BeginTrans Modunda iken diğer kullanıcılar kilitleniyor.
Re: BeginTrans Modunda iken diğer kullanıcılar kilitleniyor.
Arkadaşlar Yokmudur bi çözümm....
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Transaction başlatılmış ve değeri değiştirilmiş tabloya başka bir bağlantıdan değiştirmeye yönelik bir yöntem yok sanırım.
Bu modülü yıllardır bu şekilde kullanıyor olmamızın senin için bir anlamı yoksa bu başlıktan ben kaçar giderim.sabanakman yazdı:Demem odur ki bu modülleri yaptık ve direk tabloya bağlamadık. Kayıtlar ekranda (gridlerde) geçici yöntemlerle tutuldu ve kaydet tuşuna basıldığı anda transaction başlatıldı ve o ekrandaki kayıtlar ilgili yerlere atıldı. Maşallahı var canavar gibi çalışıyor ama başka yöntemlere de başvurabilirsin.
Şaban Şahin AKMAN
Beni yanlış anladınız sanırım. Geçici tablolarla bu işlemi çözmenize hiçbir lafım yok benim. Hatta sizin çözdüğünüz yöntemin tekniğini soracağım size tabi izninizle. Ama benim sorum bu transaction olayı gerçekten transaction başlayınca diğer kullanıcılar hiçbir şekilde o tablolara ulaşamıyormu. Benim problemim bu.sabanakman yazdı:Bu modülü yıllardır bu şekilde kullanıyor olmamızın senin için bir anlamı yoksa bu başlıktan ben kaçar giderim.
Hangi tür Connection kullanıyorsan, connect yaptıktan sonra şu komutu ExecSQL yaptığında istediğin gibi tablolarda işlem yapabilirsin:
Kod: Tümünü seç
SET TRANSACTION ISOLATION LEVEL READ UNCOMMITTED;
Hakan Can yazdı:Hangi tür Connection kullanıyorsan, connect yaptıktan sonra şu komutu ExecSQL yaptığında istediğin gibi tablolarda işlem yapabilirsin:
Kod: Tümünü seç
SET TRANSACTION ISOLATION LEVEL READ UNCOMMITTED;
Maalesefki dediğiniz yöntemi denemiştim. Hatta girip query analizer den bile yazdım ama yok. olmuyor olmuyor...
Ben deneyip de yazmıştım. Yani çalışıyor.
Transaction'u başlatan connection için değil de, misal, tablo açmak isteyen diğerleri için bu komutu çalıştırmalısın.
Transaction'u başlatan connection için değil de, misal, tablo açmak isteyen diğerleri için bu komutu çalıştırmalısın.
Allah senden bin kere razı olsun. Nihayet oldu valla.Hakan Can yazdı:Ben deneyip de yazmıştım. Yani çalışıyor.
Her begin trans' dan hemen sonra Isolation seviyesi belirleyince hiçbir problem kalmadı.
Çok çok teşekkürler.
Diğer cevap veren arkadaşlarada çok teşekür ederim. Sayenizde çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum... Allah hepinizden razı olsun....