Arkadaşım TArih olayını halletim ama şimdi sorun saat kısmı datetime oldugu için saatı alıyo ve onune 01.01.1900 ekliyo datetime olayında yıl 1900 dan başaladıgı için.Ben bunu kaydederken nasıl 01.01.1900 yazmasını engelliyebilirim.Unuttugum bir nokta varmış oda MS-SQL tarih formatını alırken tersten alıp (ay-gün=gün -ay) yazmasıymış.Teşekkürler.
Şimdi bu 01.01.1900 olayını nası değişebilriim başkasına ait veri tabanı üzerinde yapmak zorundayım veri tabanın da tipi deişemiyorum.Çünkü diğer program datetime kullanmasına ragmen sadece saatı yazıyo tarih kısmı gelmiyo.
Adminleriö kusura bakmayın kazara oldu.
Teşekkürler (Yanlışlıkla cevap yaz yerine yeni başlık )
Teşekkürler (Yanlışlıkla cevap yaz yerine yeni başlık )
En son AReS tarafından 27 Ağu 2005 05:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Merhaba,
probleminizi biraz daha açarsanız. Belki size yardımcı olabilirim.
şu değeri şu şekilde yazdığımda şu şekilde kaydetsin gibisinden örnek verirseniz. belki yardım edebiliriz.
Now fonksiyonunu kullanırsanız. hem tarih hem de saat verilir.
Ör .: Label1.caption:=datetimetostr(now);
yazarsanız.
Label 1 de : 27.08.2005 17:43:11
gibi bir mesaj gelir.
Not : Fazladan başlık açmışsınız. Diğer başlığın altından cevap ver butonuna bassaydınız daha iyi olurdu. O başlığın devamına eklenirdi mesajlarımız.
İyi çalışmalar
probleminizi biraz daha açarsanız. Belki size yardımcı olabilirim.
şu değeri şu şekilde yazdığımda şu şekilde kaydetsin gibisinden örnek verirseniz. belki yardım edebiliriz.
Now fonksiyonunu kullanırsanız. hem tarih hem de saat verilir.
Ör .: Label1.caption:=datetimetostr(now);
yazarsanız.
Label 1 de : 27.08.2005 17:43:11
gibi bir mesaj gelir.
Not : Fazladan başlık açmışsınız. Diğer başlığın altından cevap ver butonuna bassaydınız daha iyi olurdu. O başlığın devamına eklenirdi mesajlarımız.
İyi çalışmalar
Öğrenmek ve öğretmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.
Kusura Bakmayın
Ya kazara cevap yaz yerine buraya basmışım admin kızacak şimdi admilerim kusura bakmayın kazara açtım.
Saat die bir sabitim var bu sabitte o anki zamanı alıyo. VT de de saat die bir alan var ve Datetime ben buraya sadece saat kısmını yolluyom o ise onune hemen 01.01.1900 olarak atama yapıyo yani saat 12:00 ise 01.01.1900 12:00 oluyo.VT de Column Datetime tipinde oldugundan yapıyo onu biliyorum ama ben orda ki 01.01.1900 ün girmemesini istiyorum.