Şu anda daha çok hangi veritabanını kullanıyor sunuz?

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.

Şu anda daha çok hangi veritabanını kullanıyor sunuz?

Anket 06 Tem 2003 03:46 tarihinde bitecek

Interbase/Firebird
44
30%
Oracle
9
6%
Sysbase
2
1%
SQL Server
28
19%
mySQL
11
8%
DB2
3
2%
Paradox/dBase
33
23%
dbIsam
1
1%
Easy Table
1
1%
Diğer
13
9%

Toplam oy: 145

Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

Kullandığım veritabanı

Mesaj gönderen efkan »

ben firebird ü bi kaç kez duymuştum ancak yüzünü görsem tanımam
interbase inde bedava olduğunu ilk kez bu forumdan öğreniyorum..interbase 6 var elimde ama ücretli diye kullanmıyorum.ve fiyatlarıda oldukça pahalı.. sybase i merak ediyorum ancak 12 saat çalıştığımdan ve sürekli monitör karşısında olduumdan hiçbir yere el atamıyorum..
şu anda ms access kullanıyorum..nedeni çok hızlı veritabanı programlama yapılabiliyor..35 kullanıcılı bi programımız var.. elbetteki mysql e çevirmek istiyoruz ama daha çok yabancıyız ve turkiyede muhatap olunacak kimse yok sebebi open source olması :(
Bilgisayar Programcısı/Analyst ve Sistem Yöneticisi
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Re: Kullandığım veritabanı

Mesaj gönderen mussimsek »

efkan yazdı:interbase 6 var elimde ama ücretli diye kullanmıyorum.ve fiyatlarıda oldukça pahalı..
Merhaba,

bu noktada yanlışınız var, Interbase 6.0, 6.01 ve 6.02 ile Firebird'ün tüm sürümleri bedavadır. Interbase 6.5 ve üstü paralıdır.

Kolay gelsin.
bgoktas
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bgoktas »

interbase ve firebird küçük ve orta boyutlu projeler için süper databaseler
biz şirket olrak çok kullanıcılı ve çok fazla veri olan projelerde interbase 6
yı kullandık. sonuç şu ana kadar iyi yanlız int. 6'nın tek problemi database bazen çökebiliyor. kurtarmak için çok çaba gerekiyor. firebird'e yeni geçtim . interbase 5 ve interbase6 dosyalarının tamamını açabiliyor.

arayüz meselesi için birçok tool mevcut. odbc desteği varmı onu bilmiyorum.(İnterbase 6nın yoktu ama easysoft parayla satıyordu)
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

1. firebird için ODBC, .net sürücüleri mevcut. Sitesinden inidirilebilir.

2. Interbase durup dururken göçmez. Çok sağlam bir veritabanıdır. Sizin yapınızda bir problem olabilir. Benim şu ana kadar duyduğum tek problem : elektirik kesilmelerinde sorun olabiliyor. Bu konuyu da daha önce tartıştık. Arattırıp ilgili konuya ve çözüm önerilerine ulaşabilirsiniz.

Kolay gelsin.
bgoktas
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bgoktas »

odbc driver için teşekkürler
FrontPage
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen FrontPage »

Merhabalar,

Ben ilk olarak paradox ile başladım. Daha sonra firebird kullandım. firebird neden bilmiyorum ama benim ilgimi çekemedi. Bu sırada Php ile aram ısındığı için birden bire kendimi mysql içerisinde buldum. Ama trigger filan gibi çok işe yarayacak güzel özellikler bu veritabanında yok. Bu çok büyük bir dezavantaj diye düşündüm. advantage araştırdım ama bana göre olmadığını anladım. Daha sonra mysql in sitesinde maxdb gördüm. Hala onu araştırıyorum. Acaba makinama nasıl kurabilirim diye.
Her neyse arkasından en son Linuxnet dergisini aldığında PostqreSQL in güzel kapasitesi olduğunu okudum. hızlı olduğunu biliyorum. Web den dolayı. Onunda win32 ye kurulumu büyük problem ama powergres adı altında bir programla kolay bir şekilde kuruldupunu gördüm. arayüzüde güzel. desteklediği özellikler de güzel. Profesyonel çözümler içinde harika. Ücret olarak eğer direk pgsql i kurarsanız ücretsiz (cygwin) diye bir araçla birlikte kuruluyormuş. Onu deneyecek kadar zamanım olmadı henüz ama ilk fırsatta deneyeceğim :) powergres ile kurulumunu denedim. çok hoşuma gitti sadece ufak çapta bir ücreti söz konusu. bu veritabanına bu para fedaaa olsun. :)

