Form içine Exe Eklemek..

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Nasıl yani, birinci kod ile ikinci farklı değil... Ne fark var herşey ortada...

- Sadece daha önce söylediğim ama senin ihmal ettiğin "SciCalc" çalıştırma olayını ekledim. O da çalışmakta olan bir tanesini zahmet edip bulundurmadığından kaynaklı... :lol:

- Şimdi Puddty.Handle demişsin. Güzel, bu senin ANNE formunun Putty isminde olduğunu gösteriyor. Tamam da WinExec ne işe yarıyor biliyor musun ?! Bir programı çalıştırmaya yarıyor. O zaman neden kendi projeni WinEXEC ile tekrar çalıştırıyorsun ????????

- "Putty" sınıfından bir pencere arıyorsun ama böyle bir sınıf bulunduğunu sanmıyorum...

- Tüm bunlar bana bu işi kavramadan deneme yanılma yaptığını söylüyor. Lütfen öncelikle API fonksiyonlarını araştır ve ondan sonra kolları sıva.

- Şimdi şunu yap. Önce formunun kapsamı alanına alacağın programın çalışan penceresinin CLASSNAME'ini bul. İşe oradan başla...

- WinEXEC için yazacağın şey, bu CLASSNAME'ini tespit ettiğin program olmalıydı, kendi programın değil....
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

@cozturk

- Windows mesajlarını incelemişsindir...

- Bir projen vardır, o projendeki Form'lar arasında mesajlaşma gerekir ve bu formlardan birine mesaj yollaman gerekirse, yani direkt özel bir pencereye yönelik göndermek istersen WM_USER + n kullanırsın.

- Aynı projende tüm formlar bu mesajı alsın isteyebilirsin. Yani aynı proje application bazında, aktif kaç tane Form varsa hepsi mesaj alsın diyorsan
WM_APP + n kullanırsın.

- Windows altında farklı programların alabileceği mesaj yollamak istersen RegisterWindowsMessage tanımlar Broadcast edersin. Ayrıntılı bilgi için bkz. Google :wink: Kavram oturduğunda dener buran tekrar sorarsın...
cozturk yazdı:Ben başka birşey soracağım. Şimdi dll hazırlarken dışarıdan kullanılacak bir fonksiyon tanımlıyoruz. ( export.. )

Bunun gibi bir uygulamayı derlerken dışarıdan kullanılabiliecek bazı fonksiyonlar tanımlasak bunları başka programlar kullanabilse böyle birşey nasıl yapılabilir.?

Sanırım mümkün. Windowstaki birçok uygulama birbiriyle haberleşiyor. fakat bir dll olmaksızın böyle birşey yapılabilir mi?
Resim
Resim ....Resim