Ağ Bağlantıları Dialog Kutusu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Armani
Üye

Mesaj gönderen Armani »

Mrmcop, arkadaşlar günaydın.
konu ile ilgili özet olarak okudugunuz gibi kodda networkda bulunan cleintların listesini görüp, extra yazdıgım kodlarla cleintlarda çalışma yapabiliyorum. Programı iş yerimde yogun bir şekilde kullanıyorum. işlerimi çok hafifletti. ilginize teşekkürler
Ancak,
Sizden ricam "Network Neighborhood" girdigim zamanki cleint isimlerinin yanında bulanan Comment sütunundaki cleint tanımlamasınıda aynı zamanda görmek istiyorum.
Bunun için yardımınıza ihtiyacım var.

Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhaba...

- Ya bir önceki cevabımı uygulamada bir hatayla karşılaştınız ya da anladığımdan farklı bir noktayı soruyorsunuz...

- Makinelerin network isimleri göründüğü gibi bahsettiğim güncellemeyi yaptığınızda o bilgisayarın descriptionlarını da görebilmektesiniz...

- Eğer yaptı iseniz, bu en son güncelleme ile gördüğünüz değişikliği bana teyid ediniz...
mrmcop yazdı:@Armani

Merhabalar... Sorunu geç gördüm... Tabii ki mümkün...

- Bilgisayar isimlerinin bulunduğu procedure FindAllComputers isimli olanı olduğunu görmüştük...

- Gördüğün üzere Bilgisayar isimleri lpRemoteName ile alınıyor. lpComment'i de işleme alırsan bunun içinde de istediğin bilgisayar description'una erişebilirsin... Örnek olsun diye aşağıdaki kodu eskisinin üzerine kopyala/yapıştır yaparsan kolayca göreceksin...

Eski Kod...

Kod: Tümünü seç

If (Result = NO_ERROR) and (Entries = 1) then 
    begin 
      Inc(ComputerCount); 
      Computer[ ComputerCount ] := StrPas(Buf[1].lpRemoteName); 
    end; 
Yeni Kod...

Kod: Tümünü seç

If (Result = NO_ERROR) and (Entries = 1) then 
    begin 
      Inc(ComputerCount); 
      Computer[ ComputerCount ] := StrPas(Buf[1].lpRemoteName) + ' - ' + StrPas(Buf[1].lpComment);
    end; 
- Çalışmalarında başarılar...
Resim
Resim ....Resim
Armani
Üye

Mesaj gönderen Armani »

Çok teşekkürler hocam.
daha önce nasıl oldu anlamadım ama gözümden kaçmış

tekrar teşekkürler
mhizar
Üye

Mesaj gönderen mhizar »

@mrmarman vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkürler.Tamda sorunuma yönelik bir çözüm.Ancak şöyle bir sıkıntı var.Sadece vermiş olduğunuz fonksiyon sadece paylaşıma açık pclerin ip numarasını veriyor.Paylaşıma kapalı da olsa bunu alabilmemizin bir yolu varmı?yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.