Şubesellestirme Alt Yapısı Hakkında Arastırma??

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
mucit
Üye

Mesaj gönderen mucit »

vkamadan yazdı: adamlar güzel yapmış. maksimum bağlantı sayısınıda birkaç küçük ayar değişilkliğiyle halledebiliyorsunuz.
iyi çalışmalar.
Windows 2003 Server üzerindeki Terminal Service için aynı anda açılabilecek maximum oturum sayısını 5 olarak belirtmemize rağmen sadece bir terminal oturum açabiliyor. Yani ikinci bir terminal oturum açtığında diğerinin oturumu otomatik olarak kapatılıyor. Bu arada Terminal Service kurulurken "Application Mode" modu seçildi. Bildiğim kadarı ile "Remote Administration Mode" modu seçilmişse en fazla 2 oturum açılıyor fakat "Application Mode" da daha fazla oturum açılabiliyormuş fakat biz nedense ikinci bir oturumu dahi açamıyoruz.
Yukarıda bahsedilen birkaç küçük ayar nedir ?

İstemcilerde WinXP Pro ve Remote Desktop Connection Eklentisi mevcut..
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Bildiğim kadarıyla Windows 2003 de default olarak 2 terminal service lisansı geliyor. 2 den fazla oturum açmak için lisans almak zorundasınız.
mucit
Üye

Mesaj gönderen mucit »

Merhaba,

Sorun Remote Desktop Connection yerine Admin Pack içerisindeki Remote desktop istemcisini kullanmamızdan kaynaklanıyormuş. WinXP'de Programlar -> Donatılar -> İletişim menüsü içerisindeki Remote Desktop Connection istemci programı ile bağlanınca aynı anda birden fazla terminal ile bağlantı kuruldu. İki terminalde performans oldukça iyi fakat terminal sayısı çoğaldıkça ne olur bilmiyorum.

İlginiz için teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

evet arkadaşlar,
önemli bir noktayı atlamışım, @coderlord un da belirttiği gibi normal şartlar altında ilave bir lisanslama yapmadan 2 den fazla oturum açılamıyor , bizim lisans server vardı onun üzerinden, terminal licensing yapmıştık oradan otomatik unlimited ayarları aktifleşmişti. :oops:

@freeman35 hocam ,
remote desktop ile bağlandığımız makina bilgisayarımız üzerinde paylaşıma açılmış bütün yazıcıları kendisi üzerine network yazıcısı olarak tanımlıyor. bunun için sadece Remote Desktop bağlantı ekranında Yerel Kaynaklar sekmesinde Yazıcılar seçeniğinin seçili olması yeterli.

iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

@vkamadan Benim kastettiğim terminalden server a bağlanıldı, urda dediğin gibi checkbox işaretlenirse, sürücüler ve yazıcılar network bağlantıları olarak görülüyor, benim deneyemediğim ise, server üzerinde bir program çalıştırdım diyelim, bir rapor yazdırtıcam, ve bunu bağlı olduğum terminale bağlı olan yazıcıdan göndermek istiyorum, yani terminalin LPT yada USB portuna bağlı olan yazıcıdan döktürmeyi kastediyorum.

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

merhaba herhangi bir şey yapmanıza gerek yok ,
uzak makinadaki bir programında çıktı almak istediğinizde yazıcılar ekranında kendi local makinanızdaki yazıcıyı örneğin ;

Kod: Tümünü seç

HP Deskjet 1000C (from VOLKAN) in Session 1
şeklinde görür ve kullanabilirsiniz.
iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr