Advantage
Merhaba arkadaşlar yakında beni Advantage nin Türkiye distribütörü falan sanacaksınız ama ne yapayım benim hoşuma gitti.
Bu arada Fahrettin abi espriyi göremedi sanırım yukarı ASA yerine ASE yazmış o yüzden dedim rakip değilim diye
Evet Fahrettin abi bütün özellikleri desteklemese de (Veri Export gibi) bir türkçe arayüz ve var. Kullanımı tek kullanıcı için ücretsiz çoklu kullanımda işletim sistemi ve kullanıcı sayısına göre değişiyor 72 ? den 10000 e ya kadar değişen fiyatlar var. 2 kullanıcı için 98 de 396 ? gibi. biraz pahalı gibi o yüzden tek kullanıcı da server yerine yerel kullanım daha iyi.
Türkçe için advantage turkiye web sitesi destek veriyor. Destek konusunda bayağı hızlı. Türkçeleştirmeyi Kale Yazılım yapmış. Ankara da .
Gelelim betty_tr ye
Kardeş sen tek kullanıcı için server değil yerel kurulum yaparsan daha iyi. Yerel kurulumda şifre istemiyor. Ama server kullancaksan web sitelerinde bir ay kullanmak için deneme şifresi veriyorlar. Sanırım 5 kullanıcıya kadar. İstersen şifreleri oradan alabilirsin.
Kolay gelsin....
Bu arada Fahrettin abi espriyi göremedi sanırım yukarı ASA yerine ASE yazmış o yüzden dedim rakip değilim diye
Evet Fahrettin abi bütün özellikleri desteklemese de (Veri Export gibi) bir türkçe arayüz ve var. Kullanımı tek kullanıcı için ücretsiz çoklu kullanımda işletim sistemi ve kullanıcı sayısına göre değişiyor 72 ? den 10000 e ya kadar değişen fiyatlar var. 2 kullanıcı için 98 de 396 ? gibi. biraz pahalı gibi o yüzden tek kullanıcı da server yerine yerel kullanım daha iyi.
Türkçe için advantage turkiye web sitesi destek veriyor. Destek konusunda bayağı hızlı. Türkçeleştirmeyi Kale Yazılım yapmış. Ankara da .
Gelelim betty_tr ye
Kardeş sen tek kullanıcı için server değil yerel kurulum yaparsan daha iyi. Yerel kurulumda şifre istemiyor. Ama server kullancaksan web sitelerinde bir ay kullanmak için deneme şifresi veriyorlar. Sanırım 5 kullanıcıya kadar. İstersen şifreleri oradan alabilirsin.
Kolay gelsin....
Adv
Fahrettin abi;
advantage'ın tek ilgi çeken yanı bence masaüstü ortamında çalışması ve çalışabilmesi için de componentlarından başka hiçbirşeye gerek duymamasıdır. zaten çeviri dediğinizde aslında bu. adamlar oturup sıfırdan program yazmışlar onunla yönetiliyor. bi aralar ben bile böyle bir program yazıp kodlarını internette eğitim amaçlı yayınlamayı düşündüm. ama sonradan araya başka projeler girdi, yapamadım.
adv'nin çözüm ortaklığı için sunduğu bir fırsat var. 350 euro ödeyip hem adv çözüm ortağı logosunu kullanabiliyorsunuz hemde 5 kullanıcılık lisans elde etmiş oluyorsunuz.
adv'nin bence en kötü yanı sunucu olarak ikiye ayrılması. win9X gurubu ve win2k gurubu. mesela win9x sunucusunu aldınız. sonradan 2k ya dönmek isterseniz para ödemek zorunda kalıyorsunuz. bence sunucular tek bi çatı altında buluşsa daha iyi olurmuş.
advantage'ın tek ilgi çeken yanı bence masaüstü ortamında çalışması ve çalışabilmesi için de componentlarından başka hiçbirşeye gerek duymamasıdır. zaten çeviri dediğinizde aslında bu. adamlar oturup sıfırdan program yazmışlar onunla yönetiliyor. bi aralar ben bile böyle bir program yazıp kodlarını internette eğitim amaçlı yayınlamayı düşündüm. ama sonradan araya başka projeler girdi, yapamadım.
