@gaus
Forum şahsa değil, geneledir. Yani, bir örnek yada yukarıda yazılanalar kendi bildiğin şekliyle örnek verirsen, bu başlığı arama ile bulan arkadaşlara kaynak sağlamış olursun.
Xmlden listview' weri çekme
Re: Xmlden listview' weri çekme
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Aşağıdaki kodda gelen xml değerlerini parse edip Listviewin bir itemina istediğm kadar xml içindeki değerleri pozisyon pozisyon yerleştirmemi sağlıyor.
Buradan yola çıkarak istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
ListeyeEkle procedürü @mrman hocamızın Rss parse konusundaki muazzam procedürün minik değişmiş halidir.
onuda koydum kullanabilirsiniz
ListeyeEkle procedürü @mrman hocamızın Rss parse konusundaki muazzam procedürün minik değişmiş halidir.
onuda koydum kullanabilirsiniz
Kod: Tümünü seç
aitem : TListViewItem;
button,button1 : TListItemTextButton;
LLabel1,LLabel2,
LLabel3,Llabel4,
Ldata, LData1,
LData2, LData3,
LData5, LData4 : TListItemText;
begin
xml := LoadXMLData(result.RESULT);//Bir xml document oluşturulmak zorunda.Ben string değeri alıyorum direk.O şekilde çeviriyorum
resultnode := xml.ChildNodes.FindNode('DATA').ChildNodes.FindNode('NewDataSet');//Burada xmlin içine giriyorum.Tekrar ChildNode FinNode yaparak istediğiniz kadar içeri girebilirsiniz
for I := 0 to resultnode.ChildNodes.Count-1 do
begin
rownode := resultnode.ChildNodes.Get(i);//alt nodları al demek
aitem:= lw_bakiye.Items.Add;//listeye ekleme olayı başlıyor
aitem.Height:=120;
aitem.Text:='';
//--------------------------Yazı Alanları-----------------
//--------------------------------------------------------
ListeyeEkle( AItem, LLabel2, 'Bas2', 'Tür :', 4, 40, 500, 20, 10, TAlphaColorRec.White, True );
ListeyeEkle( AItem, LLabel3, 'Bas3', 'Fiyat :', 4, 60, 500, 20, 10, TAlphaColorRec.White, True );
ListeyeEkle( AItem, LLabel3, 'Bas3', 'Borç :', 4, 80, 500, 20, 10, TAlphaColorRec.White, True );
ListeyeEkle( AItem, LLabel4, 'Bas4', 'Alacak :', 100, 80, 500, 20, 10, TAlphaColorRec.White, True );
ListeyeEkle( AItem, LLabel4, 'Bas4', 'Tarih :', 4, 100, 500, 20, 10, TAlphaColorRec.White, True );
//--------------------------Data Alanları-----------------
//--------------------------------------------------------
ListeyeEkle( AItem, LData , 'baslik',rownode.ChildNodes.FindNode('ACIKLAMA').Text, 4, 20, 500, 20, 12, TAlphaColorRec.Lightskyblue,True );
ListeyeEkle( AItem, LData1, 'tur', rownode.ChildNodes.FindNode('ISLEMTIPI').Text, 54, 40, 500, 20, 10, TAlphaColorRec.Lightyellow, True );
ListeyeEkle( AItem, LData2, 'bfiyat',rownode.ChildNodes.FindNode('BFIYAT').Text, 54, 60, 500, 20, 10, TAlphaColorRec.Lightblue, True );
ListeyeEkle( AItem, LData3, 'borc', rownode.ChildNodes.FindNode('BORC').Text, 54, 80, 500, 20, 10, TAlphaColorRec.Lightgreen, True );
ListeyeEkle( AItem, LData4, 'alacak',rownode.ChildNodes.FindNode('ALACAK').Text, 154, 80, 500, 20, 10, TAlphaColorRec.Lightgreen, True );
ListeyeEkle( AItem, LData4, 'tarih', rownode.ChildNodes.FindNode('TARIH').Text, 54, 100, 500, 20, 10, TAlphaColorRec.Lightyellow, True );
aitem.Objects.AccessoryObject.Visible := False;
end;
end;
//burada listeye ekle procedurü @mrman hocamızın rss/parse konusundaki listview ekleme procedürü
Procedure Tfrm_main.ListeyeEkle( AItem:TListViewItem; LItem: TListItemText;strRefKod, strText:String; iOffsetX, iOffsetY, iWidth,iHeight, iFontSize:Integer; iFontColor: LongInt;vis:boolean);
begin
AItem.Objects.GlyphButton.Visible := false;
LItem := TListItemText.Create(AItem);
LItem.Name := strRefKod;
LItem.Font.Size := iFontSize;
LItem.TextColor := iFontColor;
LItem.Align := TListItemAlign.Leading;
LItem.VertAlign := TListItemAlign.Leading;
LItem.PlaceOffset.X := iOffsetX;
LItem.PlaceOffset.Y := iOffsetY;
LItem.TextAlign := TTextAlign.taLeading;
LItem.Trimming := TTextTrimming.ttCharacter;
LItem.IsDetailText := False;
LItem.Width := iWidth;
LItem.Height := iHeight;
LItem.Text := strText;
LItem.Visible :=vis;
end;
gaus yazdı:Aşağıdaki kodda gelen xml değerlerini parse edip Listviewin bir itemina istediğm kadar xml içindeki değerleri pozisyon pozisyon yerleştirmemi sağlıyor.