Ama şu an çalıştığım sektör olarak oracle üzerinde çalışıyoruz.
mcihad
Üye

Mesaj gönderen mcihad »

Evet geçen yıl bizim erciyes universitesinde biri postgreSQL semineri vermişti . Linux üzerine kurulumunu gücünü falan anlatmıştı ama pek ilgimi çekmedi . linux u o kadar övdü ki sormayın

bizim arkadaş seminerden sonra dalgasına demiştiki

ortağam bu linux öyle bişeyki fişi çekiyosun ama yinede çalışıyor

Bu Konuda (postgreSQL) http://seminer.linux.org.tr/seminer-notlari.php sayfada birkaç seminer notu var inceleyebilirsiniz
Bize iyilik yaraşır.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

mcihad yazdı: ortağam bu linux öyle bişeyki fişi çekiyosun ama yinede çalışıyor
Zaten linux da ancak böyle anlatılabilirdi :lol: :lol: :lol:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
ahmet_sinav
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ahmet_sinav »

Herkese iyi çalışmalar.
Forumunuza yeni katıldım naçizane bir kaç fikrimi iletmek istedim.
Ben bundan 7 ay öncesine kadar bir firmada öğrenci otomasyon projeleri yazıyordum ve kullandığım veri tabanı fire bird.Ücretsiz olması bakım ve onarım işlemlerinin güvenirliliği,ve herşeyden önemlisi RDBMS(ilişkisel) olması ib'nin avantajları.RDMS deyip geçmeyin içerisinde tanımlayabildiğiniz fonksiyon ve procedureler, generator ve trigger olayı Role sistemi... yani bir RDBMS'den beklediğiniz herşey mevcut.Yazdığım hiçbir projede şu ana kadar hiç bir hata vs.. almadım.Diğer veri tabanları bir yana ib bir yana bence.Misalen yazdığınız bir procedure database yapılan insert,update,delete işlemlerinde önce veya sonra DB'nin başka bir tablosuyla ilişkiledirebiliyorsunuz.Diğerlerinde (DBMS)'de ise bunu kodla çözmek zorundasınız kod yazmaktan kimse üşenmez tabii ki ama bir de işe performansı katarsanız... Fazla söze gerek yok bence firebird dünyada bir numara.
Saygılar;
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Merhaba,

forumda bu konu üzerine daha önce de konuşuldu. En uygun çözüm duruma en uygun veritabanını kullanmak. Interbase/Firebird küçük ve orta çaplı projelerde çok idealken, proje büyük (>100 kullanıcı) ise Sybase/SQL Server biraz daha büyükse Oracle kullanmanız en uygunu olacaktır.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

Ahmet Bey aramıza hoş geldiniz ,
fikrinize saygı duymakla birlikte tam katılamdıgımı belirtmek isterim. Admin'in soyledigi bence de dogru...

Fakat asıl soylemek istedigim bu degil... Bu mesajı yazmamdaki asıl gaye... Herhangi bir konuda tecrubeli birinin aramıza katılmış olması güzel. Hele ki bu konu firebird olunca daha da guzel... Zira forumumuzda epey interbase ve firebird kullanıcısı var... Karşılıklı olarak bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmak uzere...

iyi çalışmalar dilerim....
* http://www.fahrettin.org Manzara Fotoğraflarım... :)
* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler... ;)
* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır... 8)
Kullanıcı avatarı
ahmet_sinav
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ahmet_sinav »

evet sizlere katılıyorum daha büyük projelerde Sql server/sysbase tabiiki tartışılmaz ama türkiye şartlarında maliyet olayını hesaba kattığınız zaman mutlak bir sabit değer gibidir firebird.Sağlamlığı güvenirliliği vs.. bulunmaz bir hint kumaşı niteliğinde.Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bu işle uğraşan 6-7 arkadaşım var hepsi bu konuda hemfikir.
Fahrettin bey hoşgeldiniz mesajınız için teşekkür ederim.Elbette bilirsiniz Bilgi Paylaştıkça çoğalır.Ben bu işi sizin gibi forum yapan sitelerde öğrendim.Bilenler bilmeyenlere....
Elbette programcılıkta herkes herşeyi bilemez programcılık profesörüde olunmaz elbet herkesin bir bildiği bir de bilmediği vardır ki eminim bilinmeyen çok daha fazladır.Aynı buzdağının altı gibi.
Saygılar;
Kullanıcı avatarı
Immortal
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Immortal »

merhaba, paradox,access,advantage dan sonra mssql kullanmaya başladım!..

