DBNETLIB

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
monet
Üye
Mesajlar: 68
Kayıt: 26 Şub 2004 02:12
Konum: İstanbul

DBNETLIB

Mesaj gönderen monet »

Merhaba,

AdoConneciton ayarlari icin bir tane programla adoconnection penceresini cikartiyorum ve de yapilan ayarlari da .cfg dosyasina kaydedip diger programlarla bu .cfg dosyasindan ayarlari almasini ve baglanmasini sagliyorum (bu arada yaptigim yontemin sagliksiz oldugunu biliyorum daha iyi bir yontem soyleyebilirseniz sevinirim)..

Herneyse bu adoconnection penceresinde MSSQL server icin gerekli ayarlari sectikten sonra baglantiyi sina yapiyorum ve baglanti sinamasi ba$arili oluyor...

Ben bu programi kendi bilgisayarimda yani veritabanini ve tablelari manuel olarak olusturdugum bilgisayarda calistirdigimda hic bir sorun yok gayet güzel calisiyor..

Ancak gidip baska bir yere yükledigimde, ki yükleme islemindeki tablelari olusturma vs "RESTORE DATABASE" isleminle yani sql kodlari vs degil direk enterprise managerdan yedegini olusturdugum dosyayi secerek yapiyorum, programin bu baglanti ayarlarindaki Baglantiyi Sina muhabbeti tamam bu da gayet güzel calisiyor..


Ama... cfg dosyasindan gerekli ayarlari alan programlar baslamadan once DBNETLIB Connnection open gibi bir hata veriyor.. I$in garip yani bu hatayi aldiktan sonra program sanki hic bi$ey olmami$ gibi gayet düzgün calisiyor ..

Cikan bu hata mesajinin neden kaynaklandgini ve de nasil duzeltebileceigmi soylerseniz sevinirim cunku program baslamadan once en az bi 10 saniye bo$ bo$ bekliyor ve de bu hatayi veriyor hatayi verdikten sonra da programi calistiriyor. ondan sonrasinda hiz problemi vs yok .. yada var da ben farkedemedim bilmiyorum...

Simdiden tesekürler
MT
monet
Üye
Mesajlar: 68
Kayıt: 26 Şub 2004 02:12
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen monet »

arkadaslar bilen kimse yok mu yahu?
MT
Cevapla