Şahsım adına söylüyorum, benim en gıcık olduğum, en nefretin ötesinde tiksindiğim, aynı dünyayı paylaşmaktan hicap duyduğum, sadece Allah tan ötürü şahsiyetlerine fiziki herhangi bir eylemde bulunmadığım zümre, Allah'ın kitabında dahi bizzat yazma ihtiyacı duyacak kadar Allah'ın "LANET"ine mazhar olmuş ırktan başkasına, ön yargılı davranmam. (BAKAR suresi mealini okunmanızı şiddetle aslında kuran ın tamamını okumanızı şiddetle tavsiye ederim)
Forumumuzun en sevdiğim güzel tarafı, aramızda kavga çıkartamyı bırakın meğilli arkadaşlarımızın dahi olmaması.
10-100MB db işine gelirsek, şirik şurunk ne haltsa

bu serverdaki db 700-750 mb ta kadarda çıktı, bu db server ve 6-7 şubede var, şubeler kendi aralarında ve ayrıca merkeze iki yönlü raplication yapıyorlar, ayrıca server merkez ofiste 3-5 terminalede db lik yapıyor. Yani server hem LAN daki terminallere server lık, hemde diğer şubelerden gelen tüm bilgileri alıyor.
Bu sistemte en çok sıkıntı, şubede sayım yapıldığında çıkıyor, sebebide 10-15 bin adet kayıt oluşturuluyor(sayım listesi) bu merkez olmak üzere her şubeye iletilmesi gerekiyor. genede sıkıntı sistemde olmuyor, hıyar personel o sırada 4mbit ve kotalı adsl de dün gece seyremediği diziyi seyrederken, diğeri feysbuk ta poker oynuyor, diğeri kendi laptop unda komik video seyredebiliyor. elektrik kesintileri saymıyorum(çok şükür medeniyet geldide artık kesilmez oldu), birde eleman internet yavaş diye makinayı yeniden başlatabiliyor

bu kadar kötü koşula karşı ayda 1-2 sefer sadece limbo transaction hatası veriyor terminallerden 1-2 si oda gifx le düzeltiliyor. ha birde server ın hdd si dayanamayıp çökünce adamlar server diye bir bilgisayrın olduğunu farkettiler

Bu kadar yayıntıyı neden yazdım

miki ye gelince mikro yazılım evinin programında, 4 gb ram, scsii disk mikiserver 2003 olan makinada, tesadüfen, terminalde arka arkaya 2-3 basit stokkart listesi açma teşebbüsünde, swapfile açık olsa bile ram yok hatası alınca ben bu sisteme güvenmem, ayrıca win7 resmi olarak çıkmasına bir hafta kala yaması resmi olarak yayınlanan sisteme güvenemem, 1dvd kurulumu olupda 1 cd yapası varsa? ama en önemlisi yukarıda bahsettiğim bi ırka hizmet etmektense şahsi fikrim abaküs kullanmayı tercihederim.
Ben ne yaptım, 8 aydan beri linux kullanıyorum, Allah razı olsun, Hüsonet le başladım, debian kullanıyorum, kullanmanın ötesinde parmaklamadık yerini bırakmadım dersem yalan olmaz sanırım

Az önce haber aldım, pardus ölmemiş hayret uzun süre sonra kıpraşmış, 2013 versiyonu az önce yayınlanmış sanırım. Ölmemiş demem, bürokratlar yönetimde, yani koltuk makam sevdalıları, üreten gençler ayakçı dahi olamıyor :S kurmasanız dahi indirin ki gençlere moral olsun okadar olumsuz şartlara karşı şevkleri kırılmasın
http://www.pardus.org.tr
kolay gele
Düzeltme: Hiçkimsede söylemedi mb ları gb yazmışım