mssql oldukça iş görür fakat bazı akradaşlarında dediği gibi oldukça da ram tüketen bir teknoloji...şahsen bu anlamda kendimi yeni bir db ye upgrade etmek te istiyorum... bu bağlamda IB 7.1 dendedim...(diğer sürümlerine göre araçları oldukça daha iyi:)) ) fakat bir sorunum war...unicode olayı... bunun püf noktasını bazı şeylerle (şuan hatırlamıyorum...bazı yapılandırma komutlarıyla) aşmaya çalıştım ama beceremedim!... hatta bu sitenin IB konusunda anlattığı şeyleride okumuştum... yinede nafile:) [becereksizlik diz boyu anlıcanız]

kısaca, benim gibilere yardım etme anlamında bu dökümanları ya da uygula-öğren niteliğinde ki makalelerinizi bizlerden esirgemeyin diyor ve hepinize iyi çalışmalr diliyorum!
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

paradox ile başladım 1-2 projede kullandım daha sonra. advanced kullandım biraazcık onuda sewmedim. şuanda firebird ile mutluyuz :p :lol: birbirimiz ile çok uyum sağladık :lol:

ayrılmayı düşünmüyoruz...

Kolay Gelsin..
dberdi
Üye

mssql kullanıyorum

Mesaj gönderen dberdi »

arkadaşlar :D belki bana biraz antipati duyuyosunuz :) olabilir, herkese saygılar,

ben mssql kullanıyorum ve kolay kolayda vazgeçmeyi düşünmüyorum, nedenlerine gelince

hani kimse beni yanlış anlamasın ben mssql hayranı biri değilim ama, şimdi mysql i sun aldı, os idi ama ne olacağı belli değil, dünya piyasasının çok büyük bir kısmını (web için) mysql elinde tutuyor, sun yarın birgün para isterse kim ne yapabilir, bütün web sunucularının bi anda değişmesi mümkün değil,

firebird çok iyi bi veritabanı sistemi ve çok hızlı gelişiyor, saygıdeğer admin arkadaşlarımında dediği gibi okadar küçük ama çok büyük işleri başarması herkesi düşündürüyor, peki yarın birgün firebird i microsoft yada oracle satın alırsa ne olacak, ozaman da hurraaaa başka bi vt sistemimi aranacak, transferler vs vs bunlarlamı uğraşılacak,

postgres diyoruz ama halen tr karakter sıralamasında bi sürü sorun çıkıyor, taaa bundan 15 sene önce dbase de yaptığımız gibi kendi sıralama indeximizi nerdeyse kendimiz oluşturuyoruz, yarın birgün buda giderse ne olacak,

aslına bakılırsa arkadaşlar ben başka bi mesajdada yazmıştım mssql ile ilgili bi yazı hatta birazda savunmuştum, o teorimde halen iddalıyım ama açıkçası bende mssql kullanmak istemiyorum, yanlız başkabir db ye geçmeyede biraz korkuyorum.. çünkü hani microsoft güven veriyor, hani yarın birgün ne olacağı belli olmayan bi yapıya sahip değil, mssql çok kasıyo makinaları, sql express bile 1 gb ram istiyoki piyasa şartlarında halen 256 ramlik pc ler bile mevcut, extra maliyeti müşteriler istemiyorlar. ama yani çok kafam karıştı benim, özellikle bu foruma baktım bakalı firebird yönünde biraz fazla eğilimlere başladım, hani bırakıp geçecem herşeyi ama nası olcak bilemiyorum, oracle çok pahalı bi sistem, yarın birgün firebirdi oracle alırsa ve koyarsa kotayı? ozamanda yani nebilim bilemiyorum, fikri olan varsa aydınlatabilirmi,? birde bazı yazılarda okudum firebird çökme vs oluyomuş, yani bu benim başıma interbasede gelmişti 6 versiyonunu kullanırken bir iki kez çökmüştü uygulama, şimdi 6-7 senedir sql server uygulamalarımızda hiç sorunda çıkmıyor. ama yinede bilemiyorum ya kafam çok karıştı benim :?: