programa dosya gömme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
hüseyin hocam orada animete objesini kullanmışsınız.O obje hareketli animasyonları göstermek için kullanılıyor.Animate objesinin resname ve reshandle özellikleri var.Hocam tamam buna benzer mantıkta nasıl yaparım yani.Veritabanına adoconnection ile bağlanıyorum.
Baktım adoconnection'ın resname ve reshandle özelliklerini göremedim.
Aklıma datasource nesnesi geldi.Onada baktım göremedim.
Hocam bana kod olarak veritabanına uyarlanmış biçimde gönderebilirmisiniz.
Aklıma başka bir şey gelmiyor.
Acil olarak lazım..
Baktım adoconnection'ın resname ve reshandle özelliklerini göremedim.
Aklıma datasource nesnesi geldi.Onada baktım göremedim.
Hocam bana kod olarak veritabanına uyarlanmış biçimde gönderebilirmisiniz.
Aklıma başka bir şey gelmiyor.
Acil olarak lazım..
Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak şarttır...
BALZAC
Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum..
HZ.ALİ
BALZAC
HZ.ALİ
TResourceStream, TFileStream bu sınıfları bir kurcala istersen.
Kolay gelsin...
Kolay gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Hüseyin hocam Tresourcestream kullanımı hakkında
Hocam stream sınıfının kullanımı hakkında bana biraz bilgi verebilirmisin.
Hocam TResource veya Tfilestream sınıfını veritabanı dosyası yani sizin anlattığınız yöntemle yapmak için araştırdım.Bende Delphi kitabı vardı.
Onda da bulamadım.Hocam lütfen bana örnek bir kod gönderin.
TResourcestream.create(data.res,fmopenread)
Hocam bu şekilde formun create olayında çağırıyorum.
Adoconnection ile nasıl res dosyasını açarım veya açmadan başka ne yapmam gerekir.
Hocam örnek gönderirseniz sevinirim..
Hocam TResource veya Tfilestream sınıfını veritabanı dosyası yani sizin anlattığınız yöntemle yapmak için araştırdım.Bende Delphi kitabı vardı.
Onda da bulamadım.Hocam lütfen bana örnek bir kod gönderin.
TResourcestream.create(data.res,fmopenread)
Hocam bu şekilde formun create olayında çağırıyorum.
Adoconnection ile nasıl res dosyasını açarım veya açmadan başka ne yapmam gerekir.
Hocam örnek gönderirseniz sevinirim..
BALZAC
HZ.ALİ
BALZAC
HZ.ALİ
Daha önce hiç veritabanı gömmedim ama bu akşam bakıcam başarılı olursam paylaşırım.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Merhabalar...
- Stream'a alternatif bir önerim olacak...
- Blob alan bulunan bir ADO veritabanına nasıl veri gömüldüğüne örnektir.
- Tabii ki SaveToFile ile de tersi yapılabilir... 
- Bu kadar...
- Stream'a alternatif bir önerim olacak...
- Blob alan bulunan bir ADO veritabanına nasıl veri gömüldüğüne örnektir.
Kod: Tümünü seç
AdoQuery1.Append;
(AdoQuery1.fieldbyName('Veri') as TblobField).loadfromFile('D:\Delphi\Proje\wavrec\start.wav');
AdoQuery1.Post;

- Bu kadar...

