Web dilleri
1.Kandırmak için sebep göremiyorum. (Kandırılacak bir şey yok her şey ortada)
2.Seçimi yapacak olan sizsiniz.
3.Forumdaki bu başlığı birinci msj dan itibaren lütfen birdaha okuyunuz. ve kafanıza takılan noktaları sorunuz.
Kolay Gelsin...
2.Seçimi yapacak olan sizsiniz.
3.Forumdaki bu başlığı birinci msj dan itibaren lütfen birdaha okuyunuz. ve kafanıza takılan noktaları sorunuz.
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.

hemen arayas girme ihtiyacı hissettim
yanlış anlaşılabilir die ekliim idealizm insanın kendini geliştirdikten sonra zihnini de biraz geliştirmesiyle ilgili yani (kötü bişiy diil küfür etmedim, biline...) ileriyi görmek de bir kabiliyetten öte önsezidir.
benim ihtiyacımı hangisi karşılar php delphiye yakın diyorsanız hemen yarın başlıyorum
yok bi işini görmez derseniz bu işi biraz erteliicem
Öncelikle Programcı kimliğinde olan kişiler dilden bağımsız olmalı (Aynen DatNet mantığı) gibi bu sebepten dolayı bir işe girmeden bir işin gidişatı için yorum yapamazsınız ben ASP ile sitelerime script kodu yerleştiriyorum ilk Script Dile Cgi ile başlamıştım sonra yeterli olmadığını görünce seçim yapmam gerekti Türkçe Kaynak olarak net ortamında ASP daha iyi olduğu için zorlanmamak için ASP'yi tercih ettim ve kullandığım zaman hoşuma gittiği için değiştirme nedeni görmedim. Bu arada ASP ye başlarken Visual Basic ile uğraşıyordum DELPHI ye o zamanlar bulaşmamıştım.
Son olarak PHP için script kod yazmadım bu yüzden yorum yapmam yanlış olacaktır ama çok sağlam bir dil olduğunu biliyorum ve incelerseniz yabancı porofesyonel sitelerin çoğu PHP ile yapılmıştır.
Kolay Gelsin...

Son olarak PHP için script kod yazmadım bu yüzden yorum yapmam yanlış olacaktır ama çok sağlam bir dil olduğunu biliyorum ve incelerseniz yabancı porofesyonel sitelerin çoğu PHP ile yapılmıştır.
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
de nasıl yani ben yorum mu yapmışımhusonet yazdı:bir işe girmeden bir işin gidişatı için yorum yapamazsınız

ben de sizin gibi cgi ile başladım ben de fazla eksik olduğunu düşünüyorum ve ben de sizin ve herkesin eskiden yaşadığı gibi bir dönüm noktasındayım bu seçim sizin yardımlarınızla olacak ben sadece düşüncelerimi yazdım (en azından öyle düşünüyorum.) Yorum yapacak kadar bilgim olsa bu forumda yardım ettiğim kişi sayısı şudur (bir kişi) dir diye göğüs kabartırım.
olayı tatlıya bağlamak için burda yapmadığımız şaklabanlık kalmadı yaw.
tamam be tür ihtiyaçlar için hangisi tavsiye olunur (yani php ne işe yarar asp ne işe yarar)
asp ile ilgili tek bilgim forumlar - e-kart servisleri - database gibi kullanabilme (mdb falan demiyorum ADO galiba) falan falaaannn
php ile ilgili hiçbir fikrim yok
YARDIIIMMM
Son olarak ASP ile bildiğiniz herşeyi PHP ile de yapabilirsiniz. Yapılabilecekleri yazıyorum.
ASP-Php := Mail Gönderme
ASP-Php := E-Kart
ASP-Php := Sanal Mağaza
ASP-Php := Database Bağlantısı
ASP-Php := Haber Scriptleri
ASP-Php := Ziyaretçi Defteri
ASP-Php := Forum
vb...
Asp ve Php için Hakkı Hocamızın kitaplarından başlayabilirsin http://www.mutasyon.net'e hepsi var.
Kolay Gelsin...
ASP-Php := Mail Gönderme
ASP-Php := E-Kart
ASP-Php := Sanal Mağaza
ASP-Php := Database Bağlantısı
ASP-Php := Haber Scriptleri
ASP-Php := Ziyaretçi Defteri
ASP-Php := Forum
vb...
Asp ve Php için Hakkı Hocamızın kitaplarından başlayabilirsin http://www.mutasyon.net'e hepsi var.
