DelphiTürkiye forum Kod Yarışması Başlıyor...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

sinefru yazdı: Neyse zaten bu konuya karışmayı hiç istememiştim bi an içimden katılmak geldi şimdi de vazgeçtim, zamanında bu tip topicleri açmıştım kimse ciddiye almamıştı...
Hocam bu konuda çok haksız bir ithamda bulunyorsun. Biz üyelerimizin her türlü önerisini dikkate alıp, üzerinde kafa patlatıyoruz. Seminerler, yarışma gibi konularda aylar öncesinden başlayıp, ne yapabiliriz, nasıl daha faydalı olur diye tabiri caizse beyin fırtınası yapıyoruz.

Önerileriniz mutlaka dikkate alınmıştır, müsterih olun...

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

Sayın snofru sizden ricam olumlu bir fayda sağlamayacak cümleleri sarfederken daha dikkatli olalım lütfen.....
snofru yazdı:Neyse zaten bu konuya karışmayı hiç istememiştim bi an içimden katılmak geldi şimdi de vazgeçtim, zamanında bu tip topicleri açmıştım kimse ciddiye almamıştı...
sinefru yazdı:arada çürükler çıksada önemsiz
Zira tartışma ve akabinde huzurluzluga giden başlangıçlar haline geliyor bu tür cümleler.....
* http://www.fahrettin.org Manzara Fotoğraflarım... :)
* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler... ;)
* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır... 8)
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

Mesaj gönderen delphist »

@mrm_Cop tabiki katılmak isterim Allahın izniyle ama proje yetişir mi yetişmez mi tabi o başka bir taraf ama Allahın izniyle bu forum bize neler verdiyse bizde foruma bir şeyler vermek isterim işin açıkçası...Ama kesinlikle ve kesinlik he hem RDBSM, hem de n-tier uygulama geliştirmek herkesin ufkunu açacak delphi ve .net ile ilgili projelerde forumdaki arkadaşlarımız çok daha fazla verimli çalışma ve ortaya süper projeler çıkarma şansını yakalayabilecekler diye düşünüyorum....Teşekkür ederim yorumlarınız için....
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

lütfen yarışma ile ilgili fikirlerinizi yazın, anlıyorum bahar geldi, kanınız kaynıyor ama tartışma istemiyoruz. Spor yapın :)

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhaba...
@zengin, @thesakal, @VGumus, @lazio, @Ali Erdoğan, @Asri, @vampir261, @Berdem, @coderlord, @meren, @tsamim, @t-hex, @sychorax, @delphist, @snofru gerek önerileri gerekse uyarılarıyla şimdiye kadar katkıda bulundukları için sonsuz teşekkürler...
- Katılımla ilgili fikirlerini de merak ediyorum :?: Uygun bir proje seçileceğini değerlendirdiğimize göre yarışmaya katılıyoruz değil mi :?: :lol: :lol: :lol:

- Bir Ankara'lı olarak söylüyorum... Başlangıç olarak @coderlord bak Ankara'dan sadece @t-hex görünüyor. Kendisi de umarım katılacak... Başkası var mı göremiyorum...

@delphist

- Katılma isteğin bile memnuniyet verici. :o :o :o Sonuçta forum yarışmayla ilgili gelişecek projede sorulacak sorular için de açık olacak. Hep yanınızda olucaz ki, her katılımcı aynı derecede faydalanabilsin.

- Emin olabileceğin husus, seçilecek projeye ait içerik kombinasyonu (veritabanı varsa, network varsa, internet uyugulaması varsa vs.vs.) özenle etüd edilecek ve sizi yormaktan ziyade program tasarım gücünüze yoğunlaşabileceğiniz, yazarken sıkılmayacak bir proje olmasına gayret gösterilecektir. :wink:

@snofru
@snofru yazdı:Özür dilerim haklısınız ben yarışma olayını hala çözemedim. Bir konu belirlenip katılımcılar en stabil kodu yazmak için bireysel çaba mı sarf edecekler? Yoksa toplu bi iş mi çevrilecek?
- Bir proje seçilecek. Seçilen projeyi katılımcılar kendi bilgileri ve araştırmaları doğrultusunda çalışmalarını yapıp, jüri üyelerine ve dolayısıyla foruma sunacaklar... Değerlendirme ve puanlama ile sonuçlar açıklanacak. Sistem bu... 8)
@snofru yazdı:Ben uzun vadeli bişeyler düşünülüyorsa diye PS-E olayını söylemiştim. Yapmak önemli değildir, araştırmak, temellerini atmak, elektronik kurcalamak vs. bakımından
cevap olarak @mrmcop yazdı:"Play Station Emulator" projesi hakkında belli bir bilgi birikimin varsa başka bir başlık altında bizimle paylaşabilirsin. Etüd eder birlikte çalışırız.
- Burada ben de farklı birşey yazmadım ki ? Neden olumsuz algılamak istedin ? Sadece bahsettiğin şeyleri laf olsun diye yazıp yazmadığını kinaye gibi geliyor şeklinde bir tabir ile cımbızladım o kadar... Bu konudaki ciddiyetini dile getirebilseydin, oluşan ön yargı ortadan kalkacaktı...
@snofru yazdı:Neyse zaten bu konuya karışmayı hiç istememiştim bi an içimden katılmak geldi şimdi de vazgeçtim, zamanında bu tip topicleri açmıştım kimse ciddiye almamıştı
- Bunu yapmakla kendi öz-güvenine haksızlık ediyorsun... Bugün bu fırsatı değerlendirmezsen, yarın kim bilir hangi fırsatları kaçıracaksın onları düşün. :roll:

- Burada yapılması gereken şey medeni cesaret gösterip böyle bir etkinlikte rol üstlenmektir. :idea: Bence bir daha düşün ve ilerde ticari olarak düşünebileceğin, sana fayda sağlayacağını değerlendirdiğin bir proje bul ve bildir. Belki seninki belki bir başkası; seçilecek proje ile de yarışmaya katıl... :wink: Emin ol çok eğitici ve eğlenceli olacak... :lol:
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
karflake
Üye

Mesaj gönderen karflake »

mrmcop yazdı:- Bir proje seçilecek. Seçilen projeyi katılımcılar kendi bilgileri ve araştırmaları doğrultusunda çalışmalarını yapıp, jüri üyelerine ve dolayısıyla foruma sunacaklar... Değerlendirme ve puanlama ile sonuçlar açıklanacak. Sistem bu... 8)
Daha sonra ne olacak(ya da ne olması gerekir)? Açıkçası ben bilgi seviyesi bakımından, kendimi bir yarışmaya katılacak kadar yeterli görmüyorum. Ancak yarışma bittikten sonra, seçilen proje geliştirilmeye devam edecekse, ben de elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.
thesakal
Üye

Mesaj gönderen thesakal »

[quote="mrmcop"]Merhaba...
@zengin, @thesakal, @VGumus, @lazio, @Ali Erdoğan, @Asri, @vampir261, @Berdem, @coderlord, @meren, @tsamim, @t-hex, @sychorax, @delphist, @snofru gerek önerileri gerekse uyarılarıyla şimdiye kadar katkıda bulundukları için sonsuz teşekkürler...
- Katılımla ilgili fikirlerini de merak ediyorum :?: Uygun bir proje seçileceğini değerlendirdiğimize göre yarışmaya katılıyoruz değil mi :?: :lol: :lol: :lol:

Ben katilirim
t-hex
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen t-hex »

Merhaba,
Ben de katılırım.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

@mrmcop şu an katılmayı düşünmüyorum. Elimde yeterince biriken programlama işi var. :) Bir dahaki sefere inşallah. Ama şöyle de birşey var. İlgimi çeken birşey oldumu veya aklıma iyi bir fikir geldi mi kendimi tutamam. Belki bu anlarıma denk gelirim de... Kimbilir.. Sonuçta katılmak için isim yazdırmak gerekmiyor değil mi? :)
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

Mesaj gönderen delphist »

Dogruyu komusmak gerekirse bende su an cok yogunum ama katilirim...ama problem surda proje yetisirmi.....tek tikandigim mevzu budur....
snofru
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen snofru »

Merhaba arkadaşlar,
Muharrem Abi düşüncelerin için teşekkür ederim. Katılmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım sayende, ancak elimde 2 proje var ve sonlarındayım. 1-1,5 hafta daha sürer gibi... Yarışma işinin tam başlama tarihi belli mi bilmiyorum ama zamanı biraz uzatırsak herkes için iyi olur diye düşünüyorum. Uzatılamazsa da geceleri bişeyler yaparız. ..)