resim dosyalarını programa gömme
Resim dosyalarını nasıl programa gömebilirim.
Bende marco cantunun kitabı var ama onda anlatılan stream (akışkanlardan) ben birşey anlamadım.
Acil yardımınızı bekliyorum.
Bende marco cantunun kitabı var ama onda anlatılan stream (akışkanlardan) ben birşey anlamadım.
Acil yardımınızı bekliyorum.
BALZAC
HZ.ALİ
BALZAC
HZ.ALİ
Arkadaşalar res dosyasında gömülü olana ulaşma
Arkadaşlar özür dilerim gömme işlemini yaptım.Ancak jpeg uzantılı olan res dosyasına gömdüğüm(hüseyin abinin metodu ile) dosyaya programdan nasıl ulaşırım..
BALZAC
HZ.ALİ
BALZAC
HZ.ALİ
Merhaba...
- Arama yapmak demek sadece bir anatar kullanmak demek değildir. Yukardaki mesajda, arama kriterlerinizi güncelleyin diye özellikle direkt sayfa vermedim. Buradaki beklentim rcdata anahtarını keşfetmeniz idi...
@Admin'in verdiği güzel bir örnek : viewtopic.php?t=4257#23296
- Çalışmalarınızda başarılar...
- Arama yapmak demek sadece bir anatar kullanmak demek değildir. Yukardaki mesajda, arama kriterlerinizi güncelleyin diye özellikle direkt sayfa vermedim. Buradaki beklentim rcdata anahtarını keşfetmeniz idi...
@Admin'in verdiği güzel bir örnek : viewtopic.php?t=4257#23296
- Çalışmalarınızda başarılar...
s.a
arkadaşlar kırılamayacak şifre yok demissiniz ama bence bu konu ile ilgili bilgilerinizi tekrar gozden gecirmelisiniz..
pekala var..
10 uzeri 6 şifre/sn hızında deneme yapan bir super bilgisayar in
128 bit lik bir sifreyi cozmesi 1.7x10 uzeri 38 olasilikla toplam 5.4x10 uzeri 24 yıl suruyor...
Hadi kirin bakalim
kolay gelsin
p.s : mantikli bir text dizisinin uzunluğu adedince rastgele oluşturulmuş aynı uzunlukta bir diger text dizisinin length(text) uzunluğunda mod edilerek harmanlanmasiyla olusturulan yeni kriptolu metnin cozulmesi rastgele olusturulan text dizisi (seridi) bilinmedigi surece hakikaten imkansizdir..
Ayrica Quantum kriptografisiyle ilgili kaynaklari okumanizi siddetle tavsiye ediyorum..Inanamayacaksiniz..
arkadaşlar kırılamayacak şifre yok demissiniz ama bence bu konu ile ilgili bilgilerinizi tekrar gozden gecirmelisiniz..
pekala var..
10 uzeri 6 şifre/sn hızında deneme yapan bir super bilgisayar in
128 bit lik bir sifreyi cozmesi 1.7x10 uzeri 38 olasilikla toplam 5.4x10 uzeri 24 yıl suruyor...
Hadi kirin bakalim

kolay gelsin

p.s : mantikli bir text dizisinin uzunluğu adedince rastgele oluşturulmuş aynı uzunlukta bir diger text dizisinin length(text) uzunluğunda mod edilerek harmanlanmasiyla olusturulan yeni kriptolu metnin cozulmesi rastgele olusturulan text dizisi (seridi) bilinmedigi surece hakikaten imkansizdir..
Ayrica Quantum kriptografisiyle ilgili kaynaklari okumanizi siddetle tavsiye ediyorum..Inanamayacaksiniz..
c#

hesaplarınızda hata var.NetZero yazdı:10 uzeri 6 şifre/sn hızında deneme yapan bir super bilgisayar in
multi processeing işlemciler ve tunnel tarzı yöntemler ile bu süreler oldukça kısalıyor. niye işlemci hızını arttırmaktansa işlemci sayısını arttırdıklarını sanıyorsunuz.
düz sayma manttığıyla düşünmeyin, for i:= 0 to 1.7x10 uzeri 38 diye yapılmıyor bu işlemlre

.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
@NetZero
Merhaba...
- Programcı mantığı ile düşünmeyi bırakmayalım. Bu analitik (çözümlemeli) bir mantıktır.
- Kendin de itiraf ediyorsun. 24 yıl içinde çözülecek...
- Şaka bir yana, şifre kırmayı işini şansa bırakmak şeklinde değerlendiriyorsan bu işlerden kısa bir süre uzak dur derim. Biraz ağır mı oldu, şaka şaka...
- Bu işin başlıca üç yolu vardır.
1. Kullanıcıdan yola çıkarak şifreye ulaşmak. Şifre sahibi kullanıcının profilini çıkarırsın. Ya söyler, ya da olası şifrelerle ilgili çıkarımda bulunursun.
2. Program softice, dede, w32 ile ReverseEngine deninen teknikle assembly kodlarını çıkarır, programın şifreyi kontrol mekanizmasından yola çıkıp key generator denen şifre üreteci kodlamak.
3. bir önceki teknikteki işlemi yapıp, basit ifade edicem aslında biraz daha karmaşık; sorgu kısımlarındaki = ise ifadesini <> ise'ye dönüştürüp doğru şifre girince değil yanlış şifre girince çalışmasını sağlamak...
bu çok seviyorum
- Yani anlayacağın kırma süreci etüd ile başlar.
- @mrmcop'un 10 derste şifre kırma dersleri gibi oldu ama buradaki maksadım, programınızı yazarken; sürüm yapar da çok kullanmak isteyen olur, kredi kartı bilgilerim çalınır, sicil veritabanım kullanıcılar tarafından değiştirilir vs.vs. kaygınız olursa diye yazdım.
- Kodlarken şifre kırıcının işini zorlaştıracak algoritmalar geliştirin. 25 seneye çıkarın. Zaten ondan sonra emekli olur, kurtulursunuz.
- Dikkat edilmesi gereken bazı hususları dile getirdim. Sürç-ülisan ettimse affola.
Merhaba...
- Programcı mantığı ile düşünmeyi bırakmayalım. Bu analitik (çözümlemeli) bir mantıktır.
- Kendin de itiraf ediyorsun. 24 yıl içinde çözülecek...

