bence mahsuru yokama ne yazık ki o kod, Delphi ile değil, C++ Builder ile yazıldı.

rapidshare atabilirsen sevinirimKodu gönderebileceğim bir adres bilmiyorum, eğer bu konuda yardımcı olursanız, o projeyi gönderebilirim.
Merhabalar,Opt2000 yazdı: 18 Şub 2006 10:12 Selam,
Kenar bulma (Find Edges) işleminin uygulanması, biraz da resme bağlı. Eğer resim blok halde birbirine yakın renklerden oluşuyorsa o zaman kenar bulma uygulamak daha iyi sonuç veriyor. Çünkü sadece kontrast ayarı ile birbirine yakın renkler ayrılmıyor, aksine daha çok birbirine yaklaşıyor (Zaten kontrastın anlamı da bu). Bu yüzden daha çok çekilen resimle ilgili. Ama benim tahminime göre panoramik çekimlerin birleştirilmesinde kenar bulma algoritmasına pek de gerek yok. Çünkü zaten birleştirilecek olan kısımda kontrol edilecek yer çok fazla değil. Hatta buna benzer bir proje bile hazırlamıştım, daha doğrusu bir öğrencinin ödeviydi
Ama fotograf değil, iki ayrı Webcamden gelen görüntüyü otomatik olarak birleştirmeye çalışıyordu. Yanlış hatırlamıyorsam, birinci resimde seçtiğiniz bir alanı ikinci resimde bulmaya çalışıyor ve ikinci resmi, üst üste gelecek şekilde kaydırıyordu. Burada tek can sıkıcı konu belli bir seçin yapılması gerekliliği. Tahmin edebileceğiniz gibi bu da önemli bir sorun değil. Bu akşam eve gidecek olursam, isteyen arkadaşlara algoritmayı gönderebilirim.
Kolay gelsin,
Bahadır Alkaç
Merhaba,selocanbaba yazdı: 13 Haz 2018 03:21 Merhabalar,
hocam bu konu ile alakalı olarak bizim ihtiyacımız , %100 aynı kenarla başlamayan 2 resim arasındaki belirli büyüklükte olan farkları bulup kutucuk içine alıp kullanıcıya göstermek istiyoruz, bunun için bir öneriniz , component , library yada ne code varsa çok sevinirim.
Merhabalar hocam formda bir kpnu paylaştum ve desteğe ihtiyacım konu hakkında destek verebilrimisiniz acabaOpt2000 yazdı: 18 Şub 2006 10:12 Selam,
Kenar bulma (Find Edges) işleminin uygulanması, biraz da resme bağlı. Eğer resim blok halde birbirine yakın renklerden oluşuyorsa o zaman kenar bulma uygulamak daha iyi sonuç veriyor. Çünkü sadece kontrast ayarı ile birbirine yakın renkler ayrılmıyor, aksine daha çok birbirine yaklaşıyor (Zaten kontrastın anlamı da bu). Bu yüzden daha çok çekilen resimle ilgili. Ama benim tahminime göre panoramik çekimlerin birleştirilmesinde kenar bulma algoritmasına pek de gerek yok. Çünkü zaten birleştirilecek olan kısımda kontrol edilecek yer çok fazla değil. Hatta buna benzer bir proje bile hazırlamıştım, daha doğrusu bir öğrencinin ödeviydi
Ama fotograf değil, iki ayrı Webcamden gelen görüntüyü otomatik olarak birleştirmeye çalışıyordu. Yanlış hatırlamıyorsam, birinci resimde seçtiğiniz bir alanı ikinci resimde bulmaya çalışıyor ve ikinci resmi, üst üste gelecek şekilde kaydırıyordu. Burada tek can sıkıcı konu belli bir seçin yapılması gerekliliği. Tahmin edebileceğiniz gibi bu da önemli bir sorun değil. Bu akşam eve gidecek olursam, isteyen arkadaşlara algoritmayı gönderebilirim.
Kolay gelsin,
Bahadır Alkaç
Resimler anlaşılamayacak kadar küçükler. Büyütülemiyorlar. İnternet üzerinde bir yere yükleyip bağlantı (URL) bilgisini paylaşabilir misiniz?
merhabalar,ertank yazdı: 15 Haz 2018 03:30Resimler anlaşılamayacak kadar küçükler. Büyütülemiyorlar. İnternet üzerinde bir yere yükleyip bağlantı (URL) bilgisini paylaşabilir misiniz?