arkadaşlar;
currency olarak tanımladığım bir değişkenin içerisine bile display formatı #,0.00 böyle olan bir editin içindeki değeri alamıyorum
şu şekildeki kodla
e1:=StrToCurr(DBEdit1.Text);
aslında edit değil tablo alanının display formatı #,0.00 bu şekilde haliyle dbeditte o formata göre görünüyor
hata aynı hata is not a valid floating point value
parasal alan
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: parasal alan
insanın özü tanımasına engel olan perdeleri;
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.
Edite formatlı aktardıktan sonra onu tekrar floata çeviremezsin yani sayı olmaz ve hata verir. Editteki veriyi kullanacağına edite değer atayan field la işlem yaparsan daha iyi olur
Mesela
bu şekilde kullanmalısın.
Mesela
Kod: Tümünü seç
a := Query1.FieldByName('alan1').AsFloat * Query1.FieldByName('alan2').AsFloat;
--------
Kayıp sorularım var
Bulunmuş cevaplarım
Bir dönenceden ibaret hayatım
Gün gelecek sorular bulunacak
Lakin cevaplarım kayıp...
Kayıp sorularım var
Bulunmuş cevaplarım
query Allah senden razı olsun
hatanın sebeplerini düşünürken bende dönüp dolaşıp "editin içindeki text bir ifade" diye aklımdan geçiriyordum ve dediğin gibi direk tablonun alanları üzerinde işlem yaptırmayı planlıyordum ancak tablo insert modundayken bu işlemi yapmak bende bir şüphe uyandırıyordu ve açıkçası denemeye korkuyordum.sen deyince bir deneyim ne kaybederim dedim veeeeee sonuç pozitif
tekrar teşekkür ederim...
cevap yazan herkese.
hatanın sebeplerini düşünürken bende dönüp dolaşıp "editin içindeki text bir ifade" diye aklımdan geçiriyordum ve dediğin gibi direk tablonun alanları üzerinde işlem yaptırmayı planlıyordum ancak tablo insert modundayken bu işlemi yapmak bende bir şüphe uyandırıyordu ve açıkçası denemeye korkuyordum.sen deyince bir deneyim ne kaybederim dedim veeeeee sonuç pozitif
tekrar teşekkür ederim...
cevap yazan herkese.
insanın özü tanımasına engel olan perdeleri;
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
Allah hepimizden razı olsun. Bu siteyi yapanlardan küçük bi katkımız olursa ne mutlu 

--------
Kayıp sorularım var
Bulunmuş cevaplarım
Kayıp sorularım var
Bulunmuş cevaplarım