adv'nin çözüm ortaklığı için sunduğu bir fırsat var. 350 euro ödeyip hem adv çözüm ortağı logosunu kullanabiliyorsunuz hemde 5 kullanıcılık lisans elde etmiş oluyorsunuz.
adv'nin bence en kötü yanı sunucu olarak ikiye ayrılması. win9X gurubu ve win2k gurubu. mesela win9x sunucusunu aldınız. sonradan 2k ya dönmek isterseniz para ödemek zorunda kalıyorsunuz. bence sunucular tek bi çatı altında buluşsa daha iyi olurmuş.
csyasar :
Peki ben advanced vt yi web tabanlı kulanmak istersem , web sayfamda ne gibi degişiklikler yapmam gerekli. yani bir bir web sayfam var ve bu sayfada veri tabanımı tutmak istiyorum ve türkiyenin neresinden benim programım çalıştırılırsa çalıştırılsın benim web sitemdeki vt ye bağlanmasını istiyorum bunun için ne yapmalıyım.
bu arada ben delphikitabi.com dan kitab almıştım yani 1.5 senedir advanced veri tabanından haberim var. geçen sene biraz kullanımıştım fakat pek hoşuma gitmemişti ozamanlar. şimdi ise bu web tabanlı kısmı baya ilgimi çekti.
bana bu konuda yardımcı olursan sewinirim. ben web sayfama ads uzantılı advanced vt dosyalarımı koydum atıyorum server üzerinde bunu çalıştırmak için ne gerekli.
çalıştıgım hosting şirketi tabiki de advanced i desteklemiyor. ben bunu kendi tarafımdan web sayfama kurabilirmiyim bu mümkünmüdür.
bu konularda beni biraz yaıdnlatırsan sewinirim.
iyi çalışmalar...
Peki ben advanced vt yi web tabanlı kulanmak istersem , web sayfamda ne gibi degişiklikler yapmam gerekli. yani bir bir web sayfam var ve bu sayfada veri tabanımı tutmak istiyorum ve türkiyenin neresinden benim programım çalıştırılırsa çalıştırılsın benim web sitemdeki vt ye bağlanmasını istiyorum bunun için ne yapmalıyım.
bu arada ben delphikitabi.com dan kitab almıştım yani 1.5 senedir advanced veri tabanından haberim var. geçen sene biraz kullanımıştım fakat pek hoşuma gitmemişti ozamanlar. şimdi ise bu web tabanlı kısmı baya ilgimi çekti.
bana bu konuda yardımcı olursan sewinirim. ben web sayfama ads uzantılı advanced vt dosyalarımı koydum atıyorum server üzerinde bunu çalıştırmak için ne gerekli.
çalıştıgım hosting şirketi tabiki de advanced i desteklemiyor. ben bunu kendi tarafımdan web sayfama kurabilirmiyim bu mümkünmüdür.
bu konularda beni biraz yaıdnlatırsan sewinirim.
iyi çalışmalar...
ASE yazdı:Bu arada Fahrettin abi espriyi göremedi sanırım yukarı ASA yerine ASE yazmış o yüzden dedim rakip değilim diye

Evet bu dediginiz belki de gercekten en onemli avantaj olabilir. Fakat cok kullanıcı ortamı icin fiyatının pek de uygun oldugu soylenemez. Yani Sybase ASA'yi kullanıcı basına 100$'a kullanabilirken. Daha ucuz veritabanı olsun diye ancak kullanıcı başı 0$ olan birini tercih etmek isterim. Nitekim 1-2 projede Interbase kullandım ve de aradaki performans farkını, gelistirme sırasındaki avantaj ve dezavantajları yakından gordum. Su an Avrupa'da yuzlerce acente uzerinden calisan turizm projesi 2 yul once interbase uzerindeyi. Ne sıkıntılar cektigimi bir ben bilirim bir de Allah. Sybase ASA ile şu an o anlamda oldukça rahatım. Bir onemli konu da şu ki eger cok kullanıcılı veya tek kullanıcı da olsa cok fazla adette musteriniz oluyorsa o zaman akla hayale gelmeyecek buglar cikabiliyor biliyorsunuz. Bu yuzden kendimi saglama alacak argumanlar kullanmak isterim hep. Olası veritabanı bugları ile ya da zorlukları ile ugrasmak istemem bu yuzden de denenmiş ve guvenilir bir veritabanı kullanmayı her zaman tercih ederim.csyasar yazdı:advantage'ın tek ilgi çeken yanı bence masaüstü ortamında çalışması ve çalışabilmesi için de componentlarından başka hiçbirşeye gerek duymamasıdır.
