Veri Tabanı Kullanımı Anketi 2005-2
selam
işin aslına bakarsanız bende firebird kullanıyorum.Ve gayet menunum .Diğer veritabanlarını kullanmadığım için aslında merak etmişitm.Bir Dq server bir Oracle bir Sybase gibi. Ondan yoksa zaten firebirdin hem ücretsiz olması hemde sorun çıkartmaması bizim için yetiyor.Birde tartışılmadan doğru güzel iyi bulunulmuyor.Geçenlerde birisi ile hatta tartışmıştık O diyor Sql server iyi Ben diyorum Firebird iyi felan filan.Adamı bir türlü ikna olmuyor.Birde aslında bizim için zaten sorun çıkartmayacak bir Vt.gerisi bizi bağlamıyor aslında.Diğerleri ne kullanırlarsa kullansınlar. Gerçekten hepiniz haklısınız ...Herkese koaly gelsin iy çalışmalar.
işin aslına bakarsanız bende firebird kullanıyorum.Ve gayet menunum .Diğer veritabanlarını kullanmadığım için aslında merak etmişitm.Bir Dq server bir Oracle bir Sybase gibi. Ondan yoksa zaten firebirdin hem ücretsiz olması hemde sorun çıkartmaması bizim için yetiyor.Birde tartışılmadan doğru güzel iyi bulunulmuyor.Geçenlerde birisi ile hatta tartışmıştık O diyor Sql server iyi Ben diyorum Firebird iyi felan filan.Adamı bir türlü ikna olmuyor.Birde aslında bizim için zaten sorun çıkartmayacak bir Vt.gerisi bizi bağlamıyor aslında.Diğerleri ne kullanırlarsa kullansınlar. Gerçekten hepiniz haklısınız ...Herkese koaly gelsin iy çalışmalar.
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
@selman kardeş cümleleri geniş anlamlı kullanmamak lazım. Olayı birazda proje bazına indirgersen daha da netleşecek.. İyi diye bir şey yok
Neye göre iyi
Hangi tip projelerde iyi
Sorularına cevap vermek lazım
O yüzden "iyi" her zaman görecelidir
Yani her "iyi" iyi değildir 

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
hııım haklsıınız Recep abi ...projeye göre değişilebilir .Aslında Biraz sqli kurcalasaydım Firebird ile Sql arasındaki farkları daha rahat görebilirdim.
Ama Sql server hiç kullanmadım .Fakat bildiğim kadarı ile Sql Ado bileşenlerini kullanıyor İnterbase desteği yok sanırım.Oysaki İnterbase Bileşenleri Ado dan daha hızlı çalışyıor.Gerçi Vt.hızlılık olarakda değerlendirilmemeli.Tabiiki Sql Serveri incelersem o zaman kesin kannatim oluışur.İnş.Yakında başlamayı düşünüoyrum.Neymi Ne değilmiş görmekte fayda var.Değilmi Ab....
Bu arada Ender Hocam tşkederim.
Ama Sql server hiç kullanmadım .Fakat bildiğim kadarı ile Sql Ado bileşenlerini kullanıyor İnterbase desteği yok sanırım.Oysaki İnterbase Bileşenleri Ado dan daha hızlı çalışyıor.Gerçi Vt.hızlılık olarakda değerlendirilmemeli.Tabiiki Sql Serveri incelersem o zaman kesin kannatim oluışur.İnş.Yakında başlamayı düşünüoyrum.Neymi Ne değilmiş görmekte fayda var.Değilmi Ab....
Bu arada Ender Hocam tşkederim.

Ucuz etin yahnisi yenmez. Bedava etin hiç yenmez 
bence bu vt olayı @rsimsek hocamında dediği gibi değerlendirilmeli.
ben mssql kullanıyorum ve çok memnunun suspack olması dışında
genel olarak vtye gireceğimiz kayıt sayısı ve diğer tablolarla etkileşim için çeşitli vtler hep birbirlerinde üstünler.
@selman hocam. vt konusunda çok duyarlısın. bu cari işilerinden dolayımı acaba.
Not: aklıma takılan bişey. Bu frebird. bedava ya bunu geliştirmekten bıkarlarsa veya bedava olduğu için vt bir anda uçarsa zamanı gelince. kime hesap soracağız. acaba merak ediyorum. Düşünmek istemiyorum...

bence bu vt olayı @rsimsek hocamında dediği gibi değerlendirilmeli.
ben mssql kullanıyorum ve çok memnunun suspack olması dışında

genel olarak vtye gireceğimiz kayıt sayısı ve diğer tablolarla etkileşim için çeşitli vtler hep birbirlerinde üstünler.
@selman hocam. vt konusunda çok duyarlısın. bu cari işilerinden dolayımı acaba.
Not: aklıma takılan bişey. Bu frebird. bedava ya bunu geliştirmekten bıkarlarsa veya bedava olduğu için vt bir anda uçarsa zamanı gelince. kime hesap soracağız. acaba merak ediyorum. Düşünmek istemiyorum...
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
MS-SQL'i Microsoft geliştirmekten bıkarsa ve hata düzeltme yaması yayınlamazsa.pro_imaj yazdı: Not: aklıma takılan bişey. Bu frebird. bedava ya bunu geliştirmekten bıkarlarsa veya bedava olduğu için vt bir anda uçarsa zamanı gelince. kime hesap soracağız. acaba merak ediyorum. Düşünmek istemiyorum...

MS-SQL veritabanın uçarsa...
Microsoft'tan hesap sorabilecek misin peki?

