SQL ile DBGridde Alan Sorgulaması

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen vedatkaba »

Öncelikle kolay gelsin,senin dediğini anladım sanırım;

Örnek : A ya basınca A ile başlayanlar daha sonra B ye Bas AB oldu ve AB yle başlayanlar misali diyorsun..Ben sana kesin bir çözüm söyliyeyim Cxgrid kullan pahalı falan dır ama harbi kral griddir.Yok bu şekilde yapcam diyorsan forumda yanılmıyorsam görüşüldü bu konu onu ara derim..Kolay gelsin.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.

Turki
Üye

..........................

Mesaj gönderen Turki »

Çok Sağol kardeşim...Allah razı olsun sonunda bir anlayan çıktı....Ben Tüm araçları ve Komutları deniyorum fakat olmuyor..Aynı tabloda Hem filitreleme,Kriterlerden Sorgulama ,Tarih ten Sorgulama,vede isim yazarak sorgulama yapmak istiyorum..Hani Tüm Bunları Paradoxda Aynı Tabloda yapıb çalıştırmasam..Sadece birine razı olacam...Tabi FİREBİRD Yeni olduğu için neyin nerede kullanılacağını bilmiyorum mesala INTERBASE de Sorgulama yapıyorum(GERÇİ FİREBİRD le İNTERBASE de Mantık aynı!) ama çok kısıtlı ondada istediklerim olmuyor..Bir de cxGrid le uğraşayım bakalım yandım ben yine uyku bana....Bu tabloyuda yetiştirmem lazım....
Tabi bu arada Amacım SQL'yide Tamamen Kavramak....Herkese iyi çalışmalar..

Allah İnsanı Dünyaya Bilgisiz gönderir.................
Bilgiyi Ana Karnında değil,yürüyünce Öğrenir.......
eyalin
Üye

Mesaj gönderen eyalin »

Forumda bulmuştum sn.gkimirti hazırlamış firebird'de denedim çalışıyor.Grid başlıklarına tıkladıkça sıralamayı yapıyor.

GLOBAL DEĞİŞKEN TANIMLANIYOR

Kod: Tümünü seç

var 
  OrderDir: Boolean = True; 

procedure TForm1.Grid1TitleClick(Column: TColumn);
begin
  inherited;
  if OrderDir then
    IBDATASET1.SelectSQL.Text := 'select * from NEW_TABLE order by ' + Column.FieldName  + ' ASC'
  else
    IBDATASET1.SelectSQL.Text := 'select * from NEW_TABLE order by ' + Column.FieldName + ' DESC';
  OrderDir := not OrderDir;
  IBDATASET1.Close;
  IBDATASET1.Open;
   END;
end.

Arama içinde

IBDATASET1.Close; 
  IBDATASET1.selectSQL.Clear; 
  IBDATASET1.SQL.text('select* from TABLOM where firma like "'+Edit1.Text+'%"'); 
  IBDATASET1.Open; 
Yanlış anlamadıysam...

İyi çalışmalar

Kod larınızı Code Tag ları içine alınız. Kodlarınız daha okunur bir biçim alacaktır. HUSONET
Turki
Üye

......................................

Mesaj gönderen Turki »

Teşekkür ettim Legolasleee..................