Mrmcop, arkadaşlar günaydın.
konu ile ilgili özet olarak okudugunuz gibi kodda networkda bulunan cleintların listesini görüp, extra yazdıgım kodlarla cleintlarda çalışma yapabiliyorum. Programı iş yerimde yogun bir şekilde kullanıyorum. işlerimi çok hafifletti. ilginize teşekkürler
Ancak,
Sizden ricam "Network Neighborhood" girdigim zamanki cleint isimlerinin yanında bulanan Comment sütunundaki cleint tanımlamasınıda aynı zamanda görmek istiyorum.
Bunun için yardımınıza ihtiyacım var.
Teşekkürler
Ağ Bağlantıları Dialog Kutusu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba...
- Ya bir önceki cevabımı uygulamada bir hatayla karşılaştınız ya da anladığımdan farklı bir noktayı soruyorsunuz...
- Makinelerin network isimleri göründüğü gibi bahsettiğim güncellemeyi yaptığınızda o bilgisayarın descriptionlarını da görebilmektesiniz...
- Eğer yaptı iseniz, bu en son güncelleme ile gördüğünüz değişikliği bana teyid ediniz...
- Ya bir önceki cevabımı uygulamada bir hatayla karşılaştınız ya da anladığımdan farklı bir noktayı soruyorsunuz...
- Makinelerin network isimleri göründüğü gibi bahsettiğim güncellemeyi yaptığınızda o bilgisayarın descriptionlarını da görebilmektesiniz...
- Eğer yaptı iseniz, bu en son güncelleme ile gördüğünüz değişikliği bana teyid ediniz...
mrmcop yazdı:@Armani
Merhabalar... Sorunu geç gördüm... Tabii ki mümkün...
- Bilgisayar isimlerinin bulunduğu procedure FindAllComputers isimli olanı olduğunu görmüştük...
- Gördüğün üzere Bilgisayar isimleri lpRemoteName ile alınıyor. lpComment'i de işleme alırsan bunun içinde de istediğin bilgisayar description'una erişebilirsin... Örnek olsun diye aşağıdaki kodu eskisinin üzerine kopyala/yapıştır yaparsan kolayca göreceksin...
Eski Kod...Yeni Kod...Kod: Tümünü seç
If (Result = NO_ERROR) and (Entries = 1) then begin Inc(ComputerCount); Computer[ ComputerCount ] := StrPas(Buf[1].lpRemoteName); end;
- Çalışmalarında başarılar...Kod: Tümünü seç
If (Result = NO_ERROR) and (Entries = 1) then begin Inc(ComputerCount); Computer[ ComputerCount ] := StrPas(Buf[1].lpRemoteName) + ' - ' + StrPas(Buf[1].lpComment); end;
@mrmarman vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkürler.Tamda sorunuma yönelik bir çözüm.Ancak şöyle bir sıkıntı var.Sadece vermiş olduğunuz fonksiyon sadece paylaşıma açık pclerin ip numarasını veriyor.Paylaşıma kapalı da olsa bunu alabilmemizin bir yolu varmı?yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.