Firebird-Mysql-PostgreSQL

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Salih
Üye

Mesaj gönderen Salih »

İşte, en canalıcı noktaya geldin sen, ya da can sıkıcı diyelim :)
A-Ana merkez-1 server
B-Şubeler-10 ayrı şube-(10 ayrı server)
C-Alt şubeler-700 ayrı yerde-700 kullanıcı,

Bir tane A dairesi çizip, bunu her biri değişik ölçülerde olmak üzere 10 a böl. Bu 10 bölümden her birini de kendi içinde 3-15 arasında değişen sayılarda bölümlere ayır. Bizim veriler kabaca bu şekilde işte. (Buna ilaveten bazı ortak tablolar da var tabii, muhasebe hesap planı vs gibi)

Dağıtık , hatta darmadağıtık bir yapı var. Çünkü replikasyon olayı dağınık, Bir üçgen çizip üçgenin tabanını silin, kalanlar birbiriyle karşılıklı replikasyon yapması lazım

C --> A, A --> C, B --> A, A --> B yani 4 ayrı replikasyon var,

A en az 2 Mbit ve B ler 256-512 KBit ADSL ile bağlanacak.

Ancak, Biz alt şubelerde de o şube ile ilgili olan bilgiyi tutacağız, çünkü ADSL yi bırak, bazı yerlerin dial-up bağlanmalarında dahi sorun çıkabilir :( :( Bu nedenle programlar C deki alt şubelerde offline çalışacak. Öyle rapordu vs diye bizim serverla ikide bir bağlantı kurmayacaklar. 'Ben şunları aldım, bunları sattım, sende yeni bilgi varsa bana yolla, hadi eyvallah" diyip kapatacaklar. Sen bakma benim "ortalama 500 tanesi sistemi aktif olarak kullanacak, bilgi girecek, sorgulama yapacak vs." dediğime, bence bu sadece bir hayal, çünkü bunların internete bağlantı maliyetleri çok fazla olacaktır.
Sevgi, Saygı.....
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

selam

bu bahsettiğin tampon serverlar (B'ler yani :) ) ileride problem yaratabilir. geçenletkinlikte forumdan bi arkadaş bu şekildeki eski yapının(ki hepsi oraclemış) başlarını nasıl ağrıttığıından bahsetmişdi. bence bunuda düşünün
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Salih
Üye

Mesaj gönderen Salih »

Sanırım B'yi değil, ortadaki A ana server ı kastediyorsun değil mi ? Haklısın, ama başka çare yok gibi. Çizerken kolay ama, gel de yap !

B <---> A <---> C şeklinde yapı.
Sevgi, Saygı.....
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

@Salih bey,

@mege'nin bahsettiği kişi benim. Siz 4 ayrı replikasyon işine girerseniz bu büyük bir yanlış olur. 1 bile çok bence. Hele çift taraflı veri girişi olursa göçtünüz.

Benim şahsi görüşüm, herkes direk merkeze bağlansın. Bu imkansız ise en fazla 10 şubeye 10 server koyun ve replikasyon kurallarını çok katı belirleyin. Sonradan dua edersiniz bize :)

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen efkan »

Eğer bilgin varsa ki başlıkta yazdığına göre bilmesende çözersin
PostgreSQL derim.sebebi ne derseniz gözün alabildiğine özgürlük...
ama dediğim gibi bilmeniz gerekir.turkiyede destek bulabileceğin çok fazla bir yer yok.iyi çalışmalar...
Bilgisayar Programcısı/Analyst ve Sistem Yöneticisi