@warder yazdı:Örneğin programınızdaki formlara eklediğiniz tüm bileşenleri aslında TForm sınıfının OnCreate sine yüklemişsinizdir. Hiç birisinin yaratılması için ek kod yazmazsınız. Hepsini TForm Sınıfının private bölümünde deklare etmişsinizdir o kadar. Ayrıca bunlar için yok edici herhangi bir kod da yazmazsınız. TForm sınıfı hafızadan atılırken bunlarda otomatik atılırlar. Bu işlem TForm sınıfının sorumluluğudur. Ve en iyi biçimde atılırlar.
@husonet yazdı:Genel mantığın aynı olduğunu biliyorum sonuçta türettiğimiz her nesne bir ata sınıftan türetme taki Object sınıfına kadar en ata sınıfta Object bütün nesnelerin Atası ve bildiğim kadarıyla da delphi de özellikle delphi için konuşuyorum Türetilen nesneden önce ki ata nesne yi hafızadan atmamız yanlıştır ama en son türetilen nesnenin Delphi de hafızadan atılması bana göre şarttır.
@warder Parent durumundan yola çıkarak otomatik olarak child nesnelerin free edildiğini bildiriyor... Nesnenin türediği sınıfla değil, hangi nesnenin child'i olduğu önemli.
-
@warder'e mantık olarak hak vermemin yanında, şahsen
@husonet ve diğer arkadaşlar gibi bir uygulama içerisindeyim.
- Global veya local, kendi create ettiğim her nesneyi free etmeyi
ihmal etmemeye gayret gösteriyorum... Bu bana çalışma anında
hafıza yönetimi adına çok fayda sağlıyor... (
WinME kullandığımdan benim için önem arz ediyor...) Hatta free ederken bile create edilme sırasının tersi sırayla free ediyorum... Parantez mantığı gibi... En son create edilen nesne mümkünse ilk free ediliyor vs.