rsimsek yazdı:Neden alındığınızı pek anlamadım Ali bey. Fakat doğrusu işin uzadığı belli

Daha önce de ilgili konu gündeme gelmişti. Fakat yine de pazarda domatesin kilosu kaça diye soran birisine detaya girip yok bu domatesin içinde şu minarellere ve şu oranda şu şu vitaminler var demenin pek bir anlamı yok. Belki olayı fazlaca didikledik. ve programcı zaten çalışır durumdaki sisteme VT ve programını kopyalayıp çalışır hale getirecektir.
Sistem yöneticisi olayına gelince çalıştığım ortamla hiç bir ilgisi yok. Çünkü yaklaşık iki sene öncesinde öyle bir görevim vardı fakat şu an yazılım işim yok. Böyle bir ekip işi olunca görev dağılımı yapmak gereklidir. Burada konuştuğum ölçeklerde ise genelde programcı aynı zamanda VT yöneticisidir. Ayrıca sistem gereksinimleri için taleplerinizi bildireceğiniz bir muhatabınız yok. Kendisi tasarladığı sistemi kuracaktır. Biz de bir nebze olsun ipuçlarını ve perfomansın donanımsal parametrelerini vermeye çalışıyoruz. Var tabi ama o da finanse edecek olan iş sahibi
Terminator yazdı:..Eğitimli bir programcının zaten çok iyi biliyor olması gereken bu konuları konuşmak baydı beni.
Eğitimli yerine ben kendini yetiştiren demeyi yeğlerim. Çünkü eğitim zorlamaya dayalıyken, kendini yetiştirme istiyerek yapılan bir eylemdir

Alınmak değil, eleştiriydi benimki. Proje mühendisliği, Sistem analistliği,
Veritabanı ve Sistem Tasarımcılığı, Kodlama uzmanlığı, Test uzmanlığı, Sistem bakım ve yaşatımcılığı, Satış, Pazarlama gibi kavramların anlaşılamadığı, uygulanamadığı bir ortamda, pagesize ya da R/W blok
gibi ilkel sistem prensiplerinin bile sonradan öğrenilmeye kalkıldığı bir ortamda, ben ne konuşsam boş aslında. O yüzden sistem yöneticisine havale etmenizi biraz lüx buldum.
Domates örneğiniz üzerinden devam etmek gerekirse,
adamlar domatesin vitaminini sormuyor, bu domatesi yemeğe neden koyuyoruz diye soruyor. o domates sadece o yemeğe özgü de değil bunu bile bilmiyor. Ben vitamini konusuna hiç girmedim bile. Vitamini şu olurdu mesela, sektörs per track, sektörsize and grap size, tracks per side vs.
Eğitimle öğretimi karıştırdığınızı düşünüyorum. Eğitim zorunlu değildir ve yokluğu gizlidir, gizli açlık gibidir. Öğretim ise somuttur, belgelidir, fiziksel tokluk gibidir. Memleketimiz, öğretimli ama eğitimsiz diplomalı insanlarla dolu mesela. Ben kendi kendine eğitimli ama öğretimi önemsiz bir insanım mesela. Çalıştığım hiçbir iş, bırakın eğitimi okulda öğrendiğim bir konu dahi olmadı. Eğitim, tam aksine zorlamaya dayanmayan bir olgudur insanlar için, fiziksel beden eğitimini ya da evcil hayvanlardan konuşmuyorsak eğer. O yüzden eğitim zorlaması değil, öğretim zorlaması var.