ClientDataset ve XML kullanabilirsin. 500 ile sınırlı değildir.
Bunun yanında Turbopower Flashfiler kullanabilirsin. SQL desteği var ve doğrudan EXE'ne derleniyor.
Veri tabanı önerisi istiyorum
Selam.Resim Göstericimi?(ACDSee Türü) Yoksa,Resimleri VT'ye kaydetmeden gösteren bir proğrammı yapmak istiyorsunuz?
Ben ACDSee türü(Resim Gösterici) bir proğram üzerinde çalışıyorum,resimi işlemek hariç diğer tüm işlemleri yapan ACDSee gibi ,ama sadece Tüm resim formatlarını otomatik taniyan bir proğram üzerinde çalışıyorum.
Ben ACDSee türü(Resim Gösterici) bir proğram üzerinde çalışıyorum,resimi işlemek hariç diğer tüm işlemleri yapan ACDSee gibi ,ama sadece Tüm resim formatlarını otomatik taniyan bir proğram üzerinde çalışıyorum.
şeklinde belirtmiştim. Resimleri veri tabanına kaydetmiyorum (projeye başladım). Resimleri göstermek gibi bir amacımda yok."Resimleri normal klasörlerden kullanacak."
Sizin projenize gelince;
neden böyle bir programa ihtiyaç duydunuz? Tüm resim formatlarını delphi için yazmak çok zor olmaz mı? Açık kaynak kodlu bir sürü proje var bu konuda. NxView projesi çok başarılı mesala. 200 farklı formatı desteleyebiliyor.
http://perso.orange.fr/pierre.g/indexgb.html
(Dostum Delphiyi bu kadar hafife almayın!)
Bir firmanın isteğine göre ,yapıyorum ,Delphide , "tif" dahil tüm Resim formatlarını çok rahat kullanıyorum.Resimler bilgisayarda,bulundukları klasörlerde,Özel şifre sistemi dahil,Kesme,X-Y Piksel değişikliği,Döndürme,Transparan,renk değiştirme,vs....işlemleride yapacak..yani Bir Tekstil firmasının isteğine göre hazırlıyorum,..Malum firmalar arası resim Taklidi,kopyalanması dolayısıyla,internet, veya herhangi bir yolla başka yerlere transfer olan bu resimler sadece Özel şifre sistemi uygulanan bu proğram dolayısıyla açılacak....(Zaten bu tür firmalar ACDSee,irfan view..vs...gibi proğramları kullanıyorlar.)
Ama ben sizin ne yapmak istediğinizi anlamadım?.
Bir firmanın isteğine göre ,yapıyorum ,Delphide , "tif" dahil tüm Resim formatlarını çok rahat kullanıyorum.Resimler bilgisayarda,bulundukları klasörlerde,Özel şifre sistemi dahil,Kesme,X-Y Piksel değişikliği,Döndürme,Transparan,renk değiştirme,vs....işlemleride yapacak..yani Bir Tekstil firmasının isteğine göre hazırlıyorum,..Malum firmalar arası resim Taklidi,kopyalanması dolayısıyla,internet, veya herhangi bir yolla başka yerlere transfer olan bu resimler sadece Özel şifre sistemi uygulanan bu proğram dolayısıyla açılacak....(Zaten bu tür firmalar ACDSee,irfan view..vs...gibi proğramları kullanıyorlar.)
Ama ben sizin ne yapmak istediğinizi anlamadım?.