bu tonların her biri openpicturedialog.execute komutunu içeriyor. Kullanıcı openpicturedialog yardımıyla gitti resimlerini nereye attıysa oradan seçti getirdi.

bu işlemlerden sonra kaydet butonuna basıldığında istiyorum ki [INSTALLDIR]\Resim\ klasörünün içinde formdaki edit nesnesine girdiği isim ile yeni bir klasör oluştursun. Daha sonra resimleri bu yeni oluşturduğu klasörün içine atsın. Yani kullanıcı kaydetme işlemi yaptıktan sonra bu masaüstündeki resimleri silse de program bundan etkilenmesin.

Tam bu noktada kafam karıştı işte !!?

Şimdi openpicturedialog.filename ile resimlerin ilk önce bulunduğu dizini aldım.

1. Bu dizinden resmi kopyalayıp programın kurulu olduğu dizinin içinde [INSTALLDIR]\Resim\ edit nesnesine girilen isim ile bir klasör nasıl oluştururum?

2. Bu yeni oluşturduğum dizinin içine resmi kullanıcının verdiği orijinal isim ile nasıl kaydederim?

3. Bunların hepsini veritabanına nasıl kaydederim?

Örneğin formdaki edit nesnesine murat2608 yazdım. Ve masaüstümde “daire.bmp” isminde bir resmi seçtikten sonra Kaydet butonuna basınca vt.da RESIM1 sütununa [INSTALLDIR]\Resim\murat2608\daire.bmp kaydını nasıl yapabilirim?

Ohh be bitti sonunda. Anlatabilmişimdir inşallah. Yardım ederseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Allah’a (c.c.) emanet olunuz.
Sesini değil,
Sözünü yükselt !
Gökgürültüleri değil ...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

bence depolanacak klasörü kullanıcıya seçtir. Parametreleri tanımladığın bir Seçenekler ekranın varsa orda seçsin kullanıcı. Daha sonra seçtiği resmi alıp, bu klasöre kopyalarsın. Veritabanına da sadece ismini kaydedersin yeterli olur.

MKDir - yeni bir kalsör oluşturur.
OpenDialog1.FileName - seçtiğin dosyanın ismini yoluyla beraber alır.
CopyFile - dosyayı kopyalar.
ExtractFileName - dosyanın ismini alır.

Kolay gelsin.
P206
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen P206 »

Selamlar;

Benim elimde bir ana klasör onun içinde klasörler ve onlarında içinde klasörler ve dosyalar olan bir yapım vardı.
Bana en kolay yol createprocsess kullanarak xcopy /s komutu kulanarak yapmak gelmişti.

Kolay Gelsin.
I love my car.
Blog Yaptık
murat2608
Üye

Arkadaşlar ikinizede çok teşekkür ederim. Allah (c.c.) razı olsun.
Sesini değil,
Sözünü yükselt !
Gökgürültüleri değil ...