Medeni durumunuz?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.

Medeni durumunuz?

Anket 13 Ara 2004 01:05 tarihinde bitecek

Bekarım
33
41%
Sözlüyüm
7
9%
Nişanlıyım
1
1%
Evliyim
12
15%
Evli ve Çoçuklu
26
33%
Dul
1
1%

Toplam oy: 80

Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

efkan yazdı: Otomasyon Teknolojileri(PLC vs.) konusunda yeni bir forum eklense nasıl olur? Sanıyorum bu işle pek uğraşanımız olmadığından gereksiz gözükebilir. kimseye ekstra iş çıkarmak istemem :)
Programlama , WEB teknolojileri ve veritabanı var.Birde Robot Kontrolleri yada PLC başlıklı bir forum olsa nasıl olur acaba.Yada sadece makale şeklinde yazılar.
otomasyon sektöründe çalışan arkadaşlar var forumda,(biride benim) ama bu sektör acımasızdır, kimse bişey paylaşmaz :) merak etmeyin nettede böyle bir site bulamıyacaksın :D hepsi geyikten ibaretir. sonuçta bu işlerde tek geçerli şey tecrübe onuda kimse paylaşmak istemez.
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD »

uğur alkan yazdı:insanların yaşamını "bebek" çok değiştiriyor....
kesinlikle doğru
bebek olayı o kadar guzel bir olayki insan bazı geceler hiç uyuyamıyor ama bebek için her şeye değer
admin yazdı:İlk çoçuk erkek olunca arkadaşlar iyi programcının erkek çoçuğu olmaz
benimde ilk erkek oldu ikincisini şu an düşünmüyorum belki yıllar sonra
demekki iyi programcı olmama yıllar var belki de hiç iyi programcı olamayacağım
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

kıymetini bilemedim

Mesaj gönderen ALUCARD »

adamın biri karısıyla kavga ediyormuş
karısı demişki
keşke annemi dinleseydim
adam
niye ki
kadın
bu adamla evlenme ondan koca olmaz demiş
bu seferde adam sızlanmaya başlamış kadın sormuş
ne oluyor
adam
meğer annen beni düşünüyormuş da onun kıymetini bilememişim :D
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR
Kullanıcı avatarı
selimr
Üye

Mesaj gönderen selimr »

evliyim ve 11 yaşında bir oğlum var...

evli olmak çok güzel .. ama çocuk sahibi olmak , işte o anlatılmaz bir duygu..

ALLAH herkese nasip etsin
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Herkese Selamlar,

Aslında herkesin pas geçtiği ancak çok ama çooook önemli bir konu bu Evlilik ve Çocuk Sahibi olmak.

Ben 24 Yaşında evlendim, 2 Çocuğum var ve ikisinn yaş arası 6.

Sorsalardı "Bir fırsat daha versek ne yaparsın?" diye, bu sefer 25 yaşın altında 22-23 yaşında evlenir ve vakit geçirmeden ard arda en az 2 çocuk yapardım (tabi bedeni şartlar uygunsa). Bakın ekonomik demiyorum bedeni diyorum. Yani fiziksel bir özrün veya genetik bir özrün yoksa en az 3 çocuk yapardım. Araları da 2 yaşı geçmemek kaydıyla.

Bu hem çocuklar hem de anne ve baba için çok önemli. Efenim önce biz bir evliliğimizin tadını çıkaralım çocuğu düşünürüz, yok evlendikten en az 5 sene sonra çocuk yaparız, ekonomik durumumuz düzelsin çocuk yaparız gibi safsatalarla (safsatalarla diyeceğim, sakın kimse kızıp alınmasın, şahıs bazında söylemiyorum bu olayları, genel olarak toplumumuz için söylüyorum. Çünkü bu safsataları kafamıza sokuyor bu Dış Mihraklar) ve bencillikle dolduruyorlar kafamızı.

Benim gözlemlediğim ve tecrübe edindiğim kadarı ile insan vücudunun en verimli olduğu en dinç olduğu dönemler 18-30 arasıdır (Erkekler için) kadınlar için ise 16-28 civarıdır, bu kişiden kişiye değişmekle beraber ortalamada aşağı yukarı budur.

Evlenip çocuk yapmak hem kadın hem de erkek için genç yaşta yapılması gereken bir konudur, 30'dan sonra doğan çocuk zor büyür. Geçende bir haberde izledim, uzmanlar kadınlar için kesinlikle 30'unu beklememeliler diyor. 35 yaşındaki bir kadının hamile kalma oranı %50 iken, 35 geçtiği anda bu oran çok ç.ok aşağıları inmekte ve her hamilelik anne ve çocuk için risk oluşturmakta.