Kolay gelsin.....
Fahrettin Abi'ye bende Katılıyorum. Uzun süredir yazdıklarınızı okuyorum. Ben FireBird'ü tercih ederim. Hız ve performansı mükemmel tek kötü yanı Elektrik Kesintilerinden etkilenmesi ücretsiz olmasıda bu açığını kapatıyor.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
adv serial
kardeş
http://www.advantageturk.com/GetTrialCode.aspx adresindeki formu doldur. gönder butonuna bas. cevap olarak sana 30 günlük deneme kodlarını verir. kodlar işletim sistemine göre değişiyor. mesela xp,2000, Server2003 kodu ayrı 95,98,me kodu ayrı. zaten sana hepsini yazar uygun kodu kullanarak işlerini halldedebilirsin.
m4st3rmus KARDEŞ;
bir web sayfasında advantage'ı kullanabilmen için sunucuda adv. internet sunucusunun kurulu olması gereklidir. bunun için de hosting şirketinle iletişime geçmen lazım. adv 7 versiyonunun internet sunucusu fiyatı 2000 euro idi. ama şu an nedir bilmiyorum. sen bir host kullanıcısı olarak bu seçeneği kullanamazsın. ama host süren bittiğinde
google'dan advantage hosting anahtar kelimeleriyle arama yap. bir kaç seçenek çıkıyor. onlardan da yararlanabilirsin.
son olarak tekrarlıyorum. advyi internet ortamında (asp ile sayfaya bağlamak vs.) sunucuya kurmadan kullanamazsın.
http://www.advantageturk.com/GetTrialCode.aspx adresindeki formu doldur. gönder butonuna bas. cevap olarak sana 30 günlük deneme kodlarını verir. kodlar işletim sistemine göre değişiyor. mesela xp,2000, Server2003 kodu ayrı 95,98,me kodu ayrı. zaten sana hepsini yazar uygun kodu kullanarak işlerini halldedebilirsin.
m4st3rmus KARDEŞ;
bir web sayfasında advantage'ı kullanabilmen için sunucuda adv. internet sunucusunun kurulu olması gereklidir. bunun için de hosting şirketinle iletişime geçmen lazım. adv 7 versiyonunun internet sunucusu fiyatı 2000 euro idi. ama şu an nedir bilmiyorum. sen bir host kullanıcısı olarak bu seçeneği kullanamazsın. ama host süren bittiğinde
google'dan advantage hosting anahtar kelimeleriyle arama yap. bir kaç seçenek çıkıyor. onlardan da yararlanabilirsin.
son olarak tekrarlıyorum. advyi internet ortamında (asp ile sayfaya bağlamak vs.) sunucuya kurmadan kullanamazsın.
csyasar ;
Hocam anlatmak istediklerinizi anladım bu konudaki yardımlarınız için de ayrıca teşekkür ederim. Hüseyin Hocamdan istemiş oldugunuz FireBird VT`nin Adresi ;
http://firebird.sourceforge.net/
Kolay Gelsin ...
Hocam anlatmak istediklerinizi anladım bu konudaki yardımlarınız için de ayrıca teşekkür ederim. Hüseyin Hocamdan istemiş oldugunuz FireBird VT`nin Adresi ;
http://firebird.sourceforge.net/
Kolay Gelsin ...
Sayın csyasar Özel mesaj çektiğinize göre İlginizi çektiğini tahmin ediyorum.
Aslında bu soruyu sormadan önce forumda bir arama yapsaydınız çok kapsamlı bilgilere ulaşabilirdiniz.
Ben 1,5 Ay öncesine kadar Ado ile uğraşıyordum. FireBird'e yeni sayılırım.
1,5 Aylık tecrübelerime Dayanarak
1. Ücretsiz.