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
-
- Üye
- İletişim:
-
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Asp, AspX ve php ile oldukça zaman geçirmiş birisi olarak birbirlerine göre avantaj ve dezavantajlarını detaylara girmeden yazmak isterim;
-------------------------------------------------------------------
Öncelikle ASP:
Avantajları:
Basit bir sözdizimi var
MS Sunucularında Çalışıyor
Access ile birlikte herhangi bir MS sunucusunda server admine bile haber vermeden çalışabiliyor (DSN gerektirmeden)
ServerSide include oldukça işe yarıyor (mizanpaj ve masterpage uygulaması için)
Dezavantajları:
Tamamıyle COM üzerine kurulu olduğundan yavaş ve sorunlu, server üzerindeki yöneticinin işlemlerine çok hassas
Çevre birimlere ve daha doğrusu tüm işletim sistemine COM aracılığıyla eriştiğinden server yöneticisine sıklıkla ihtiyaç duyuluyor. Yetkilendirme başlı başına bir iş.
Sadece MS platformunda ve IIS le çalışıyor (Apache de de çalışıyor dediğinizi duyar gibiyim, denemeyin bile diye önerebilirim) IIS i ayakta tutmak başlı başına bir iş.
OOP bir yapısı yok
Interpret ediliyor
Extend etmek için diğer dillerle COM objeler oluşturmak ve bunları web server a yüklemek gerekiyor.
Entegre geliştirme ortamı (DevStudio 6 içinde)
Bir script bir diğerini doğrudan çağırabiliyor
AspX (namı diğer asp.net):
Avantajları:
.NET üzerine kurulu olduğundan COM dan kurtulunmuş ve .NET assembly ler kullanıyor bu sayede daha performanslı.
Başlangıç için sürükle bırak datagrid bile yapılabiliyor (fakat dikkat azıcık custom etmeye kalkarsanız işin rengi değişiyor)
OOP
Mono projesiyle Linux ve MS serisinde Apache ile birlikte çalışabiliyor.
Entegre geliştirme ortamı tatmin edici
Kendi komponentlerinizi geliştirebiliyrosunuz.
Compile edilip runtime sırasında doğrudan çalıştırılabilir oluyor.
Herhangi bir assembly yi uygulamayla aynı dizine koyup çalıştırabiliyorsunuz.
Bir kod diğerini doğrudan çağırabiliyor.
Dezavantajları;
Sistemin bileşenlerine çok az müdahale edebiliyorsunuz. Özellikle form yönetimini kendisi kontrol ettiği için User defined controller içinde datagrid gibi şeyleri kullanamıyorsunuz. Bu da mizanpajın her sayfaya gömülü olmasına neden oluyor ki çok kötü
Masterpage uygulaması 2005 le gelecek
Her versiyonda uygulamanızı yeniden düzenlemeniz gerekiyor zira henüz olgunlaşmamış durumda bana göre
Development sürecinde IIS kullanmak zorundasınız ve yine bu aracı ayakta tutmak başlı başına bir iş.
PHP
Avantajları;
Tüm *nix lerde *bsd lerde Linux ve MS serisi işletim sistemlerinde çalışabiliyor.
php core kurulumuyla oldukça zengin bir fonksiyon kütüphanesi geliyor. (Manual ına bakarak siz de bunu görebilirsiniz)
OOP
Çok fazla fonksiyonun getirdiği bir esneklik sözkonusu
Dezavantajları:
Entegre geliştirme ortamı yok
Bir script bir diğerini call edemiyor ancak include edebiliyorsunuz...
-------------------------------------------
Şahsen projeye göre dil mantığının geçerli olması gerektiğini düşünüyorum. Ekibin bilgi birikimi development için kullanılacak donanım ve production platformu gibi kriterler gözönünde bulundurulmalıdır. Şahsi olarak pekçok uygulamada php kullanıyorum. Ama mevcut bir asp uygulamasına ilave yapacağım zaman da bunu baştan yazalım demiyor, asp ile gerekni kodluyorum. Tümü temel ihtiyaçları karşılayabiliyor.
Bu araçlarında seçiminde özelliklerinden ziyade bir güncel modanın referans olarak alınmasına karşıyım..[/quote]
Öncelikle ASP:
Avantajları:
Basit bir sözdizimi var
MS Sunucularında Çalışıyor
Access ile birlikte herhangi bir MS sunucusunda server admine bile haber vermeden çalışabiliyor (DSN gerektirmeden)
ServerSide include oldukça işe yarıyor (mizanpaj ve masterpage uygulaması için)
Dezavantajları:
Tamamıyle COM üzerine kurulu olduğundan yavaş ve sorunlu, server üzerindeki yöneticinin işlemlerine çok hassas
Çevre birimlere ve daha doğrusu tüm işletim sistemine COM aracılığıyla eriştiğinden server yöneticisine sıklıkla ihtiyaç duyuluyor. Yetkilendirme başlı başına bir iş.
Sadece MS platformunda ve IIS le çalışıyor (Apache de de çalışıyor dediğinizi duyar gibiyim, denemeyin bile diye önerebilirim) IIS i ayakta tutmak başlı başına bir iş.
