BeginTrans Modunda iken diğer kullanıcılar kilitleniyor.

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
tuna
Üye

Re: BeginTrans Modunda iken diğer kullanıcılar kilitleniyor.

Mesaj gönderen tuna »

Arkadaşlar Yokmudur bi çözümm....
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Transaction başlatılmış ve değeri değiştirilmiş tabloya başka bir bağlantıdan değiştirmeye yönelik bir yöntem yok sanırım.
sabanakman yazdı:Demem odur ki bu modülleri yaptık ve direk tabloya bağlamadık. Kayıtlar ekranda (gridlerde) geçici yöntemlerle tutuldu ve kaydet tuşuna basıldığı anda transaction başlatıldı ve o ekrandaki kayıtlar ilgili yerlere atıldı. Maşallahı var canavar gibi çalışıyor ama başka yöntemlere de başvurabilirsin.
Bu modülü yıllardır bu şekilde kullanıyor olmamızın senin için bir anlamı yoksa bu başlıktan ben kaçar giderim.
Şaban Şahin AKMAN
Üye

Mesaj gönderen tuna »

sabanakman yazdı:Bu modülü yıllardır bu şekilde kullanıyor olmamızın senin için bir anlamı yoksa bu başlıktan ben kaçar giderim.
Beni yanlış anladınız sanırım. Geçici tablolarla bu işlemi çözmenize hiçbir lafım yok benim. Hatta sizin çözdüğünüz yöntemin tekniğini soracağım size tabi izninizle. Ama benim sorum bu transaction olayı gerçekten transaction başlayınca diğer kullanıcılar hiçbir şekilde o tablolara ulaşamıyormu. Benim problemim bu.
Hakan Can
Üye

Mesaj gönderen Hakan Can »

Hangi tür Connection kullanıyorsan, connect yaptıktan sonra şu komutu ExecSQL yaptığında istediğin gibi tablolarda işlem yapabilirsin:

Kod: Tümünü seç

SET TRANSACTION ISOLATION LEVEL READ UNCOMMITTED;
Kullanıcı avatarı
tuna
Üye

Mesaj gönderen tuna »

Hakan Can yazdı:Hangi tür Connection kullanıyorsan, connect yaptıktan sonra şu komutu ExecSQL yaptığında istediğin gibi tablolarda işlem yapabilirsin:

Kod: Tümünü seç

SET TRANSACTION ISOLATION LEVEL READ UNCOMMITTED;

Maalesefki dediğiniz yöntemi denemiştim. Hatta girip query analizer den bile yazdım ama yok. olmuyor olmuyor...
Hakan Can
Üye

Mesaj gönderen Hakan Can »

Ben deneyip de yazmıştım. Yani çalışıyor.

Transaction'u başlatan connection için değil de, misal, tablo açmak isteyen diğerleri için bu komutu çalıştırmalısın.
Kullanıcı avatarı
tuna
Üye

Mesaj gönderen tuna »

Hakan Can yazdı:Ben deneyip de yazmıştım. Yani çalışıyor.

Transaction'u başlatan connection için değil de, misal, tablo açmak isteyen diğerleri için bu komutu çalıştırmalısın.
Allah senden bin kere razı olsun. Nihayet oldu valla.

Her begin trans' dan hemen sonra Isolation seviyesi belirleyince hiçbir problem kalmadı.

Çok çok teşekkürler.

Diğer cevap veren arkadaşlarada çok teşekür ederim. Sayenizde çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum... Allah hepinizden razı olsun....