Hocam sorumun cevabını verirsen bazı şeyler daha net anlaşılacak. Outlook Express veya benzeri bir araçla bahsettiğin mail hesabıyla, yazdığın hotmail hesabına mail gönderebiliyor musun?
outlook kullanmıyorum ama webden denesem olmaz mı!
Evet dediğiniz gibi bu server dediğiniz gibi
HotPOP yazdı:*HotPOP's outgoing (SMTP) mail server requires authentication. The username and password are the same as the POP Server and website. Do not select "secure" password authentication.
diyor.
Webden gidio mesajım (hotmailden attım yahoo dan alabiliyorum (bu hesap üzerinden tabii ki))
En son webaytek tarafından 26 Tem 2004 03:04 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Ama siz şifrenizi ve gerekli ayarları bir daha kontrol edin. Şu an fastnet bileşenleri yüklü olmadığı için ne ayar yapılıyor tam bilemiyorum ama authentication gibi bir ifade var mı bakın.
bir soru sormuştum bilen yokmuş demekki cvp gelmedi ben de alternatifleri zorliim dedim.
Pop adresim (HOTPOP) çalışıyor - Ancak bu authentication olayını aşmadan php script içinden pop mail kullanamıyorum. Authentication gerektirmeyen bir bedava POP server'ı bilen war mı - veya diğer sorumu ek olarak ilgilenenlere sunayım - PHP Scriptle mail yollamak için mailserver mı gerekli (localhost) gerekliyse hangisi tavsiye olunur
kullanıcının makinasına free bir smtp server kurman gerek google arat karşına çıkar.ben indylerle yaptım canavar gibi çalışıyor.Php ile de muhtemelen çalışır sonuçta mantık aynı mantık.Kullanıcının makinasını smtp server yapıyorsun ve mesajı postluyorsun bu kadar.
bu durumda mail hostun local host oluyor.parolan ise boşluk.
bu arada bende bir ekleme yapayım önceden smtp protokolü yazan var mı?yoksa ben bugünden tezi yok bu olaya el atıcam hehe.
Saygılar;
with IdSMTP1 do
begin
try
AuthenticationType:=atLogin;
Connect(7000);
Authenticate;
Send(IdMessage1);
label2.Caption:=inttostr(i+1) + '. Mail Gönderiliyor';
Disconnect;
except
showmessage('Hata Server Yanit Vermiyor');