Bir mail programı hazırlıyorum. Maili yollamadan önce kontrol yapmak istiyorum. Ve aşşağıdaki kodu yazıcınca derleme sırasında şu hata mesajını veriyor.
function TIdSMTP.Verify(AUserName: string): string;
begin
SendCMD('VRFY ' + AUserName, [250, 251]); {Do not Localize}
Result := LastCmdResult.Text[0];
end;
VRFY komutunun cevabini asagidaki gibi ögrenebilirsin
Eger elinizde kaynak Kode varsa, verify funksiyonunun nerde deklare edildigine bakin. Hotpop la simdiye kadar hic ugrasmadim bilemeyecegim.
RFC de VRFY komutu önerilmis ama her provider bunu desteklemiyormus, Anlatilana göre VRFY kötü emeller icin de kullanilabiliyormus, o yüzden her provider desteklemiyor deniyor.
Amacin verfy komutunun sonucunu görmekse Telnet üzerinden SMTP komutlarini gec. googlede bu konu ile ilgili bircok aciklama var 'telnet smtp`'
Boşver hocam aslında kod çalışsaydı; belki bazı insanların zaralı amaçla kullanacakları bi program yazacaktım. vazgeçtim zaten. Aslında vazgeçmedemedim de altından çıkamadım. maillist check olayına takılayım demiştim. Ama dediğin gibi bazı insanlar bunu zaralı amaçla kullanabilirler. Ben olaya beyaz olarak bakmıştım. Webmasterler için check olayı hazırlayayım demiştim. PHP takılırım artık. O daha iyi olur. bazı forumlarada eklenti yaparım. (:( )
Teşekkür ederim.
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.