Ayrıca yaşın getirdiği yorgunlukla beraber çocuklara sabır göstermek zorlaşmakta, vücudunun günlük yorgunluğu üzerine (tek çocuk veya yaşları birbirinden uzak iki veya daha fazla kardeş) sizi çok ama çok zorlamaktadır.

Elbette insan Allah ne zaman nasip ve kısmet verdiyse o zaman evlenir ve çocuk sahibi olur ama insanın da bu gerçekleri göz önünde bulundurması gerekmekte. Çok fazla armudun sapı üzümün çöpü dememeli insan.

Bunları büyüklerimiz bize söylediğinde ben anlam veremiyordum ama Muhakkak bir bildikleri var diyordum, öğrendim haklıymışlar.

Bekarlar size sesleniyorum, erken evlenin, çocuğu çabuk yapın, birden fazla yapın. Aralarını da fazla açmayın !!!! Bu hem çocuk psikolojisi için hem de sizin psikolojiniz için çok ama çoook önemli.

Büyük kızımızı jimnastiğe götürürken bakıyorduk etrafımızı 50-60 aile içinde en genç 3-4 aileden biri idik. Hatta biri vardı ben torununu getiriyor sanıyordum ama sonradan öğrendim ki çocuğu imiş !!!!

Kariyer peşinde koşanlara da sesleniyorum, 40'dan sonra iş hayatında kimse yüzünüze bakmaz (Türkiyedeki bu şartlar devam ettiği sürece) 40'dan sonra evleneceğim derseniz işiniz iş, hem alternatifiniz azalır hem de sonda kalanlara razı olursunuz. Ayrıca 60'dan sonra düğündü nişandı gibi şeylerle uğraşmak zorunda kalırsınız (Allah sağlıklı uzun ömürler versin) Çocuklaırnızın mürvetinde "Kayın valide ve kayın peder piste gelsin" diye anons yapıldığında, bastonlarla veya deyneklerle pistte durmak istemezsiniz herhalde. Onun yerine 40-50 yaşlarında kızınızı veya oğlunuzu evlendirirken güle oynaya göbek atarsınız. Allah bir mani ve hastalık vermezse.

Ayrıca çocuklarınız, durdan sustan anladığı dönemlerde siz de 35'li yaşlarda olursunuz ki, hem kadın hem de erkek tam kıvamına gelmiş olgunlaşmış olurlar ve senelerin verdiği tecrübe ile evliliklerinin Asıl Balım-Cicim aylarını yaşamaya başlarlar.

Çocuğun altı değişecekmiş, saçı taranıp okula gönderilecekmiş gibi kaygılar olmadan, ailedeki her birey kendi sorumluluklarının bilincindeki yaşlarda olacağı için, insan o zamanlarda (yani dinlenmeye, kafa dinlemeye ve kendi hobi vs. bir takım uğraşlarıyla ilgilenmeye ihtiyaç duyduğu anda yanında 15-20 yaşlarında bir delikanlı veya 15-20 yaşlarında ev işlerinde annesine yardım eden bir güzel genç kız olması ne güzel olur.

Bu sebeple bekarlar, ileriyi görün, kimse 60'ında 18'lik delikanlı olmayacak, kimse 45'inde 90 60 90 olmayacak (Ameliyat ettirenler hariç ehi ehiiii) bu sebeple aklınızı başınıza devşirin derim ben.

Ayrıca erken yapılan çocuk ile aranızda yaş farkı fazla olmayacağı için nesil farkı uçurumu diye bir şey de olmayacak. Çocuklarınız Tarkan dinlerken, kalkıp siz de onlarla oynayabileceksiniz, veya playstation oynarken onlara Joystick ile kafa tutabileceksiniz, matematik problemlerini beraber çözüp, uçurtma uçurmanın inceliklerini beraber yapabileceksiniz.

Ve sonra 60'lı yaşlarda nur topu gibi torunların elinden tutup bakkaldan marketten onlara Topitop alıp, babasına fırça atacaksınız topa öyle vurulmaz diye.

