sql server

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
aydogan46
Üye
İletişim:

sql server

Mesaj gönderen aydogan46 »

herkese selam. arkadaşlar bu SQL server paralı bir veritabanı mı? ucretsizse nasıl temin edebilirim? herkese kolay gele
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Oracle kadar pahalı değil ama paralı bir veritabanı. Ücretsiz de nerden temin edeceğini bilemiyorum, Mustafa Hocam bu topiği kilitlemesi yakındır :D
aydogan46
Üye
İletişim:

ben sadece paralı olup olmadıgını sormuştum. teşşekurrler. yoksa nerden bulacagımı biliyorum...)
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

evet paralı bir veritabanı. Microsoft'un ürünlerini satan yerlerden alabilirsiniz. Eski şirketimin lisanslarını ben aldığım için birkaç önerim olabilir :

* MS (Microsoft) zaman zaman kampanyalar yapıyor ve lisansları çok daha uygun veriyor. Ben aldığım sıralar 2-3 ayda bir oluyordu. Avantajlar daha ucuz olması veya 5 taksitle ödenmesi gibi olabiliyor.

* Eğer kullanıcı sayısı 50'den azsa Small Business Server alabilirsiniz. SBS'de 2000 Server, SQL Server, Exchange Server vs. gibi birçok ürün var ve lisans maliyetleri çok daha ucuz.

* MS'un MSDE diye bir SQL Server sürümü var. 5 kullanıcıya kadar bedava dağıtılabiliyor. Tek şart VS .net lisansınızın olması. Tek dezavantajı Enterprise Manager veritabanı yönetim sistemi aracı yok.

* Bir de 2-3 şirketten teklif almadan lisans almayın. Bazen birisi 600 $ teklif verirken diğeri 300 $ a verebiliyor :lol:

NOT : Soruda warezle alakalı bir istek görmedim. Warez konusunda hassasız, tekrar hatırlatıyim yeterli :wink:

Kolay gelsin.
aydogan46
Üye
İletişim:

hocam teşekkür ediyorum bayagı ayrıntılı bilgi vermissiniz. Bu aralar ASP.Net le ugraşıyorum. ordada genelde ornekler SQL server a göre yapıldıgından sorun oluyor. Paylaşımınız için Sağolun.
warez konusundaki hassasiyetleriniz destekliyorum
Kullanıcı avatarı
safak
Şafak EBESEK
İletişim:

Mesaj gönderen safak »

maximum kullanıcı (bağlantı) sayısı ve bu sayı aşılınca ödenecek ek lisans üceretlerini de göz önünde bulundurmanızı öneririm.