arkadaşlar

belki bana biraz antipati duyuyosunuz

olabilir, herkese saygılar,
ben mssql kullanıyorum ve kolay kolayda vazgeçmeyi düşünmüyorum, nedenlerine gelince
hani kimse beni yanlış anlamasın ben mssql hayranı biri değilim ama, şimdi mysql i sun aldı, os idi ama ne olacağı belli değil, dünya piyasasının çok büyük bir kısmını (web için) mysql elinde tutuyor, sun yarın birgün para isterse kim ne yapabilir, bütün web sunucularının bi anda değişmesi mümkün değil,
firebird çok iyi bi veritabanı sistemi ve çok hızlı gelişiyor, saygıdeğer admin arkadaşlarımında dediği gibi okadar küçük ama çok büyük işleri başarması herkesi düşündürüyor, peki yarın birgün firebird i microsoft yada oracle satın alırsa ne olacak, ozaman da hurraaaa başka bi vt sistemimi aranacak, transferler vs vs bunlarlamı uğraşılacak,
postgres diyoruz ama halen tr karakter sıralamasında bi sürü sorun çıkıyor, taaa bundan 15 sene önce dbase de yaptığımız gibi kendi sıralama indeximizi nerdeyse kendimiz oluşturuyoruz, yarın birgün buda giderse ne olacak,
aslına bakılırsa arkadaşlar ben başka bi mesajdada yazmıştım mssql ile ilgili bi yazı hatta birazda savunmuştum, o teorimde halen iddalıyım ama açıkçası bende mssql kullanmak istemiyorum, yanlız başkabir db ye geçmeyede biraz korkuyorum.. çünkü hani microsoft güven veriyor, hani yarın birgün ne olacağı belli olmayan bi yapıya sahip değil, mssql çok kasıyo makinaları, sql express bile 1 gb ram istiyoki piyasa şartlarında halen 256 ramlik pc ler bile mevcut, extra maliyeti müşteriler istemiyorlar. ama yani çok kafam karıştı benim, özellikle bu foruma baktım bakalı firebird yönünde biraz fazla eğilimlere başladım, hani bırakıp geçecem herşeyi ama nası olcak bilemiyorum, oracle çok pahalı bi sistem, yarın birgün firebirdi oracle alırsa ve koyarsa kotayı? ozamanda yani nebilim bilemiyorum, fikri olan varsa aydınlatabilirmi,? birde bazı yazılarda okudum firebird çökme vs oluyomuş, yani bu benim başıma interbasede gelmişti 6 versiyonunu kullanırken bir iki kez çökmüştü uygulama, şimdi 6-7 senedir sql server uygulamalarımızda hiç sorunda çıkmıyor. ama yinede bilemiyorum ya kafam çok karıştı benim