- Şaka bir yana, şifre kırmayı işini şansa bırakmak şeklinde değerlendiriyorsan bu işlerden kısa bir süre uzak dur derim. Biraz ağır mı oldu, şaka şaka...

- Bu işin başlıca üç yolu vardır.
1. Kullanıcıdan yola çıkarak şifreye ulaşmak. Şifre sahibi kullanıcının profilini çıkarırsın. Ya söyler, ya da olası şifrelerle ilgili çıkarımda bulunursun.
2. Program softice, dede, w32 ile ReverseEngine deninen teknikle assembly kodlarını çıkarır, programın şifreyi kontrol mekanizmasından yola çıkıp key generator denen şifre üreteci kodlamak.
3. bir önceki teknikteki işlemi yapıp, basit ifade edicem aslında biraz daha karmaşık; sorgu kısımlarındaki = ise ifadesini <> ise'ye dönüştürüp doğru şifre girince değil yanlış şifre girince çalışmasını sağlamak...

- Yani anlayacağın kırma süreci etüd ile başlar.
- @mrmcop'un 10 derste şifre kırma dersleri gibi oldu ama buradaki maksadım, programınızı yazarken; sürüm yapar da çok kullanmak isteyen olur, kredi kartı bilgilerim çalınır, sicil veritabanım kullanıcılar tarafından değiştirilir vs.vs. kaygınız olursa diye yazdım.
- Kodlarken şifre kırıcının işini zorlaştıracak algoritmalar geliştirin. 25 seneye çıkarın. Zaten ondan sonra emekli olur, kurtulursunuz.

- Dikkat edilmesi gereken bazı hususları dile getirdim. Sürç-ülisan ettimse affola.
Oncelikle dediklerimi destekleyen Turkiye Kriptoloji Sayfasinin link ini aşağıda veriyorum...
http://gsu.linux.org.tr/kripto-tr/kripto-giris.html
Bana matematiksel hesaplarınız da hata var deyip çok bilmiş bir edayla ahkam kesen! @mege nin dikkatine..! Nasıl oluyorda "sandigim" fikirine kapiliyorsun burasi da ayri bir konu! Belki konu hakkinda gercekten birseyler biliyor olabilirsin ama uslubunu degistirmeni tavsiye ediyorum..En azindan bana karsi..Ben kriptoloji ile uzun zamandır hasir nesirim..Kendi algoritmami gelistiriyorum..Lutfen saygiya davet..
diger unsursa..
@mrmcop arkadasim 24 yil demedim ki.. 10 uzeri 24 dedim..
Ayrica dediklerine katiliyorum..Ama analitik dusunce disinda bir fikirle olaya yaklastigim dusuncesi ise enteresan:? Destekler yonde bir tezin mevcut mu ?
Onun haricinde verdigiğin yon gosterici bilgiler için teşekkür ederim..Ama zaten kullanıyorum..
iyi çalışmalar..
http://gsu.linux.org.tr/kripto-tr/kripto-giris.html
Bana matematiksel hesaplarınız da hata var deyip çok bilmiş bir edayla ahkam kesen! @mege nin dikkatine..! Nasıl oluyorda "sandigim" fikirine kapiliyorsun burasi da ayri bir konu! Belki konu hakkinda gercekten birseyler biliyor olabilirsin ama uslubunu degistirmeni tavsiye ediyorum..En azindan bana karsi..Ben kriptoloji ile uzun zamandır hasir nesirim..Kendi algoritmami gelistiriyorum..Lutfen saygiya davet..
diger unsursa..
@mrmcop arkadasim 24 yil demedim ki.. 10 uzeri 24 dedim..

Ayrica dediklerine katiliyorum..Ama analitik dusunce disinda bir fikirle olaya yaklastigim dusuncesi ise enteresan:? Destekler yonde bir tezin mevcut mu ?
Onun haricinde verdigiğin yon gosterici bilgiler için teşekkür ederim..Ama zaten kullanıyorum..
iyi çalışmalar..
c#