OOP bir yapısı yok
Interpret ediliyor
Extend etmek için diğer dillerle COM objeler oluşturmak ve bunları web server a yüklemek gerekiyor.
Entegre geliştirme ortamı (DevStudio 6 içinde)
Bir script bir diğerini doğrudan çağırabiliyor
AspX (namı diğer asp.net):
Avantajları:
.NET üzerine kurulu olduğundan COM dan kurtulunmuş ve .NET assembly ler kullanıyor bu sayede daha performanslı.
Başlangıç için sürükle bırak datagrid bile yapılabiliyor (fakat dikkat azıcık custom etmeye kalkarsanız işin rengi değişiyor)
OOP
Mono projesiyle Linux ve MS serisinde Apache ile birlikte çalışabiliyor.
Entegre geliştirme ortamı tatmin edici
Kendi komponentlerinizi geliştirebiliyrosunuz.
Compile edilip runtime sırasında doğrudan çalıştırılabilir oluyor.
Herhangi bir assembly yi uygulamayla aynı dizine koyup çalıştırabiliyorsunuz.
Bir kod diğerini doğrudan çağırabiliyor.
Dezavantajları;
Sistemin bileşenlerine çok az müdahale edebiliyorsunuz. Özellikle form yönetimini kendisi kontrol ettiği için User defined controller içinde datagrid gibi şeyleri kullanamıyorsunuz. Bu da mizanpajın her sayfaya gömülü olmasına neden oluyor ki çok kötü
Masterpage uygulaması 2005 le gelecek
Her versiyonda uygulamanızı yeniden düzenlemeniz gerekiyor zira henüz olgunlaşmamış durumda bana göre
Development sürecinde IIS kullanmak zorundasınız ve yine bu aracı ayakta tutmak başlı başına bir iş.
PHP
Avantajları;
Tüm *nix lerde *bsd lerde Linux ve MS serisi işletim sistemlerinde çalışabiliyor.
php core kurulumuyla oldukça zengin bir fonksiyon kütüphanesi geliyor. (Manual ına bakarak siz de bunu görebilirsiniz)
OOP
Çok fazla fonksiyonun getirdiği bir esneklik sözkonusu
Dezavantajları:
Entegre geliştirme ortamı yok
Bir script bir diğerini call edemiyor ancak include edebiliyorsunuz...
Windows NT temelli bir işletim sistemi, ActivePerl ve Php ile bu sistemi kolaylıkla sağlayabilirsiniz.ASP + CGI-PL + PHP için tek bir webserver war mı (yoktur kesin )
Şahsen projeye göre dil mantığının geçerli olması gerektiğini düşünüyorum. Ekibin bilgi birikimi development için kullanılacak donanım ve production platformu gibi kriterler gözönünde bulundurulmalıdır. Şahsi olarak pekçok uygulamada php kullanıyorum. Ama mevcut bir asp uygulamasına ilave yapacağım zaman da bunu baştan yazalım demiyor, asp ile gerekni kodluyorum. Tümü temel ihtiyaçları karşılayabiliyor.
Bu araçlarında seçiminde özelliklerinden ziyade bir güncel modanın referans olarak alınmasına karşıyım..[/quote]
Doğan Zorlu, İzmir
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
@doganzorlu elleriniz dert görmesin...
ben PHPtriad ile saolsun arkadaşların yardımıyla
PHP ve CGI scriptleri çalıştırmayı becerdim de sıra ASP'de APACHE'nin document'lerini deli gibi karıştırdım - ASP ile ilgili programcıklar var falan diyo hooop programın linki yok... kafayı yiicem... bu ASP olayını da Apache'ye katabilirsem süper olcek ama...
ben PHPtriad ile saolsun arkadaşların yardımıyla
PHP ve CGI scriptleri çalıştırmayı becerdim de sıra ASP'de APACHE'nin document'lerini deli gibi karıştırdım - ASP ile ilgili programcıklar var falan diyo hooop programın linki yok... kafayı yiicem... bu ASP olayını da Apache'ye katabilirsem süper olcek ama...
-
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Selam,
Düşüncem odur ki sizin için ideal platform "Windows 2K/XP, IIS 5.0, php ve ActivePerl"
Bu sayede hem PHP hem ASP hem de perl ile kod yazabilirsiniz. Ayrıca COM ve .net de elinizin altında olur. Apache bunların tümünü birlestirmek için (asp bozuyor isi) ii bir platform olmayacaktır.
Kolay gelsin..
Düşüncem odur ki sizin için ideal platform "Windows 2K/XP, IIS 5.0, php ve ActivePerl"
Bu sayede hem PHP hem ASP hem de perl ile kod yazabilirsiniz. Ayrıca COM ve .net de elinizin altında olur. Apache bunların tümünü birlestirmek için (asp bozuyor isi) ii bir platform olmayacaktır.
Kolay gelsin..
Doğan Zorlu, İzmir
------------------------
------------------------