2. Delphi desteği mükemmel hem BDE ile hemde IB ile veri erişimi yapabiliyorsunuz.
3. Client/Server (veritabanı) Ağ ortamında Delphi tarafında Kayıt Kilitleme vesaire işlem yapmıyorsunuz bu tip işleri kendi hallediyor.
4. Hız.
5. Performans.
6. Trigger Desteği (Bu olay delphi nin üstündeki yükü azaltıyor. ve Programınız daha hızlı ve performanslı çalışıyor. Çünkü arka planda veritabanı planladığınız olayları yapmanızda yardımcı oluyor(Bunun la ilgili Fahrettin Abi'nin bir Makalesi var okumanızı tafsiye ederim.)
Ve çözemediğim bir çok yanı var sanıyorum?
Adres
http://prdownloads.sourceforge.net/fire ... e?download
Kolay Gelsin...
Aslında bu soruyu sormadan önce forumda bir arama yapsaydınız çok kapsamlı bilgilere ulaşabilirdiniz.
Ben 1,5 Ay öncesine kadar Ado ile uğraşıyordum. FireBird'e yeni sayılırım.
1,5 Aylık tecrübelerime Dayanarak
1. Ücretsiz.
2. Delphi desteği mükemmel hem BDE ile hemde IB ile veri erişimi yapabiliyorsunuz.
3. Client/Server (veritabanı) Ağ ortamında Delphi tarafında Kayıt Kilitleme vesaire işlem yapmıyorsunuz bu tip işleri kendi hallediyor.
4. Hız.
5. Performans.
6. Trigger Desteği (Bu olay delphi nin üstündeki yükü azaltıyor. ve Programınız daha hızlı ve performanslı çalışıyor. Çünkü arka planda veritabanı planladığınız olayları yapmanızda yardımcı oluyor(Bunun la ilgili Fahrettin Abi'nin bir Makalesi var okumanızı tafsiye ederim.)
Ve çözemediğim bir çok yanı var sanıyorum?
Adres
http://prdownloads.sourceforge.net/fire ... e?download
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Re: adv serial
Forumda yer yer sybase ile ilgili bazı şeyler yazmıştım. sybase diye ratarak bunlara ulaşabilirsiniz.csyasar yazdı:biz de senden kullanımı ve parasal açıdan sysbase hakkında bilgi vermenizi rica ediyoruz.
iyi çalışmalar.
Genel olarak soyliyebilecegim. Olceklenebilir (Pocket PC'den Enterprise boyuta kadar) olması. Sybase ASA ve ASE isimli iki versiyonu var. ASA'nin maliyeti cozum ortagi olup on odemeli alım yapabilirseniz PC basına 100$ civarlarına inebiliyor. Yani 3 kullanıcı 100$, 5 kullanıcı 500$ ve server ucretlendirilmiyor. Oysa liste fiyatrı erver 400 kusur $ artı her cliet da 130 kusur $.
Uygulama geliştiricilere çok kolaylıklar sağlıyor. Şu kadarını söylemeliyim ki: Yazmam gereken bir kodun veritabanı tarafında yazılabilme imkanı varsa mutlaka o tarafta yazmayı tercih ediyorum. Cunku aynı işi yapacak kodu delphi'ye gore bile daha kısa olarak yazmanız mumkun. Hatta genelde daha kısa oluyor. Tabi ki doğal olarak çok daha performanslı çalışacak olması da ayrı bir ustunluk.
fahrettin abiye katılıyorum kodun vt ile ilgili kısmının vt tarafında yazılması cok kolaylık sunuyor
firebird un en buyuk avantajı bence ucretsiz olması ama fahrettin abinin dedigi gibi musteri katlanıyorsa vt maliyetine sybase in sundugu da cok ama cok avantajlar var
bir cok yerden cok methini duydum sybase in
neyse firebird hakkında birkac kelam da ben edeyim
firebird client/server programlamayı bana ogreten cok guzel bir vt
net uzerinde hakkında bol ornek acıklama bulabiliyorsunuz
ve uzerinde hemen hemen heryseyi yapmakta mumkun
tabi eksiklikleri de yok degil
Delphi tarafından kullanımına gelince toplam 4 ibx componenti her isinizi gormekte
ibdatabase,ibtransaction, ibdataset ve ibquery
baska bir seye gerek yok inanın
bunlar ile herseyi yapmanız mumkun
zaman zaman foruma ilginc ozellikler buldugum faydalı bilgileri gonderdim
eger aratırsanız cok daha detaylı bilgilere ulasabilirsiniz.