Firebird'un geliştirmesini bırakırlarsa, başka bir grup mutlaka devam eder, merak etmeyin. Çünkü kaynak kodu açık. SQL Server için ne yapacaksınız?
@coderlord hocam,
konuşmaya nereden başlasam diye düşündüm.
galiba haklısınız, ama şöyle bir durumu izah edeyim.
frebird geliştiricileri hatalarla dolu bir sürüm ortaya koyarlarsa. Bizlerde bu vt ile bir proje geliştirisek sorunlar olunca çok kötü bir duruma düşülebilinir. Ama aynı konu büyük bir vt yapımcısında olursa bunu en kısa süre düzenleyeceklerdir ve hatayı telafi için girişlerde bulunacaklardır diye düşünüyorum.
(Ya bu frebirdin hiç mi açığı hatası yok, olağan üstü birşeymi bu ? Bu kadar iyimi yani vallahi aklım almamaya başladı benim bu konuyu. çok konuşuluyor ama bakalım. inş. sonu hüsran olmaz.) açıkcası ben güvenemiyorum... 15-20 milyon kayıt 1-3 ayda 150 üzerinde alan ve çok karmaşık bir vt olursa...)
çok uzattım biliyorum. (bazı sitelerdeki anketlerde bile frebir di koymuyorlar. !!!)
saygılarımla.
teşekkürler.
konuşmaya nereden başlasam diye düşündüm.

galiba haklısınız, ama şöyle bir durumu izah edeyim.
frebird geliştiricileri hatalarla dolu bir sürüm ortaya koyarlarsa. Bizlerde bu vt ile bir proje geliştirisek sorunlar olunca çok kötü bir duruma düşülebilinir. Ama aynı konu büyük bir vt yapımcısında olursa bunu en kısa süre düzenleyeceklerdir ve hatayı telafi için girişlerde bulunacaklardır diye düşünüyorum.
(Ya bu frebirdin hiç mi açığı hatası yok, olağan üstü birşeymi bu ? Bu kadar iyimi yani vallahi aklım almamaya başladı benim bu konuyu. çok konuşuluyor ama bakalım. inş. sonu hüsran olmaz.) açıkcası ben güvenemiyorum... 15-20 milyon kayıt 1-3 ayda 150 üzerinde alan ve çok karmaşık bir vt olursa...)
çok uzattım biliyorum. (bazı sitelerdeki anketlerde bile frebir di koymuyorlar. !!!)
saygılarımla.
teşekkürler.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
Hatalarla dolu bir nihai sürüm ortaya çıkması çok ender yaşanan birşey. Alpha, beta, RC1, RC2...RCn sürümlerinden sonra kararlı sürüm çıkarılır.pro_imaj yazdı: frebird geliştiricileri hatalarla dolu bir sürüm ortaya koyarlarsa. Bizlerde bu vt ile bir proje geliştirisek sorunlar olunca çok kötü bir duruma düşülebilinir. Ama aynı konu büyük bir vt yapımcısında olursa bunu en kısa süre düzenleyeceklerdir ve hatayı telafi için girişlerde bulunacaklardır diye düşünüyorum.
Microsoft'un şu ana kadar hatasız bir ürün çıkarttığını görmedim. Sizler de bunu bizzat Windows olsun SQL server olsun yaşamışsınızdır. Zaten "Hatasız yazılım ütopyadır." diye bir söz var. Bunun için MS i suçlayamıyorum. Ancak hata düzeltme yamalarının çıkışı konusunda suçluyorum. MS 'in 2-3 aydan önce yama çıkardığını pek görmedim.
Firebird geliştiricileri, tam tersine ciddi veri kaybı yaşayabileceğin veya VT nin çalışmasını etkileyen bir hata rapor edildiğinde en fazla 2-3 günde hatayı düzeltirler.

Merhaba, @coderlord hocam verdiğiniz cevaplar gerçekten ikna edici çok teşekkür ederim.
Anlaşılan Frebird'cilerle uğraşamicam
şaka bir yana gerçekten bende artık uygulamalarımda frebird'e şans vericem. Tabi ilk önce ayrıntılı öğrenmem gerekecek.
@selman ve @onaydin hocam, ikinizde dediği doğru galiba bakın değilse gözüme gözükmeyin haberiniz olsun.
beni yakmayın sonra. 
Saygı ve sevgilerimle.
Teşekkürler.
Anlaşılan Frebird'cilerle uğraşamicam

@selman ve @onaydin hocam, ikinizde dediği doğru galiba bakın değilse gözüme gözükmeyin haberiniz olsun.

Saygı ve sevgilerimle.
Teşekkürler.
Onaydın hocam evt. haklısınız gerçktende tuttuğu kayıt sayısına göre değerlendirmek bir vt yi yanlış biz orda o bu kadar kayıt tutyorsa buda bu kadar kayıt tutar babında dedikse şunu demek istedim aslında Firebird de en az Bir Sql server kadar iyi olduğunu vurgulama babından dı.Yoksa Paaradox bile milyonlarca kayıt alabilioyor.
Onaydın hocam evt. haklısınız gerçktende tuttuğu kayıt sayısına göre değerlendirmek bir vt yi yanlış biz orda o bu kadar kayıt tutyorsa buda bu kadar kayıt tutar babında dedikse şunu demek istedim aslında Firebird de en az Bir Sql server kadar iyi olduğunu vurgulama babından dı.Yoksa Paaradox bile milyonlarca kayıt alabilioyor.