Butonlara resim ekleme [Çözüldü]

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

Re: Butonlara resim ekleme [Çözüldü]

Mesaj gönderen fesiharslan »

Merhaba;
Aslında TRectangle nesnesine efekt uygulanıyor, fakat image nesnesi tarafından kaplandığı için etkisi (tıklanma olayı gerçekleşmiyor) görünmüyor.
Bunun için TImage nesnesinin HitTest özelliğini False yapın. TRectangle nesnesi üzerine Text veya Label yerleştirdiyseniz onların da HitTest özelliğini False yapın.

Örnek;
Resim
Kullanıcı avatarı
codder71
Üye

Mesaj gönderen codder71 »

Merhabalar

Hocam Rectangle nesnesinin üstünde başka bir nesne kullanmadım direk Rectangle nesnesine bitmap eklemesi yaptım ama hatanın neden kaynaklandığını buldum galiba 1. örnekteki kod Rectangle nesnesinin sides bölümünden kenarlıkları kaldırırsak işlev görmüyor ama 2. örnek direk Rectangle nesnesinin üstündeki resmide etkiyecek şekilde animasyon sağladığı için 2. örnek kusursuz çalışıyor. 1. örnekte kenarlıkları Rectangle nesnesinde sidesten true yaptığımız zaman Rectangle nesnesinde yanıp sönme efekti sağlıyor ve problemsiz çalışıyor.
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen fesiharslan »

Bunlar sadece birkaç basit örnektir. FMX ile nesnelere çok daha gelişmiş efektler uygulanabiliyor.
Buradan yakın bir zamanda bu konuları da kapsayan bir çalışma duyurum olacak.
Kullanıcı avatarı
codder71
Üye

Mesaj gönderen codder71 »

Merhabalar

Hocam gerçekten çok iyi olur. Şahsen kendi firemonkey deki en büyük problemim görsellik kullanıcılar uygulamaların iş görülürlüğü kadar görünümüyle de gerçekten çok ilgileniyor. Bundan dolayı örnekleriniz bana ve bu formdaki arkadaşlarımıza çok faydalı olacaktır. Şimdiden Teşekkürler eder. İyi çalışmalar dilerim.