onuda koydum kullanabilirsinizKod: Tümünü seç
aitem : TListViewItem; button,button1 : TListItemTextButton; LLabel1,LLabel2, LLabel3,Llabel4, Ldata, LData1, LData2, LData3, LData5, LData4 : TListItemText; begin xml := LoadXMLData(result.RESULT);//Bir xml document oluşturulmak zorunda.Ben string değeri alıyorum direk.O şekilde çeviriyorum resultnode := xml.ChildNodes.FindNode('DATA').ChildNodes.FindNode('NewDataSet');//Burada xmlin içine giriyorum.Tekrar ChildNode FinNode yaparak istediğiniz kadar içeri girebilirsiniz for I := 0 to resultnode.ChildNodes.Count-1 do begin rownode := resultnode.ChildNodes.Get(i);//alt nodları al demek aitem:= lw_bakiye.Items.Add;//listeye ekleme olayı başlıyor aitem.Height:=120; aitem.Text:=''; //--------------------------Yazı Alanları----------------- //-------------------------------------------------------- ListeyeEkle( AItem, LLabel2, 'Bas2', 'Tür :', 4, 40, 500, 20, 10, TAlphaColorRec.White, True ); ListeyeEkle( AItem, LLabel3, 'Bas3', 'Fiyat :', 4, 60, 500, 20, 10, TAlphaColorRec.White, True ); ListeyeEkle( AItem, LLabel3, 'Bas3', 'Borç :', 4, 80, 500, 20, 10, TAlphaColorRec.White, True ); ListeyeEkle( AItem, LLabel4, 'Bas4', 'Alacak :', 100, 80, 500, 20, 10, TAlphaColorRec.White, True ); ListeyeEkle( AItem, LLabel4, 'Bas4', 'Tarih :', 4, 100, 500, 20, 10, TAlphaColorRec.White, True ); //--------------------------Data Alanları----------------- //-------------------------------------------------------- ListeyeEkle( AItem, LData , 'baslik',rownode.ChildNodes.FindNode('ACIKLAMA').Text, 4, 20, 500, 20, 12, TAlphaColorRec.Lightskyblue,True ); ListeyeEkle( AItem, LData1, 'tur', rownode.ChildNodes.FindNode('ISLEMTIPI').Text, 54, 40, 500, 20, 10, TAlphaColorRec.Lightyellow, True ); ListeyeEkle( AItem, LData2, 'bfiyat',rownode.ChildNodes.FindNode('BFIYAT').Text, 54, 60, 500, 20, 10, TAlphaColorRec.Lightblue, True ); ListeyeEkle( AItem, LData3, 'borc', rownode.ChildNodes.FindNode('BORC').Text, 54, 80, 500, 20, 10, TAlphaColorRec.Lightgreen, True ); ListeyeEkle( AItem, LData4, 'alacak',rownode.ChildNodes.FindNode('ALACAK').Text, 154, 80, 500, 20, 10, TAlphaColorRec.Lightgreen, True ); ListeyeEkle( AItem, LData4, 'tarih', rownode.ChildNodes.FindNode('TARIH').Text, 54, 100, 500, 20, 10, TAlphaColorRec.Lightyellow, True ); aitem.Objects.AccessoryObject.Visible := False; end; end; //burada listeye ekle procedurü @mrman hocamızın rss/parse konusundaki listview ekleme procedürü Procedure Tfrm_main.ListeyeEkle( AItem:TListViewItem; LItem: TListItemText;strRefKod, strText:String; iOffsetX, iOffsetY, iWidth,iHeight, iFontSize:Integer; iFontColor: LongInt;vis:boolean); begin AItem.Objects.GlyphButton.Visible := false; LItem := TListItemText.Create(AItem); LItem.Name := strRefKod; LItem.Font.Size := iFontSize; LItem.TextColor := iFontColor; LItem.Align := TListItemAlign.Leading; LItem.VertAlign := TListItemAlign.Leading; LItem.PlaceOffset.X := iOffsetX; LItem.PlaceOffset.Y := iOffsetY; LItem.TextAlign := TTextAlign.taLeading; LItem.Trimming := TTextTrimming.ttCharacter; LItem.IsDetailText := False; LItem.Width := iWidth; LItem.Height := iHeight; LItem.Text := strText; LItem.Visible :=vis; end;
Selam; databaseden listviewe veri çekme alanı yani listview kolon ekleme sıkıntısı olduğundan ve yaklaşık databaseden 6 adet alan çekeceğim bu kodları xml değilde FDQuery kullanarak databaseden veri nasıl çekebilirim...
- fesiharslan
- Üye
- İletişim:
Merhaba;
daha önce açmış olduğunuz konu başlığı altında bir örnek paylaştım.
viewtopic.php?f=36&t=35663&p=192255#p192255
daha önce açmış olduğunuz konu başlığı altında bir örnek paylaştım.
viewtopic.php?f=36&t=35663&p=192255#p192255