- Mesajın üzerinden hızlı geçtiğimden sadece 24 yıl olarak eskik okumuşum... Şimdi farkettim.
- Aşağıdaki açıklamandan dolayı analitik düşünceye aykırı olduğunu değerlendirdim. Ayrıca mesajımda sohbet havası vardı, sinirli bir anına dek geldi galiba.. Neyse başka sefer daha dikkatli olurum.
- Senin ne bilgi birikimini bilebilirim ne de bu işlerle uğraştığını. Mesajın çerçevesinde anladığım şudur ki, bir konuda makale okumuş bir üyesin ve forumda daha önce bahsi heçmiş bir konuya karşı tezini sunuyorsun. Kendi mesajını okuduğunda bundan farklı bir önyargıya kapılmadığını düşünüyorsan başka.
- Bu konuyu sohbet kısmına taşınmasını düşünürken şaka usullü konuyu kapatıyorduk. Aynı şekilde espiri mahiyetindeydi ama anlaşılan farklı yorumladın. Neyse buna da dikkat ederiz...
- Bir diğer yandan...
- Aşağıdaki açıklamandan dolayı analitik düşünceye aykırı olduğunu değerlendirdim. Ayrıca mesajımda sohbet havası vardı, sinirli bir anına dek geldi galiba.. Neyse başka sefer daha dikkatli olurum.
- Buradaki açıklamada 1/1 de olabilir 1/1.7x10^38 YIL da olabilir. saymaya birinci ihtimalden başlayıp 1/1.7x10^38 yıl sonraki ihtimalin beklenmesi bence çok özel durumlarda söz konusudur... Bu durumda da @mege'ye katılıyorum bilgisayar çiftlikleri (bu mesajı okuyan diğer arkadaşlar için açıyorum, bir sürü bilgisayarın ortak işlem yaptığı ortama deniyor) kurulur. Sadece üstü kapalı kaldığını düşünerek bilmeyenler yardımcı bilgiler verdim.NetZero yazdı:10 uzeri 6 şifre/sn hızında deneme yapan bir super bilgisayar in
- Senin ne bilgi birikimini bilebilirim ne de bu işlerle uğraştığını. Mesajın çerçevesinde anladığım şudur ki, bir konuda makale okumuş bir üyesin ve forumda daha önce bahsi heçmiş bir konuya karşı tezini sunuyorsun. Kendi mesajını okuduğunda bundan farklı bir önyargıya kapılmadığını düşünüyorsan başka.
- Bu konuyu sohbet kısmına taşınmasını düşünürken şaka usullü konuyu kapatıyorduk. Aynı şekilde espiri mahiyetindeydi ama anlaşılan farklı yorumladın. Neyse buna da dikkat ederiz...
- Bir diğer yandan...
... gibi bir ifade ile sinirli cevabınızı kınıyorum. Yanlış okunmuş/hesaplanmış olduğunu daha kibar bir dille eleştirebilirdiniz....Bana matematiksel hesaplarınız da hata var deyip çok bilmiş bir edayla ahkam kesen! @mege nin dikkatine..! Nasıl oluyorda "sandigim" fikirine kapiliyorsun burasi da ayri bir konu! Belki konu hakkinda gercekten birseyler biliyor olabilirsin ama uslubunu degistirmeni tavsiye ediyorum..En azindan bana karsi..Ben kriptoloji ile uzun zamandır hasir nesirim..Kendi algoritmami gelistiriyorum..Lutfen saygiya davet..
@NetZero bunları çok bilmiş olduğum için söylemedim meraketmyin. hiçbir zamanda zaten çok biliyorum demem.güncel yöntemleri en azından kulak dolgunluğu olarka biliyorum çünkü prefesyonel manada çalışan arkadaşlarım var.
ama gerçeklerden bahsetmek gerekirse:
kripto yöntemleri bir bilgisayarcıyı aşıcak derecede zordur, ne bir nede on bilgisayarcının(programcı veya coder manasında) işi değildir. bunu matemetikçiler oturup hesaplar, bilgisayarcılar sadece yöntemi bilgisayar aktarır. hala sezar yöntemleriyle uğraşmak abeskle iştigaldir.
ama gerçeklerden bahsetmek gerekirse:
kripto yöntemleri bir bilgisayarcıyı aşıcak derecede zordur, ne bir nede on bilgisayarcının(programcı veya coder manasında) işi değildir. bunu matemetikçiler oturup hesaplar, bilgisayarcılar sadece yöntemi bilgisayar aktarır. hala sezar yöntemleriyle uğraşmak abeskle iştigaldir.
kolay gelsin inşallah yönteminiz başarıya ulaşırda ulusal bi güvenlik yöntemimiz olur.verdiğiniz linkten bi alıntı yazdı:Öte yandan Şifreçözüm konusundaki araştırmaların büyük çoğunluğu devletler tarafından yapılıyor. Örnek olarak ABD'nin şifrebilim üniversitesi denilebilecek NSA (National Security Agency veya Ulusal Güvenlik Kurumu) dünyanın en çok matematikçi istihdam eden kurumu. Devletler, matematikçilerinin şifreçözüm ve şifre tasarımı hakkında bulduklarını, üstünlüklerini koruyabilmek için saklı tutuyorlar (bu elbette bütün teknolojiler için geçerli). Dolayısıyla kamuda bilinen şifreleme algoritmalarının güvenilirliğini değerlendirmek için sivil şifrebilimcilerin sınırlı kaynaklarla yaptıkları çözme girişimlerinden başka bilgi kaynağımız yok.
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^