cpuid alma fonksiyonu bulamıyorum.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: cpuid alma fonksiyonu bulamıyorum.
hdd seri no her pc de bir tanedir. bildiğim kadarı ile de değiştirilemiyor.
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
HDD Seri noyu nasıl alabilirim 1'ci sayfadaki kod bazı pcler hepsi aynı oluyor nedense anlamadım gitti?
Peki uygulama servera kurulu ve uygulamayı client bir bilgisayara kısayol olarak attığımızı düşünelim. clientte çalıştırıp serverdaki bilgisayarın hdd seri numarasını okuyabilir miyiz?
Okann yazdı:Peki uygulama servera kurulu ve uygulamayı client bir bilgisayara kısayol olarak attığımızı düşünelim. clientte çalıştırıp serverdaki bilgisayarın hdd seri numarasını okuyabilir miyiz?
Kısayolla olmaz, kısayola tıkladığınızda uygulama , kısayol attıgınız bilgisayarın geçici belleğine taşınır orada çalışır.
Fakat ws yada socket yazarak iki prgram yazar haberleştirirsiniz.
---------------------------------------------------------------------------------------------
mac id ile cpuid'yi eşleştirerek lisanslama yapılabilir. fakat sadece o yetmez bence,
tavsiyem bir lisans sunucunuzun olması bu iki kodun sizin sunucunuzda sürekli doğrulanması. doğrulanmadığında açılmaması gibi.
Benzer işlevi mobilde de imei ile sim id yi eşleştirerek yapıyorum.
Çaylak Delphici 
Yakup ULUTAŞ

Yakup ULUTAŞ
Merhaba,
CPUID tek başına kullanmak yerine CPUID + HDD fiziki seri numarası bilgilerini kullanmak daha doğru olabilir. BIOS bilgilerinin birçoğu boş değer çevirebilir. Özellikle eski BIOS sürümlerinde birçok bilgi boş gelecektir.
Admin yetkisi gerektirmeyen aşağıdaki ücretsiz kodları kullanabilirsiniz. Her bir okunan bilgi için örnek konsol uygulamaları mevcut.
https://github.com/RRUZ/tsmbios
CPUID tek başına kullanmak yerine CPUID + HDD fiziki seri numarası bilgilerini kullanmak daha doğru olabilir. BIOS bilgilerinin birçoğu boş değer çevirebilir. Özellikle eski BIOS sürümlerinde birçok bilgi boş gelecektir.
Admin yetkisi gerektirmeyen aşağıdaki ücretsiz kodları kullanabilirsiniz. Her bir okunan bilgi için örnek konsol uygulamaları mevcut.
https://github.com/RRUZ/tsmbios