Ok. Hocam dediğiniz gibi syntacx hatası varmış. Orada sorun halloldu şimdi ise database'i değiştirerek şirketlerin bilgilerini aktarmaya yine aşağıdaki kodu kullanıyorum ama yine sonsuz döngü. Nedir bu benim sonsuz döngülerle çektiğim. Şirketlerin database isimleri "stable"'da tutulduğu için direk oradan alıyorum.
stable.First;
While Not stable.Eof Do
Begin
anafrm.Database1.Close;
anafrm.Database1.Params[2] := 'ODBC DSN='+stableadress.AsString;
anafrm.Database1.Open;
ltable.close;
ltable.SQL.Clear;
ltable.SQL.Add('Select * From makbuz where id1=:id');
ltable.Params[0].AsInteger := dtableid.AsInteger;
ltable.Active := True;
ltable.First;
rxm.Open;
while not ltable.Eof Do
Begin
rxm.Append;
rxmunvan.AsString := ltableunvan.AsString;
rxm.Post;
ltable.Next;
End;
End;
stable.Next;
End;
İlgilendiğiniz için çok tşk ediyorum arkadaşlar...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
stable.First;
While Not stable.Eof Do
Begin
anafrm.Database1.Close;
anafrm.Database1.Params[2] := 'ODBC DSN='+stableadress.AsString;
anafrm.Database1.Open;
ltable.close;
ltable.SQL.Clear;
ltable.SQL.Add('Select * From makbuz where id1=:id');
ltable.Params[0].AsInteger := dtableid.AsInteger;
ltable.Active := True;
ltable.First;
rxm.Open;
while not ltable.Eof Do
Begin
rxm.Append;
rxmunvan.AsString := ltableunvan.AsString;
rxm.Post;
ltable.Next;
End;
stable.Next;
End;
End;
Böyle Yap sonsuz döngü oluşmaz.
Senin yaptığında ise devamlı olarak Stable nin birinci kaydında işlemi tekrarlıyor.
İlim öğrenmek akıntıya karşı yüzmek gibidir. Ara verildiği zaman gerilenir...
Evet arkadaşlar sonunda sorun çözüldü istediğim gibi tüm databaseleri ekleyebiliyorum. Yalnız Bir kaç mesaj önce serkan hocam pagefooter yada groupfother ile şirket bazında ayırarak ayrı ayrı ve genel toplamları alabilirsin demişti. Şu andaki durumda ben bunları temp tabloya eklediğim zaman hepsini tüm genel toplamı alabiliyorum. peki şirket bazında toplamları nasıl alabilirim acaba.
Bu arada problemimi çözmek için yardım eden tüm arkdaşlara ayrı ayrı tşk ediyorum...
Allah hepinizden razı olsun...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Sonsuz döngülere takılmanın en önemli nedeni kodlama standardı kullanmaman.Bloklar halinde yazsan böyle bir problemle çok nadir karşılaşırsın o kadarı da gözden kaçar normaldir...
Serkan hocam aktardığım şirketlerin isimlerini de yazarım o sorun değil de şimdi sizin de görüntüsünü verdiğiniz şirket1, şirket2 gibi olan alanların kendi altlarında da toplamları olması gerekiyor. Yani şirket1'in altında Borç ve alacağ'ı toplanmalı ondan sonra şirket2'nin borç ve alacağı toplanmalı en son olarak ta en altta tüm şirketlerin genel toplamları olması gerekmektedir.
Yapmak istediğim olay bu umarım tam olarak açık bir şekilde anlatabilmişimdir...
sen hala hangi rapor bileşenini kullandığını söylemedin ama rave report değildir umarım.onu bilmiyorum çünkü.bu arada sen o şirket bilgilerinide yazdır.Rapor bileşeninide söylersen olur biter.