firebird un en buyuk avantajı bence ucretsiz olması ama fahrettin abinin dedigi gibi musteri katlanıyorsa vt maliyetine sybase in sundugu da cok ama cok avantajlar var
bir cok yerden cok methini duydum sybase in
neyse firebird hakkında birkac kelam da ben edeyim
firebird client/server programlamayı bana ogreten cok guzel bir vt
net uzerinde hakkında bol ornek acıklama bulabiliyorsunuz
ve uzerinde hemen hemen heryseyi yapmakta mumkun
tabi eksiklikleri de yok degil
Delphi tarafından kullanımına gelince toplam 4 ibx componenti her isinizi gormekte
ibdatabase,ibtransaction, ibdataset ve ibquery
baska bir seye gerek yok inanın
bunlar ile herseyi yapmanız mumkun
zaman zaman foruma ilginc ozellikler buldugum faydalı bilgileri gonderdim
eger aratırsanız cok daha detaylı bilgilere ulasabilirsiniz.
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
merhabalar
Yaklaşık 6 aydır interbase\firebird ile yazılım geliştiriyorum...
Bundan önce sql server üzerinde çalışan 2 proje geliştirdim.
Sonra bir arkadaşımın ısrarı üzerine advantage kurdum.
Advantage in cicili bicili arayuzu cok hos ama inanın advantage ile yapabileceginiz herseyi firebird ile yapmak mumkun... Hemde ucretsiz...
Cok da derin incelemedim ama advantage da xml export işlemi var farklı olarak, birde delphi kodlarıyla stored proc, trigger yazilabiliyormuş(bir veritabanı yazılımcısı olunacaksa standart proc ve trigger dili bilinmelidir ki...) bunun dışında çok da avantajlı bir yanını göremedim.
Önceleri ib 6.0 ile uğraşıyordum. windows XP üzerindeki sorunları yüzünden (create ettiğim viewleri görememe, server client bağlantısında sorun çıkarma gibi) firebirde geçtim. Tool olarak da ibexpert i kullaniyorum.
Sqlserver daki gibi tüm toolları bir arada kuramama hoşuma gitmedi ama baktım ki ibexpert setup istemeyen kendi halinde bir exeymiş.
Firebird de bana sıkıntı veren, şunu yapamıyorum diyebileceğim birşeyle karşılaşmadım şimdilik...
Şair amcanında destegiyle tabiki...
IBStoredProc nesnesini de keşfettikden sonra kod karmaşasından kurtuldum. Firebird\ib sistemine daha da bir bağlandım.
Tek makinada çalışan bir otomasyon projemin server\client mimarisinde çalışanı istenildiğinde bu yapıya kolayca adaptasyonu ile ne kadar da doğru bir sistem seçtiğimi görmüş oldum...
herşeye ragmen firebird\ib diyorum:)
Bundan önce sql server üzerinde çalışan 2 proje geliştirdim.
Sonra bir arkadaşımın ısrarı üzerine advantage kurdum.
Advantage in cicili bicili arayuzu cok hos ama inanın advantage ile yapabileceginiz herseyi firebird ile yapmak mumkun... Hemde ucretsiz...
Cok da derin incelemedim ama advantage da xml export işlemi var farklı olarak, birde delphi kodlarıyla stored proc, trigger yazilabiliyormuş(bir veritabanı yazılımcısı olunacaksa standart proc ve trigger dili bilinmelidir ki...) bunun dışında çok da avantajlı bir yanını göremedim.
Önceleri ib 6.0 ile uğraşıyordum. windows XP üzerindeki sorunları yüzünden (create ettiğim viewleri görememe, server client bağlantısında sorun çıkarma gibi) firebirde geçtim. Tool olarak da ibexpert i kullaniyorum.
Sqlserver daki gibi tüm toolları bir arada kuramama hoşuma gitmedi ama baktım ki ibexpert setup istemeyen kendi halinde bir exeymiş.
