Hız İçin; SP ? Viev? Programdaki SQL?

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen pro_imaj »

@sabanakman, sorun değil hocam sadece bişeyleri yanlışmı yazdım diye sormuştum.
dynamo yazdı:pro_imaj,kardeş ..bende delphi7 için sdac'ın komponentinin 240 versiyonu var.performansı aynen ibx,dbx gibi. ado nun 2 dk da yaptığı sorguyu 10 sn de yapıyor.projende yine ado componentlerini kullanır, sadece ağır sorguların olduğu formlarda sdac'ı kuulanırsın.sdac400 versiyonu trial,crlab ın sitesinden bakabilirsin.sanırım 240 versiyonunu ücretsiz.kurarken shareware,trial gibi gibi bir mesaj vermedi. istersen rapidshare'e upload edeyim,ordan çekersin.. :roll:
Merhaba;
Hocam ama şöyle bir durum varki Delphiyle alakalı bir konu olmadığını anladım yani şöyleki;
Delphideki kullandığım sql sorgusunu Query analeyzer ile çalıştırdım ve gördümki aynı sorun buradada var ve sonunda şunu anladım. Ben Verileri çağırırken direk olarak şu şu şu alanı getir demiyorum. Veri tabanındaki yaklaşık 10 alanda Sum ve Max işlemlerine tabi tutuyorum buda haliyle mankiden veri sayısı arttıkça bu işlem uzuyor.

Sql analeyzerde bile Tabledeki Kayıt Sayısını öğrenmek bilr yaklaşık 2 dakika sürüyor!!!

Bu bağlamda kart açtırma ve her işlemlde ilgili kartlardaki miktarları arttıtma veya azaltma mantığıyla gitmeliyim ve sonuç olarakta bu kartları direk olarak ekrana listelediğide sorun kalmicak.

Yardımlarınız için Tşk ederim.

Saygılarımla
Kolay gelsin
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]