Programı görev yöneticisinden saklamak..

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
kadioglu
Üye

Mesaj gönderen kadioglu »

arkadaşar eğer programı gizleyemiyorsak çlaışmasını daim kılmalıyız..
bunun yöntemlerinden bir taneside (denedim) programın adını
system.exe yapmak. eğer böyle yaparsanız win görevini sonlandırmaz...
...ROKA...
cozturk
Üye

Mesaj gönderen cozturk »

sonlandırıyor:
systemproje.zip - 0.19MB
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Mesaj gönderen unicorn64 »

merhaba arkadaşlar. bir internet kafe programıyla uğraşıyorum ve clientin kapatılamaması gerekiyor. mesajları okudum ancak antivirüse takılma riskinden dolayı dll i ve xp de çalışmaması yönünden de diğer kodu kullanmak sıkıntı olcak sanırım. bi çözüm yok mu bu iş için.

servis olarak nasıl kaydedebiliriz?? yada saklamanın bir yolu var mı??
trolojik
Üye

Mesaj gönderen trolojik »

Xp de ctrl+alt+del den saklamak mümkün. Bendeki örnekte tıpkı yukarıda verdiğiniz gibi hook kullanılmış hook ayrı olarak bir dll den çağrılmış Fakat bazı antivirüs programları hook kullanıldığı için uyarı vermektedir
Kullanıcı avatarı
r3n4m3
Üye

Re: Programı görev yöneticisinden saklamak..

Mesaj gönderen r3n4m3 »

teşekkür ederim o kadar çok forum gezdim bulamadım sonunda burada buldum
forumda da aradım ama task manager olarak görev yöneticisi olarak aklıma gelmedi
googlede görev yöneticisininden gizlemek yazınca yine forumumuz çıktı
:D
Education is what you get from reading the small print. Experience is what you get from not reading it.
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Re: Programı görev yöneticisinden saklamak..

Mesaj gönderen G.Arkas »

Bu elbette mümkün saklayanlar nasıl saklıyorlar. Bunun için 3 yol paylaşabilirim.

1) Dll Injection ( Kendi yazdığınız bir dll dosyasına uygulama dosyanızı enjekte edebilirsiniz. )
2) Rootkit
3) Process Injection ( İşlem listenizde ki bir uygulamaya kendi uygulamanızı yazıp enjekte edebilirsiniz.)
Önemli olan programın başkaları tarafından kapatılmaması idi. Bende daha yasal bir yöntem ile (HOOK) programın kapatılmasını engelledim. Görev yöneticisinde program görünüyor ama kapatılamıyordu. Zaten görev yöneticisindeki bazı Windows uygulamalarıda kapatılmasını engeliyor.
TerminateProcessA
TerminateProcessW apilerini hook etmek yeterlidir. Ancak 64bit te sıkıntı çıkabilir. Uygulamanızın 64 bit desteği yoksa 32 birt destekli uygulamanız 64 bit sistemde sonlandırılabilir.
Resim