Neyse yani vel hasıl kelam işin özeti. "Erken evlenin, çabuk çocuk yapın ve birden fazla yapın" Bu hem bireyler hem aile hem de toplum için çok önemli. Mutlu bir topluma mutlu bireyden varırsınız, birey mutsuzsa toplum da mutsuzdur. Dikkat edin arkadaşlar bu 50-100 sene sonrasının mutlu toplumu için bizim yapacağımız bizim atacağımız bir adım ve temeldir.

Herkese sevgiler.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
bgoktas
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bgoktas »

Kuri_TLJ yazdı:İyi programcının erkek çocuğu olmaz !...
İyi programcı kategorisine girmek üzereyim. :)

Adnan abi ayrıca, yukarıdaki yazını makale ve ipuçları kısmına alırsan daha faideli olur kanaatindeyim... :D :bravo: :bravo::bravo:

olayı bitirmişsin abi sen :bravo:
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Adnan abi, herşeyi çok güzel izah etmiş. Her kelimesine katılıyorum.

Eline, yüreğine sağlık abi.
Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen efkan »

Kuri_TLJ yazınızı okudum.İşin aslı bende safsata yapıyorum.Şu anda evlenmek istediğim kız 24 yaşında ve ben 23 yaşındayım.Birbirimizi çok iyi tanıyoruz.Sorun şu ki ben daha askerliğimi yapmadım.Şu an açık öğretim dikey geçiş hazırlık okuyorum ve seneye İnşallah 3. sınıf olucam sonraki senede 4. ve son sınıf.Kız arkadaşımla bu konuyu ister istemez konuşuyoruz.3 yıl sonra ben askerden geldiğimde 27 yaşında olacak ve ben 26 yaşımda. Şu an için HERŞEY KISMET diyorum ama içim içimide yiyor.Hani olurda herşey yolunda giderse(İNŞALLAH) ben 26 sında evlenirsem.En az 2 yıl bekleriz diye düşünüyordum(yukarıdaki yazı kendimden emin olamamamı sağladı). O zaman yinede tam yaşı olmuş oluyor :)
Etrafımda evlilik konusunda 2 arada bir derede kalmış bir çok insana aylardır evlenme nasihatlerinde bulunuyorum.eğer anlaşabiliyorsanız evlenin."HAYIRLI İŞLER UZATILMAZ." diye...
bi kaçı evleniyor. önümüzde evleneceklerin sayısıda "şimdi aklıma gelen" 4 :D
Bilgisayar Programcısı/Analyst ve Sistem Yöneticisi
bgoktas
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bgoktas »

Efkan kardeş ben evlendiğimde 22 yaşındaydım ve askere gitmemiştim.(Gerçi halen gitmedim :) )

Demek istediğim konu senin önünde daha en az 3-4 sene var bu durum, karşı taraf için sorun oluşturabilir. Bence okul ve askerlik bahanesi çokta dikkat edilecek bir husus olmamalı.

Hayırlı işleri ertelememeli ve bir an önce evlilik meselesini ciddi ciddi düşünmeye başla. :)

Kolay Gelsin...
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Nişanla- düğünün arası en fazla 3 ay olmalı derim ben.

Adnan abi tavsiyelerini değerlendirem ben de :D
Kullanıcı avatarı
kefukar
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen kefukar »

bgoktas yazdı:Bence okul ve askerlik bahanesi çokta dikkat edilecek bir husus olmamalı.
Malesef yanılıyorsun kardeş. İnşallah askerdeyken de böyle düşünürsün...
Ben askere gittiğimde bekardım ve evli hele bir de çocuğu olanların hali hala gözlerimin önde... Allah kolaylık versin.....
bgoktas
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bgoktas »

kefukar yazdı:Malesef yanılıyorsun kardeş. İnşallah askerdeyken de böyle düşünürsün...
Merhabalar, öncelikle askerlikte evli, hatta evli+çocuklu olmanın sıkıntısı muhakkak olacaktır. Size burada sonuna kadar katılıyorum. Fakat sözü geçen meselede arkadaşın okulunun ve askerliğinin bitmesi için gerekli süre epey bir fazla olduğundan sadece şahsi fikrimi beyan ettim.
Kalın sağlıcakla... :)
Kullanıcı avatarı
kefukar
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen kefukar »

Aceleyle yazılmış bir yazıydı. Sürçilisan ettiysem affola... :oops:
Her düşünceye saygı......
Kullanıcı avatarı
selimr
Üye

Mesaj gönderen selimr »

bende oğlum 1.5 yaşındayken askere gittim..

gerçekten çok zor..
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

@naile,

3 ay gerçekten çok az. eğer ilişkinin öncesi yoksa tabiki.