Challenge 4

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
thelvaci
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Challenge 4

Mesaj gönderen thelvaci »

Sorunumuz; Jedi'nin header'larından birisi olan _SECURITY_QUALITY_OF_SERVICE yapısının hatalı tanımlanmış olması imiş. Bu hatayı nasıl farkettin derseniz eğer, NtConnectPort'tan aldığım hata mesajı beni direkt kendisine yönlendirdi.(STATUS_INVALID_PARAMETER = $C000000D). Bir parametre hatasından bahsettiğine göre önce metodun parametrelerine bakmalı idim. Bu sayede tek tek record'ların size'larını araştırdım ve gördüm ki; Delphi'deki size ile WinNt.h içerisinde tanımlanmış olan yapının size'ları birbiri ile örtüşmüyor. Bunu farkettikten sonra, Jedi'den kopyaladığım tanımları remarklayıp; onun yerine WinAPI.Windows içindeki tanımı kullandım. Sizler için de bazı NT Status değerlerini ekledim. Ek'teki uygulama; 32 bit Windows üzerindeki testlerde başarılı netice elde etmiştir. 64 Bit'lik işletim sisteminde ise; uLPCAPIDefs.pas 'da yaptığım açıklamalardan da anlayacağınız üzere _PORT_MESSAGE yapısını 64 bit'e göre düzenlemek gerekecektir. Onu da fırsat bulduğumda yapacağım ama bu arada sizin fırsatınız olur ise yapıp paylaşmaktan çekinmeyin lütfen :)
LPC_API.RAR
(176.16 KiB) 107 kere indirildi
thelvaci
Kıdemli Üye
İletişim:

Challange'ın son halini ek'te görebilirsiniz. 32/64 üzerinde iletişim yapabilmektedir. İyi günlerde kullanın.
LPC_API.RAR
(122.63 KiB) 110 kere indirildi
Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen esistem »

Yok tuğrul bey delphi 7 çalıştırmadı bunu :)
bir sürü düzeltme yaptıktan sonra,
TThread.CreateAnonymousThread
satırında
undeclared hatası verdi daha da bakamadım paydos ediyorum şimdi yarın tekrar incelerim inşallah.
thelvaci
Kıdemli Üye
İletişim:

esistem yazdı:Yok tuğrul bey delphi 7 çalıştırmadı bunu :)
bir sürü düzeltme yaptıktan sonra,
TThread.CreateAnonymousThread
satırında
undeclared hatası verdi daha da bakamadım paydos ediyorum şimdi yarın tekrar incelerim inşallah.
Hâla Delphi 7 mi kullanıyorsunuz :) Bana kalırsa artık son versiyonlara geçmelisiniz, çok sular aktı gerçekten de köprünün altından Delphi 7'den bu yana.

Not: Kodları Delphi XE 5'de yazdım.
Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen esistem »

delphi 7 bazen tuğrul bey, lisanslı olarak delphi 6 var onda yazıyorum hala projeleri :)
thelvaci
Kıdemli Üye
İletişim:

esistem yazdı:delphi 7 bazen tuğrul bey, lisanslı olarak delphi 6 var onda yazıyorum hala projeleri :)
Hiç değilse; Delphi'nin son versiyonlardan bir tanesini trial olarak indirip kurun ve deneyin bence; gerçekten de epey değişiklik olduğunu ve bu değişikliklerin programlama hayatınıza kolaylıklar getirdiğini gözlemleyeceksiniz. En azından son versiyonlarda Android, IOS, MacOSX gibi işletim sistemlerine de uygulama yazabilmeniz söz konusu. Bence bir bakmaya ve denemeye değer ;)