:arrow: Seçilen projeye bakarak da bir değerlendirme yapmam söz konusu olabilir. Muhtemelen Veritabanı, n-tier türü bir proje seçilecek, duruma göre değerlendireceğim.

Katılmayı düşünüyorum, ilk önce herşey bir şekillensin ve katılan şahıslar belli olsun sonrasını hallederiz.

Sevgiyle...
Kullanıcı avatarı
vampir261
Üye

Mesaj gönderen vampir261 »

mrmcop yazdı:Merhaba...
- Katılımla ilgili fikirlerini de merak ediyorum :?:
Bende katılırım. İlginizdebn ötürü teşekkür ederim. Bugünlerde sınavlarım var büroya fazla uğrayamadığım için cevaplarıda geç yazıyorum kusura bakmayın.
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

Sesi yazıya çevirme
benim tavsiyem bu. nedenine gelince türkiyede(bende bir engelliyim) klavye ile yazmakta zorlanan bir çok engelli var. böyle bir projenin yapılması bence diğer projelerden daha çok fayda sağlayacaktır. bir ara uğraşmıştım ama becerememiştim :oops:
kendim için söylüyorsam FAOsoft değilim :)
digital_agels
Üye

Mesaj gönderen digital_agels »

bende katırılıyorum elimden geldiği kadar yardımcı olurum ,
benim önerim ses ile bilgisayarı kontrol etme mesela delphi dicen delphi açılcak tuşlarını felan herşeyi cdrom açılsın dicen cdrom açılcak,2 olarak kopyaleme sorunu kopyalama sorununuda programı cdden çalıştırsak program açılırken cd nin seri numarasına baksa eyer seri numara tutmuyorsa kapansa naısl olur,
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

@mrmcop İlk mesajını dikkatlice okumanızı tavsiye ederim, bazı arkadaşlar anlamamış olabilirler. Burada bizim öğrenmek istediğimiz, yarışma konularını, projelerini sizin belirlemeniz. Yani uzun zamandır yönetiler aramızda, bu konularda yarışma yapalım yerine, üyeler yarışmaya katılacaklarsa kendi projelerini belirtsinler ve bizden bunların içinden en çok istenenleri seçelim ve bu konuda yapalım diye düşündük.

Gördüğüm herkez bu konuda yapılsın diyor. Ama Muharrem beyin ısrarlarına rağmen hala üzelerek anlaşılmadığımızı düşünüyorum. Kısa ve net olarak belirtmek gerekirse, sadece "ben katılırım" yerine, Ben katılırım, Projemde şu yada bu kısa detaylı şekilde olursa amacımız olan sizin talepleriniz doğrultusunda proje katagorilerini oluşturmak istiyoruz.

Ayrıca katılmaktanda çekinmeyin :) sonuçta bunun sadece adı yarışma, amaç bildiklerinizi paylaşmak. Yoksa ben bunun kitabını yazdım işte bak yarışmada birinci oldum kimse demiyecektir. Ayrıca size bir tiyo vereyim. katılımcı nekadar az olursa, sizinde dereceye girme şansınız o kadar artar :wink: En iyi olduğunuzu düşündüğünüz konuyu en iyi yapabileceğinizi düşündüğünüz projeyi kısaca burada önerin :)

Ayrıca Muharrem beyin belirttiği gibi tüm projeler opensource olacaktır. isteyen alır istediği gibi geliştirebilir. tabiki paylaşmak şartıyla

HADİ BAKALIM ARKADAŞLAR, KATILABİLECEĞİNİZ PROJELERİNİZİ DUYALIM katılamazsanız bile katılmak istiyorsanız bunun hangi proje ile olacağını yazın

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kilitli