Firebird de bana sıkıntı veren, şunu yapamıyorum diyebileceğim birşeyle karşılaşmadım şimdilik...
Şair amcanında destegiyle tabiki...
IBStoredProc nesnesini de keşfettikden sonra kod karmaşasından kurtuldum. Firebird\ib sistemine daha da bir bağlandım.
Tek makinada çalışan bir otomasyon projemin server\client mimarisinde çalışanı istenildiğinde bu yapıya kolayca adaptasyonu ile ne kadar da doğru bir sistem seçtiğimi görmüş oldum...
herşeye ragmen firebird\ib diyorum:)
Yazılar ilgimi çekti de birazda ben yazayım istedim. Yukarda yazılanlara baktığımda genel olarak herkes kendi kullandığı veritabanının daha iyi olduğunu düşünüyor. Şahsen benim böyle bir düşüncem yok. Projeme göre veritabanı tercih ederim ve öyle de ediyorum. Bazı projelerimde paradox kullandım ve kullanıyorum da. Bazılarında firebird/IB, MSSQL SERVER. Yani projenin büyüklüğüne,müşterinin para durumuna göre göre tercihler yapıyorum. Fahrettin beyin Interbase den neler çektiğini bilmiyorum ama ben firebird / IB ikilisinden hiç çekmedim. Şimdiye kadar kullandığım en iyi veritabanlarından biri. Asla naz ettiğini görmedim. Multiuser ortamlarda mükemmel. Tek eksiği elektirik kesintilerinden etkilenmesi ki bunun çaresini de makaleler bölümünde anlatmıştım. Advantage ın satıcıları delphitürk sitesinde yazılarımdan dolayı bana bir takım hediye advantage cd si gönderdiler. Kurdum inceledim. Ancak hiç de içimi umutla dolduracak şeylerle karşılaşmadım. Hızlı evet hemde çok hızlı. Ancak benim için hız değil stabilite önemlidir. Doğru çalışmayan ancak hızlı çalışan bir program takdir edersiniz ki hiç bir şeydir. Bir projemde de sybase i denedim ve gerçekten muhteşem olduğunu gördüm. Hatta sybase i gördükten sonra fahrettin beyin sybase i IB ile karşılaştırması bile garibime gitmişti. Çünkü sybase dünyanın en büyük ve güçlü veritabanlarından birisi. Yeteri kadar olgunlaşmış bir veritabanı. Sybase türkiye ise bu konuda müthiş bir şekilde destek veriyor. Hatta helal olsun dedirtiyorlar. Bu sebeblerle firebird/ib karşılaştırmak doğru olmayacaktır. Advantage a gelince paradox tan farkını gören varsa bana bildirsin. Ben hiç bir farkını görmedim. biraz daha hızlı o kadar. Ona o kadar para vereceğime paradox kullanırım çok daha avantajlı server i 200, clienti 150 dolara satıyor adamlar. beni defalarca telefonla aradılar kullanın diye ısrar ettiler. Bi tarafta fahrettin beyin dediği gibi bedava paradox veya firebird dururken neden o kadar para verip advantage kullanayım ki... eğer para vereceksem ki (büyük bir projededir bu) o zaman sybase gibi çok daha güçlü bir veritabanını kullanırım. Üstelik daha da ucuz. Hatta firebirdden bile çok daha güçlü ve çok daha stabilken. Bu kadar handikabları varken neden advantage de ısrar; onu da anlamış değilim. Hız mı ? Bilmiyorum ama hız bana hiç güvenli gelmez. Bir şey hızlı çalışıyorsa mutlaka bi yerlerde güvenlikten ve duraganlıktan fedakarlıklar edilmiştir. Tıpkı geçen yıl PC magazin dergisinin hız yarışlarında asus boardın 1 nci gelmesi gibi. Siemens itiraz ettiğinde asus boardlar incelendi ve kristallerin overlock lu olduğu anlaşıldı. Normal kristaller takıldığında ise siemens board 1nci sıraya yükseldi. bunun gibi bu da.. Beni korkutuyor advantage, güven vermiyor kısacası. Üstelik yapısı client / server da değil...
Sevgiler...
Sevgiler...